Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27022615

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Van, amiben még egy darabig nem fog megelőzni Románia

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Jobbik Magyarországért Mozgalom bár meglepőnek nem, ám végtelenül szomorúnak tartja, hogy Magyarország magasan vezet az európai uniós csalási statisztikákban. Felháborító, hogy a Fidesz tolvajkormánya immár nem csak a pénzünket, de a világ előtti becsületünket is elveszi azért, hogy a haveri köre jólétét finanszírozza.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által közzétett adatok szerint hazánk toronymagasan vezet az uniós támogatások elsíbolásában. A szégyenteljes hely azonban nem csak kínos, de igen sok pénzébe is kerülhet a magyar adófizetőknek, az OLAF ugyanis az Európai Bizottságot arra szólította fel, hogy téríttesse meg Magyarországgal a mintegy 1,2 milliárd forintnyi kárt.

Ez az összeg a Magyarországnak juttatott fejlesztési támogatások majdnem négy százalékát teszi ki. Összehasonlításképp a korrupcióról régóta elhíresült Romániától mindössze a támogatások mindössze 0,31 százalékának visszatérítését várják.

Ez a veszteség persze csak az első állomás, hiszen a pénzek ilyen példátlan megcsapolása után egyáltalán nem kizárt, hogy a következő költségvetési időszakban Magyarország már a jövő évtől jelentős támogatásoktól fog elesni, hiszen korrupt kormányok cimboráit senki sem szereti finanszírozni.

Ezért javasolja a Jobbik évek óta következetesen, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez és az embereknek járó fejlesztési pénzek lenyúlóit könyörtelenül számoltassák el.

Ne legyenek illúzióink: az Orbán-kormánynak és köreinek lételeme a lopás, ha pedig az uniós csapok elzáródnak, a hiányt a magyarok pénztárcáiból fogják kipótolni. Ezért fontos, hogy október 13-án legalább helyi szinten útját álljuk a mutyinak és a Fidesz korrupt helytartói helyett válasszunk az embereket képviselő jelölteket.

Jobbik Magyarországért Mozgalom