Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22113211

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Tovább dübörög a pénzszórás!

Miért nem alkalmas a 150 milliárd forintért megépülő (már ha megépül annyiból!) Puskás Stadion atlétikai versenyek lebonyolítására? A Népstadion alkalmas volt, és korábban arról volt szó, hogy a Puskás Stadion is alkalmas lesz.

Most, miután valamennyi NORMÁLIS pályázó visszalépett, egyedüli pályázóként megnyertük a 2023-as atlétikai vb megrendezési lehetőségét, és építeni kell 100 milliárd forint körüli adóforintból egy atlétikai stadiont. Ismerve a beruházásokat bonyolítók nagy étvágyát, a Puskás Stadion 200 milliárdból, az új atlétikai stadion talán 150 milliárdból ki fog jönni.Elrettentő példaként érdekes számba venni, hogy a vizes vébé költségvetése honnan indult, és hová jutott?

4,5 milliárd forint darabja a nemzeti konzultációnak, és már a nyolcadikat kaptuk a nyakunkba. Haszna hogy lett volna, arról nincs hír. Bár lehet, hogy majd az egyen-média összeállít valami hazugságot erről is.  

Az államadósság 31 ezermilliárd forint! A nép egyszerű gyermeke fel se tudja fogni, hogy ez mennyi pénz... 2010 óta a Fidesz-kormány több mint 10 ezermilliárd forinttal növelte, mert már a fél világot támogattatja velünk Mexikótól Vietnamig, Vietnamtól Mongóliáig, a Fülöp-szigetektől Laoszig néhány ázsiai diktatúrát, a Balkánt, a határ menti országokat Ausztria kivételével, és építi külföldön is a stadionokat. Legutóbbi információ, hogy már Afrikában is támogatunk néhány országot, a 20 milliós nagyon szegény Ghánában is építünk sportlétesítményeket. Felújítunk néhány templomot Mexikóban, Olaszországban, Szíriában, Szerbiában újjáépítünk egy romtemplomot, Irakban egy keresztény falut építünk újjá. Egy 2017-es hír szerint a kormány döntése alapján Magyarország több libanoni, keresztény templom felújításának költségeihez is hozzájárul 460 millió forinttal. Törökországnak is adunk néhány milliárdot a migránsok miatti támogatásra hivatkozva, holott az a kötelezettség az Európai Uniót terheli, vagyis az uniós tagdíjban is fizetünk nekik. A kormányfő és holdudvara nagyon jó kapcsolatot ápol a törökökkel, és már odáig ment, hogy a 150 éves török megszállást romantikusnak mondta. Hogy hány magyar embert halt bele, és mi legyen Hunyadi János és Dobó István emlékével, arról nem beszélt.  

Volt egy olyan kormányzati kezdeményezés, hogy Gyere haza fiatal! A kezdeményezés gyorsan elhalt, és lett helyette egy másik, amelyből idézünk: „A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta: „Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.” (az Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból című cikkből) Szervezetten szoktak behordani a Fideszre szavazó nyugdíjas ukrán–magyar kettős állampolgárokat, akiknek a nyugdíját is Magyarország folyósítja. Egyre többen jönnek…

A rabszolgatörvény miatt egyre több magyar fiatal fog itt hagyni bennünket, és jönnek a helyükre az ukrán és a szerb vendégmunkások, akik mellé tolmácsokat is kell foglalkoztatni, és meg kell oldani a lakáshelyzetüket is. Wass Albert az egyik írásában azzal foglalkozott, hogy Erdély elszakításához az is vezetett, hogy a magyar grófok román napszámosokat hoztak be, akik után jöttek a családok, és elszaporodtak. Ugyanez történt Németországban a török vendégmunkások beérkezése után. Angela Merkel és pártszövetsége ellen szavazhattak a legutóbbi választáson Erdogan török elnök felhívására.

A külföldön épülő stadionokat és egyéb létesítményeket is a magyar adófizetőkkel tartatja majd fenn? Az itthon már átadott stadionok mind veszteségesek, mert se foci, se néző! Jövőre a TAO terhére bevállalta a kormány a fenntartásukat is.

Olcsóbb hobbija is lehetne a miniszterelnöknek, mint veszteséges stadionok és veszteséges kisvasút építése. Esetleg sakkozhatna, az sokkal olcsóbb lenne. Más lenne a helyzet, ha neki és nagy étvágyú csapatának kellene állni a kedvteléseik költségeit! Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom még nem volt az ország élén. Sok bába közt elvész a gyerek, sok hatalmasság között elvész Magyarország!

Békéscsaba, 2018. december 6.

F. I.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető: „A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány birtokolja innentől a kormányközeli média 98 százalékát. Mostantól hivatalosan is egy cég diktál a Magyar Időknek, az origónak és a Hírv TV-nek is. (Részlet a Villámgyorsan felállt a Fidesz központi tájékoztatási hivatala című cikkből – 2018. november 28.) Ezen túl egységcsomagban kapjuk meg a „híreket”.