Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25258629

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Tom Kennedy: Pénzrengés-(3. rész)

Tom Kennedy: Pénzrengés

(3. rész)
 
2004. július 22–augusztus 31.
 
Magyarországon valóra vált tündérmese az útépítés azoknak, akik a nyomvonalat tapossák. Ugyanis amennyibe az arra hengerelt fekete aszfaltcsíkok kerülnek, annyiból akár arannyal is burkolhatnák. Itt a kilométer hosszú sima felszín hagyományosan többet takar, mint az alaphoz felhasznált homokot és sódert. Ebben az országban az útépítők zúzottkő helyett élő politikai plazmát öntenek ágyazatként.”
 
„….Miközben manapság ügyes üzletemberekként tetszelegnek, olyan művészeti formává tökéletesítették a közpénzek elrablását, hogy azt ha élne, Al Capone is megirigyelné. A szocialisták ugyanis az útépítéseket teljesen befolyásuk alá vonták. Bebiztosították pozíciójukat az első kapavágásból a díjfizető kapukon át minden, az autópálya mentén eladott liter benzinig. A maffia nem feledkezett meg a homok- és kavicsbányákról, a földmunkákról, a munkagépek lízingeléséről, a betonkeverőkről, de a kátrányról sem. Természetesen ők állapították meg, no meg be is szedték a díjakat. Így nem csoda, hogy Magyarország legújabb autópályája, az M5-ös – egy mindössze 80 km-es aszfaltszakasz Budapest alatt – Európa legdrágább fizetős sztrádája lett.
 
Figyelembe véve, hogy alig kezdték el működésüket és előttük állt még a jövő, a chicagói gengszterek ministránsfiúknak tűntek mellettük. Bármilyen jónak is bizonyult az elmúlt néhány év, az mindössze felkészülés volt a legnagyobb melóra.
Igazából az EU támogatásaival indultak volna be, és semmit sem akartak a véletlenre bízni. A rendszer úgy működött, hogy a szocialista párt kapta meg a túlszámlázások maradványainak mintegy negyedét, míg a többi a mozgalom „táltosaihoz” vándorolt. Az útemberek ugyanis ösztönösen megérezték, hogy kenyerük melyik felét kell vajazniuk. Míg csekkjeik aláírói ügyesen mindig felfelé kerekítették a számokat.
 
Az övék többé már nem csak egy egyszerű szindikátus volt, mely biztosította, hogy pénz ne vesszen el. Valójában ez Szent Szövetségként működött, mely a mennyekben köttetett a kormány és a maffia között, s egyszerű földi halandó szét nem választhatta.
 
Magyarország 2004. után évi több százmillió eurónyi EU-s útépítési támogatásban fog részesülni. Ez az útépítők képzeletét felettébb izgatta. A várható pénzügyi helyzet ízelítőjeként a kormány a 2003-as költségvetésben előre kifizetett olyan utakat, amelyek még a rajzasztalon sem léteztek.
 
Az előleg meghaladta a 13 milliárd forintot. Ez a pénz szabad préda volt, melyet a bűnszövetség legnagyobb örömére szándékosan őrizetlenül hagytak. Az érintettek számára ugyanilyen fontos volt, hogy ezt a pénzösszeget egyetlen pillanatig sem kellett az Állami Autópálya-kezelő Rt felügyelete alatt hagyni.
Az elköltésre váró pénzzel innentől a letétkelezők azt tehettek, amit csak akartak. Először fordult elő egy állítólagos „modern” demokráciában, hogy közpénzeket közismert csalókra bíztak. A pénzeszsák tartalmát rögtön osztogatni kezdték a kedvezményezettek között.
 
