Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27049248

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Továbbra is 0,9 százalék a jegybanki alapkamat

Az azonban, hogy más módon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hogyan reagál a koronavírus miatt jelentősen megváltozott gazdasági körülményekre, az a Monetáris Tanács 15 órakor megjelenő közleményéből derülhet ki. Akkor válnak ismertté a jegybank friss inflációs és GDP-előrejelzései is.

A 0,9 százalékos jegybanki alapkamat mellett a többi kondícióhoz sem nyúlt a Monetáris Tanács. Így az egy napra a kereskedelmi bankok által az MNB-nél elhelyezett betétek kamata is negatív, -0,05 százalék maradt, az egynapos és egyhetes, fedezett hiteleké pedig az irányadó rátával azonos mértékű, 0,9 százalékos. (mfor.hu)

Az alacsony jegybanki alapkamat nagyon jó az exportálóknak, például az autógyáraknak, és nem igazán jó a kis- és közepes vállalatoknak, akik a magyar munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatják! A jegybank nyeresége ezen is óriási, amit elképesztő módon Matolcsy György kivisz hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezés zajlik, és haveri kifizetőhelyek is. Annak a tetemes, talán már 400 milliárd forint éves nyereségnek bizony a magyar költségvetésben lenne a helye. Az összes kiadását viszont ráterhelik a magyar adófizetőkre. Elég sok havi ötmilliós jövedelmű vezetője van, és ezer fő felett van az alkalmazotti létszámuk, jó magas rezsivel is dolgoznak.

Minden szinten megkezdődtek sajnos a koronavírus miatti elbocsátások, de a hatalom óriási létszámának és hatalmas jövedelmének csökkentéséről nem lehet hallani…

Mi lesz a sok jövedelem nélkül maradó emberrel? Három hónapig jár már csak a munkanélküli segély, a vírus pedig ennél jóval hosszabb ideig el fog bennünket kísérni.

Békéscsaba, 2020. március 25.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Ki kell vizsgálni a jelenlegi kormány gyanús ügyeit, rács mögé kell juttatni azokat, akik a Malévből talicskával tolták ki a pénzt. Véget ért az úgynevezett „spongyát rá” korszak, amikor mindenki büntetlenül úszhatta meg a lopásokat, és élheti a milliárdosok életét...” (Orbán Viktor Fidesz-elnök ellenzékben, Magyar Nemzet, 2009. december 5.) Vajon miért nem tette meg?! És mi lesz az elmúlt tíz esztendő dolgaival?

Emlékeztető: „Nehéz feladat vár ránk! Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást” – kezdi bevezetőjét Orbán. A Fidesz elnöke kudarcokkal telinek írja le az elmúlt nyolc év szocialista kormányzását és egy erős Magyarország ígéretét vázolja fel. Orbán szerint az elmúlt időszak politikája csalódást okozott, mert a kormányzati politikát egyre inkább magáncélok és üzleti érdekek határozták meg.” (Részlet az Orbán Viktorral 2010. március 12-én, a fülkeforradalmi nagy győzelem után készült interjúból) Az orbáni elmúlt nyolc év rosszabb, mint a szoci nyolc év volt! És hol van még a vége?