Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620705

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Toroczkaiék felvidéki fesztiváljára pénzt adott volna a Miniszterelnökség

…de aztán mégse

Visszavonta a kormány a támogatást a Felvidéki Magyar Sziget fesztiváltól – írja a hvg.hu a brüsszeli Politico-ra hivatkozva.

A fesztivált a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezi. Korábban a Facebook már törölte az eseményt a közösségi oldalról.

A Politico emlékeztetett rá: először a pozsonyi Új Szó számolt be arról, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatást nyújt a fesztiválnak, ahol Raffay Ernő történész és Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke, a HVIM alapítója is beszédet tart.

A Politico megkereste ezzel kapcsolatban a kormányzatot, ahonnét válaszként azt küldték vissza: a Miniszterelnökség utasította a Bethlen Gábor Alapkezelőt, hogy vonja vissza a támogatásról szóló döntését.

A HVIM szerint a Fidesz engedett a Soros-ügynököknek

A HVIM az Alfahírnek eljuttatott közleményében azt írta, hogy „a Fidesz engedett a Soros-ügynökök brüsszeli nyomásának”, amikor visszavonta a fesztiváljuk támogatását. Szerintük egyébként egy „méltatlanul” kis összegű 500.000 Ft-os, pályázati úton törvényesen elnyert támogatásról volt szó.

„A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a magát nemzetinek valló magyar kormány enged az általuk retorikában támadott balliberális Soros-ügynökök hangulatkeltésének. A legnagyobb gyávaságról és elvtelenségről tett tanúbizonyságot a kormány és az őket kiszolgáló Bethlen Gábor Alap, amikor egy felvidéki nemzetellenes napilap és egy brüsszeli újság gyűlöletkampányának felülve a már megítélt támogatást a rendezvény előestéjén visszavonták” – írta közleményében a HVIM.

A szervezet tájékoztatást kért a kormánytól, hogy van-e joguk a jövőben bármire is pályázni, vagy örökre másodrendű állampolgárok a köztársasági rendszerükben. A HVIM azt ígéri, hogy megvizsgálják a jogi lehetőségeket és peres úton fognak elégtételt venni az őket ért törvénytelenségért, illetve igazságtalanságért.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A fél világnak juttatnak az adónkból, és egyre szegényedik a magyar vidék! Budapest még nem igazán, mert ott akkora vízfej halmozódott fel, hogy az egyszerű vidéki ember nem győz álmélkodni! Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat helyzete katasztrófa felé közelít, és még mindig azon töri a kormány a fejét, hogy az afrikai vagy az ázsiai diktatúrákba, a szomszédos országokba és a Balkánra mennyi pénzünket juttassanak ki! Meddig lesz képes ez a leszegényített nép mindezt finanszírozni, és ekkora jövedelmű népes hatalmat eltartani? Egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik mutyitól a másikig tántorgunk, és egyelőre Budapestről nézve még megvan az ország... Vagy aki géppel száll fölénk, miközben meccsre repül, még úgy látja!” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)