Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18686261

2018. október 20.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Vendel napja van.
Holnap Orsolya napja lesz.

Vona Gábor szerint Orbán Viktor vagy beteg, vagy aljas, vagy a kettő együtt

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Nem négy évről szól a mostani választás, hanem két generációnak a sorsát dönti el – erről beszélt Vona Gábor hétfő esti csepeli fórumán. A Jobbik elnökének magyarázata szerint nagyon sok fiataltól hallja, ha nem lesz változás, akkor ők elhagyják az országot. Emellett pedig a jelenleg is már külföldön élők sem jönnek haza, ha ugyanúgy megy majd minden tovább. Mindezt pedig csak tetézi, ha már a kint letelepedők szüleiket, nagyszüleiket is viszik majd magukkal. A pártelnök bírálta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kalandvágynak nevezte a kivándorlást, mert ez szerinte jól megmutatja, hogy a kormányfőnek ez a tendencia nem is fáj.

Miközben a teljes kormányzati kommunikáció lényegében másról sem szól, mint a bevándorlás, a Jobbik elnöke egészen más szempontból közelítette meg ezt a témát.

– Az egészségügy, az oktatás, a szociális terület és a nyugdíjrendszer itthon az igazi no-go zóna, a kormány ugyanis be sem teszi a lábát ezekre a területekre, és pénzt sem fektet be – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy az is közös ezekben a szektorokban, hogy egyetlen miniszter felügyeli az egészet, „Balog Zoltán, a Superman, aki mindenhez is ért”. Ehhez képest a Jobbik – mint sorolta terveiket – modern, 21. századi oktatást vezetne be, a nyugdíjakat differenciáltan emelné, a férfiaknak is lehetőséget adna 40 év munkaviszony után a nyugdíjra.

 Kitért a migrációra is, Vona Gábor a bevándorlás kormányzati kezelését és kommunikációját úgy foglalta össze, mint „teljes aberráltság”. Felsorolta, hogy betelepítettek 2300 migránst titokban, további 20 ezret a letelepedési kötvényeken keresztül, és még az ENSZ-ben is javasolta Orbán Viktor a világkvóta bevezetését, mindeközben pedig bevándorlás-ellenes propagandára elköltöttek 22 milliárdot.

Vona Gábor elmondása szerint a Jobbik – ahogy már számtalanszor nyilvánvalóvá tette – megtartaná a kerítést és önálló határőrséget is életre hívna.

Ennek kapcsán a pártelnök kitért az országot elárasztó Fidesz-plakátokra, amelyeken ellenzéki vezetők, így ő maga is Soros György mellett látható, mint akik lebontanák a kerítést. Emiatt azonban a Jobbik perelt, a pártelnöknek pedig már bírósági papírja is van arról, hogy ő ilyet nem akar.

Vona Gábor szerint akkor lehet kormányváltás április 8-án, ha minél magasabb a részvétel. A Fidesznek másfél-kétmillió szavazója van, aki akkor is ott lesz a választáson, ha jégeső van, viszont szerinte ennél több emberre nem számíthat a kormánypárt. Márpedig itthon 8 millió választópolgár van. Éppen ezért arra buzdított mindenkit, hogy győzzön meg öt embert, hogy vegyen részt a választáson.

– Ennek az országnak szüksége van a változásra – mondta, hozzátéve, hogy ezt a kormányt „nem leváltani kell, hanem el kell söpörni”.

Orbán Viktorról úgy fogalmazott, hogy „ez az ember méltatlan az ország vezetésére”, a március 15-én elmondott, elégtétellel fenyegető beszéde után pedig úgy írta le, hogy „vagy beteg, vagy aljas, vagy a kettő együtt”.

Ha már Csepelen zajlott a fórum, nem maradhatott ki a kerület fideszes képviselő-jelöltje – aki négy évvel ezelőtt egyéniben veszített –, mégpedig Németh Szilárd. – Akarunk-e olyan országban élni, ahol a kormánypártnak Németh Szilárd az alelnöke? – tette fel a kérdést a rendezvény felkonferálója, Pörzse Sándor.

A csepeli munkásotthon előtt egyébként a fórum kezdetén néhány tüntető gyűlt össze. Habár Vona Gáborral szerettek volna beszélni, a Jobbik elnökének járműve nem a főbejáratnál állt meg, hanem behajtott az épület udvarára. A tüntetők – a kormánypárti médiában állandósult iszlámozással összhangban – „Allahu akbar!” felkiáltással próbáltak üzenni Vona Gábornak, eközben pedig egy kihangosítóból egy müezzin hangja szólt. Jóval később néhányan be is mentek az udvarba, a Jobbik elnökének autója elé pedig leraktak egy zsák marhatrágyát.

A Jobbik elnöke szerint ők valójában „csalódott jobbikosnak álcázott fideszes emberek”, a provokáció szerinte pedig „annyira gagyi, piti és szánalmas”, hogy inkább árt a Fidesznek.

Forrás: mno.hu

Emlékeztető: „Európában ma sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk. A fenti néhány mondat idézet. Magyarország miniszterelnökétől származik. Orbán Viktor mindezt nem valamikor réges-régen, még Soros-ösztöndíjasként mondta, hanem jobboldali kormányfőként 2015-ben, vagyis már a nagy migránskrízis idején, amikor kormányzati körökben a mecsetépítés gondolata sem volt tabu.” (Részlet az Iszlámbarát Orbán című cikkből)

Emlékeztető: „Bár Deutsch Tamás elfelejtette elújságolni, de ettől még a Fidesz összes EP-képviselője megszavazta csütörtökön (2018. március 15-én), hogy az Európai Unió 2019-es költségvetésében megfelelő összeg jusson a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) számára. Ebből a pénzből lehet majd támogatni a menedékkérők méltóságteljes befogadását a tagállamokban. A Fidesz EP-képviselője pénteken büszkén számolt be arról, hogy a 2019-es uniós költségvetés parlamenti prioritásai között kellő hangsúllyal jelennek meg a Magyarországnak fontos területek (agrárpolitika és digitalizáció). Deutsch Tamás azt már nem tette hozzá, hogy egyúttal azt is megszavazták: az uniós költségvetésnek finanszíroznia kell a migránsok származási országában, valamint a menekülteket befogadó országokban végrehajtott intézkedéseket, ideértve többek között a szegénység, a munkanélküliség, az oktatási és a gazdasági kihívások, valamint az instabilitás kezelésére irányuló intézkedéseket. Szintén megszavazták a fideszes EP-képviselők, hogy támogatni kell az áttelepítési programokat, valamint a harmadik országbeli állampolgárok hatékony integrációjának előmozdítását.” (Részlet a Muszlim Európára szavazott a Fidesz című cikkből)

 Emlékeztető: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” (Részlet Orbán Viktor 2018. március 15-ei beszédéből)