Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22587504

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Visszavonták a Matolcsy-rokon bankjának engedélyét

Bedőlt Matolcsy unokatestvérének bankja, a Növekedési és Hitelbank. Az MNB elrendelte a végelszámolást.

Fotó: 444.hu

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a részben Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének kezében lévő NBH Növekedési Hitelbank Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte végelszámolását – közölte a jegybank. Vagyis bedőlt a Matolcsy György unokatestvéréhez köthető bank, amelyet családi bankként is üzemeltettek. Innen vett fel jelentős összegű hiteleket például Matolcsy György két fia és a Szeremley családok is. A jegybank a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t (PSFN) jelölte ki végelszámolónak.

„Szemerey Tamás Mészáros Lőrinc mellett talán a NER egyik legnagyobb nyertese, már a gazdagodást illeti. Matolcsy György unokatestvére a Napi.hu listája szerint 2016-ról 2017-re majdnem 30 milliárd forinttal nőtt a vagyona, részint például a Pécsi Sörgyár megvásárlásával és azzal, hogy tulajdonos lett az MKB Bankban. Ezzel jelenleg ő a 23. leggazdagabb magyar.” (Részlet a Matolcsy unokatestvérei megfordították a Pécsi Sörgyárat című cikkből, index.hu).

„Saját cégét is hitelezi bankjával Matolcsy unokatestvére (Szemerey Tamás). Legalább 7 milliárd forint hitelt nyújtott saját vagy családja érdekeltségébe tartozó cégeknek. Egy esetben egy olyan cégnek adott kölcsönt a bankja, ami konkrétan az övé. Márpedig ez illegális. Több másik cégnél is erősen kilóg a lóláb: formailag éppen nem Szemereyé, de egyértelműen hozzá köthető. 600 milliós jelzáloghitel volt a bankjának későbbi székházán. Rogán lakáslottós-fogyasztói csoportos barátainak is jutott NHB-hitel.” (Részlet a Saját cégét is hitelezi bankjával Matolcsy unokatestvére, 2016. május, 444.hu.). Ehhez képest még csaknem három évig engedte a gazdi a garázdálkodást…

A jegybanki közlemény szerint a hitelintézet betétkifizetései, kötelezettségvállalásai korlátozásának időszakában sem tudta érdemben biztosítani hosszú távú működéshez szükséges feltételeket az üzleti modell gyökeres átalakítására és a mindenkori fizetőképesség fenntartására. A bank ügyfélköre csekély, piaci súlya a pénzügyi közvetítő rendszerben minimális volt – áll a közleményben. Vagyis a bedőlt, vagy bedöntött bank által okozott kárt nem az érintettek fogják kifizetni, hanem a betétbiztosítási alap… Volt egy régi társasjáték, az volt a neve, hogy Gazdálkodj okosan! A NER nagy ászai általában okosan gazdálkodnak – sok esetben a terhünkre!

A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiszervezi Matolcsy György hat jegybanki alapítványba. Ezeknél az alapítványoknál is elég cifra költekezés zajlik, és haveri kifizetőhelyekként is üzemelnek, de beszereznek ott jóval áron felül festményeket, szőnyegeket, zajlanak a beruházások, de átláthatóság az nincs. Ilyen van még a világon rajtunk kívül más országban, vagy ez is magyar kuriózum? Nemrégiben Matolcsy György újabb hat esztendőre jegybank-elnök marad, havi ötmilliós jövedelem + jutalom + prémium mellett. Nemsokára betölti a nyugdíjkorhatárt, és mivel nincs se járulék- és nyugdíjplafon, ő lehet az első havi ötmilliós nyugdíj boldog tulajdonosa.

A jegybanki alapítványokról egy összeállítás elérhető ITT !

Friss hír: „Vége Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére bankjának. A Nemzeti Bank elrendelte a Növekedési és Hitel Bank végelszámolását. A betéteseket 31 millió forintig kártalanítják. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket és a jegybank alapítványai is számlát vezettek az NHB-nál. A Párbeszéd rendőrséghez fordul.” (RTL híradó)

Békéscsaba, 2019. március 18.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető:  „A bank elad egy „terméket”, ami rátelepszik a vevő életére, és megfosztja javaitól. Kifosztó robot – így jellemezte lapunknak Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja a „magyar devizahitelt”, amely jó eséllyel pályázik az évezred átverése címre. Nem „hibás termék”, hanem csalárd termék, amely 2004 és 2009 között csak néhány ezrest húzott ki az emberek zsebéből, 2009-ben, amikor a forint árfolyama gyengült, már tízezres tételekben fosztogatott”, 2010 nyarától pedig lényegében „rabolt”. A csalók ugyanis agyafúrt turbómotort építettek a devizahitelnek álcázott termékbe, amely az árfolyam elszabadulásakor „rabló hadjáratba kezdett”.  (Részlet a Magyar Hírlapban megjelent Csalárd termék a devizalapú hitel című cikkből)

Emlékeztető: „Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van például a jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként.” (Részlet az Amikor kettős hatalom volt Magyarországon című cikkből)

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)