Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17255901

2018. június 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

Vona Gábor: felvételkori árfolyamon kell forintosítani a devizahiteleket!

A devizahiteleseket Magyarországon különösen cserbenhagyták: míg a politika lépésről lépésre kedvezményeket adott a bankoknak, addig az adósok között segítségnyújtás helyett az öngyilkosságok száma nőtt. És bár a Fidesz-kormány mára teljesen letett az adósságspirálba került áldozatokról, a felvételkori árfolyamon való forintosításért a Jobbik a mai napig küzd.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje nemrég megtartotta évadnyitó beszédét, amelyben leendő kormányprogramjuk egyes elemeit is bemutatta. Ebben külön kiemelte a devizahitelesek válságát, amelyről a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel talán már annyi munkaórát beszélt a parlamentben és a sajtótájékoztatókon, mint a fél Fidesz-frakció együttvéve bármi másról.

Az évadnyitón Vona kijelentette:

  • felvételkori árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket

  • a szerződéseket átalakítanák forintszerződésekké

  • a szerződéseket újraszámolnák, hogy van-e még egyáltalán valós tartozás

„Számoljuk újra, hogy tartozik-e még az a szerencsétlen adós a banknak, vagy már fordítva, a bank tartozik neki?” – mondta Vona Gábor.

„2009 óta már hányszor megtehettük volna! Hány embert tudtunk volna megmenteni, hány embert tudtunk volna itthon tartani, és hány ember nem lett volna öngyilkos?” – hangzott el Vona Gábortól, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjétől a kérdés.

A Jobbik a kilakoltatási moratórium meghosszabbításával védené az embereket a válságot érdemben lezáró törvények meghozataláig, valamint visszaszorítanák a végrehajtói túlkapásokat is. Elítélik azt is, hogy a fizetések 33, vagy akár 50 százalékos letiltásával szorítsák sarokba a családokat. A hitelrendezéshez szükséges kártérítési alapot részben az MNB indokolatlan pénzszórásának megfékezéséből finanszíroznák.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető „Ezekkel a panamákkal, amelyek most mennek a bankrendszerben, többi között a soha nem tapasztalt kapzsisággal jellemezhető új oligarchia vagyonának „gyarapítása” keretében, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a bankrendszer egy vagy több magyar egysége összeroppanjon, illetve egyetlen esemény láncreakció-szerű folyamatokat indítson el.” Ennél is súlyosabb problémakánt értékeli a humántőke négy „alapkövének”, az egészségügynek, az oktatásnak, a kutatás-fejlesztésnek és az innovációnak a „tudatos lerombolását”. Hozzáteszi: az egyenlőtlenségek növekedése a globalizáció velejárója, ám a világ szinte minden országának vezetése igyekszik ezt mérsékelni. Ezzel szemben a magyar kormány még „rá is tesz egy lapáttal”, egyre jobban kiszélesítve a társadalmi szakadékokat.” (Részlet az Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel című cikkből) A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, nyereségét viszont Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiszervezi!!

A devizahitel folyósítását az első Orbán-kormány kormányrendelete tette lehetővé! (88/2001. (VI. 15.).