A kengyelfutó gyalogkakukkok addigra már kiépített politikai kapcsolatokkal bírtak és a bankok támogatását is élvezték. A helyi maffia minden lépésüket figyelemmel kísérte. A szerződő felek már a pályázat kiírása előtt tudták, hogy az adott munkában nyertes kivitelezők vagy alvállalkozók lesznek-e. A mesterségesen felsrófolt áron végzett útépítés tortáján az újabb és újabb költség-túllépések jelentették a habot. Sokat elárul, hogy csak egy apró kitétel szólt a garanciáról, így maga az autópálya-fenntartási is aranybányává vált.”
 
„…Közben a bankárok egy másik trükköt is kiagyaltak, hogy segítsenek a kormánynak a közpénzek elköltésében. Mégpedig azt, hogy a már meglévő fizetős autópálya-tulajdonosokat megszabadítják terheiktől. Olyan bőkezű ajánlattal álltak elő, amelyet az eredeti tulajdonosoknak badarság lett volna visszautasítani. Így például 2003-ban az addigra már kiábrándult közvélemény megnyerésére a kormány elhatározta, hogy a hírhedt M5-ösön lebontja a kapukat. Ez a mutatvány úgy sikerült, hogy a jövőt elzálogosították. Az állam a következő 15 év alatt nem kevesebb, mint öt alkalommal vásárolná vissza ugyanazt az útszakaszt, amire csak foglalóként 100 milliárd forintot, azaz körülbelül 400 millió eurót fizetett már ki. Ez megegezett azzal az összeggel, amit a kormány a Postabankért kapott az osztrák Erste Banktól, ami maga is kétes ügylet volt. Az M5-ös megvétele már önmagában is elképesztő akciónak tűnik, de hogy ezt, mint újonnan átadott utat tálalják, pofátlanság. Ez a 80 km-nyi autópálya eddig is Európa legdrágább fizetős útvonala volt. Most a kontinens kilométerenkénti legdrágábban épült sztrádájának nem éppen hízelgő címét is elnyerte.”
 
Forró Tamásról és titkos ügynöki múltjának lelepleződéséről írja: „A Magyar Televízió vérebe most lapul és sebeit nyalogatja, miután Kerényi ízekre szedte a nagy nyilvánosság előtt. Tény, hogy Forró már egy ideje nem szerepel, mert közelmúltbeli simlis ügyleteiről cáfolhatatlan tények láttak napvilágot a sajtóban. Álszentül, feddhetetlen erkölcsi értékekre hivatkozva Forró mindig örömmel taposta ki a gyengébbek belét. Évek óta tartó diadalmenete során milliókat zsebelt be. A korrupt magyar bankárvilág lépten-nyomon hozzájárult üdvösségéhez.
A televízió önjelölt erénycsősze most saját kelepcéjébe esett. Igazmondása család hazugságnak bizonyult. Hiába tűzte a szavahihetőséget képmutatóan zakója hajtókájára, mint más a becsületrendet.”
„…Forró nemcsak kiváló orral rendelkezik a kétes üzletek megtalálásához, de kifinomult képességgel tud kétes egyéneket még kétesebb üzletekhez felhajtani. Az ő felfedezettje volt a globális pénzmosási művelet központi összekötőembere, Schönthal Henrik is.
Ő mutatta be egymásnak Kulcsárt és Schönthalt 200 őszén. A mesterhármas Londonban találkozott. A brit főváros Schönthal régi játszótere volt, hiszen tíz évig volt az IBUSZ kirendeltség-vezetője ott. Ennél megdöbbentőbb azonban a sötét igazság? KGB kémként tevékenykedett a 70-es és 80-as években Nagy-Britanniában. Hathatós közreműködésének köszönhetően jött létre az offshore céglánc. A Kuli banki és brókertevékenységéből származó forró zsozsó a Montrade és a Balmoral fiktív vállalatokon keresztül ejtette meg színe változását. A tiszta pénzeket a Brittonon keresztül csurgatták a megfelelő számlákra.”
 
Békéscsaba, 2010. január 27.
F. I. – K. M.
(befejező rész következik)
 
Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)