Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25248039

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Tom Kennedy: Pénzrengés-(4. rész)

Tom Kennedy: Pénzrengés

(4. rész)

„Magángyűjtemények
2004. október 19 – kedd –

A magyar alvilág bizony állandóan fejlődik. Szigorúan lépést kell tartania a Fő utca túloldalának eseményeivel, ha versenyképes árnyoldal akar maradni. A gyakorlott szem még az alig bimbózó lehetőségeket is meglátja. A helyi alvilág, mint üzleti vállalkozás, tehát fej-fej mellett halad a „törvényes” kereskedelemmel, felveszi vele a versenyt mind kifinomultságban, mind kemény eredményességben, amelynek mércéje az, hogy mennyire használhatják ki egymást kölcsönösen.

A magyar szervezett bűnözés a kezdeti kétballábasságát kinőtte, státusza a kihasznált lehetőségek számával egyenes arányban erősödik. Csupán pár év alatt a banda bevételének tételei százmillió forintos nagyságról milliárdosra ugrottak. Az elmúlt évtizedben határozott vonzalmat mutattak bankok és pénzintézetek iránt. Ezeket könnyű volt megdézsmálni, hiszen a legtöbb intézetben találtak együttműködő belső munkatársakat. A magyar tolvajok mottója valami ilyesmi lehet: „Fúrd meg a széfet, nem lényeg a méret, csak fúrd meg a széfet”. Csak a piaci légyből volt több mint elakadt lélegzetű banki ügyfélből, akit átvágtak.

A kilencvenes évek közepén zajlott az első igazán nagyszabású kísérlet mások pénzének eltulajdonítására (MPE). Az úgynevezett Tocsik-ügy teljes cehje 10 milliárd forint körül mozgott, ebből kb. 800 millió forint volt lenyúlt közpénz, amelynek nagyobbik része a szocialista és a liberális párthoz vándorolt. A pénzes borítékok átvevői még mindig „tiszteletre méltó” honatyák a koalíciós kormányszíneiben.
Az 54 éves Tocsik Márta zugügyvéd vitte el a balhét egy elbaltázott ingatlanügylet miatt. Persze, ez a buli csak amolyan aperitifnek számított, mely a vörösöknek igencsak meghozta az étvágyát.

A magyar bankrendszer 1997-ben hajszálnyira volt az összeomlástól, amikor több ezer bepánikolt ügyfél rohamozta meg a zátonyra futott Postabankot. Március 17-én köbrülbelül 70 milliárd forintot, vagyis olyan fél milliárd amerikai dollárt markoltak fel, kiürítve a pénzintézetet. Az ostromgyűrűbe zárt Postabank-fiókokba kamionszámra hordták a pénzt a konkurenciától, hogy a felbőszült ügyfelek követeléseinek eleget tudjanak tenni. A bank konszolidációja 170 milliárd adófizetői forintba került, ami akkor olyan másfél milliárd dollárt tett ki. A zsákmány java olyan VIP ügyfelekhez került, akik hat számjegyű kamatmentes hiteleket vettek fel, vagy a vezetőség utasítására korlátlan összegű csekkeket állítottak ki nekik. Az igazság malmai igen lassan őrölnek Magyarországon, ha egyáltalán őrölnek. Több mint hét éve már az ominózus Fekete Keddnek, de a bank akkori vezérigazgatóját csak most, 2004 októberében állították bíróság elé. Princz Gábor mindössze 36 milliárd forint hűtlen kezelésével vádolják, és továbbra is szabadlábon védekezhet. A tárgyalás újból elnapolva, az ítélet még mindig legalább egy évig várat magára. (az ítélet időközben megszületett, kemény 3,6 millió forintot kellet befizetnie Princz úrnak… a magyar igazságszolgáltatás legnagyobb dicsőségére. Az okozott kárnál csak ez a szégyen nagyobb!)

A Postabank botránnyal szinte egy időben bontakozott ki a hírhedt Globex-botrány is. A Globex befektetési alapot a szocialisták hűbéresei az általuk anyagilag kimiskárolt önkormányzatoknak találták ki. A helyhatóságok választhattak, vagy gyorsan pénzhez jutnak, vagy csődbe mennek. Csak kevesen tudtak ellenállni a Globex-ügynököcskék által beígért csillagászati hozamnak. A többséget rábeszélték az utolsó tartalékaik átadására is, hogy utána a Globex bűvészei egyszerűen lenyúlják a befektetéseket. Ez a mutatvány olyan 40 milliárd forintba került az országnak. Az ügy szélhámos szereplőit külhoni búvóhelyeikről kellett előrángatni. Azóta semmi érdemleges nem történt az ügyben. Hosszú időbe telhet, míg ezek az alakok bíróság elé kerülnek. Több bűnszövetkezet hasonló ügyét dolgozza fel a rendőrség. Összességében több 100 milliárd forintnyi lenyúlásról van szó.

A prédahalmokat a szocialisták vörös szalagja köti át jóváhagyásuk jeléül és hirdeti, hogy a lopás bátor cselekmény, a tolvajnak pedig helye van a védett fajok listáján.”

(Kennedy könyvének itt vége – jó lenne, ha végre vége lenne a kufárok hatalmának is!)

sokkaljobb-kommentár: A könyv megjelenése előtt Tom Kennedyt egy Pest megyei közút szélén (talán 2005 telén) séta közben egy autó elütötte. A tettes azóta is ismeretlen!
A Globex-ügy elkövetői a napokban ismét bíróság elé álltak.
A másik dicstelen csapat, a Baumagosok is 40 milliárd forintot loptak, ők nem az önkormányzatoktól, hanem kisnyugdíjasoktól, akiket a magas hozammal alaposan rászedtek! Elég nevetséges ítélet született ott is, mert a pénzt a gazemberek kimenekítették más társaságokba, a kisembereknek egyetlen fillér sem jutott. Tényleg így kell ennek maradnia?!
Ezeket a részleteket azért is adtuk közre, hogy mindenki, aki elolvassa, lásson tisztán, hogy mit művelnek ezek! Az elszámoltatás végrehajtása elkerülhetetlen feladata kell, hogy legyen az új kormánynak. Akár akarja, akár nem, népakarattal ki kell kényszeríteni!
Most azon törik az agyukat az okos-tojások, hogy mivel az Alkotmánybíróság megsemmisítette az ingatlanadót, milyen további megszorítást tegyenek ránk. Nem az évi 70 milliós fizetésűekre, nem a kormány tagjaira, hanem mindig a kicsikre!

Sokan nem tudják már kifizetni a gázszámlát, és a saját házukban fagynak halálra a huszonegyedik századi Magyarországon! Mert nekünk ilyen „emberbarát” kormányunk van! A lopást most még magasabb sebességre kapcsolták, és öt-tízéves felbonthatatlan, vagy nagy kötbérekkel felbontható szerződéseket kötnek! Mert nekünk a kommunistából is az alja jutott.
Adjon az Isten Szebb jövőt Magyarország!

Békéscsaba, 2010. január 27.
F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)