Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25258571

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Tom Kennedy: Pénzrengés-(2. rész)

Tom Kennedy: Pénzrengés

(2. rész)

2004. augusztus 19–31.

„Magyarország a politikai kaméleonok mesébe illő szülőhazája, akik alkalmazkodnak a változó körülményekhez. A legfondorlatosabb fennmaradásának törvényes szerint az ország politikai dzsungelében ez egyértelműen életfeltételnek bizonyul.
Maga a trónfosztott miniszterelnök is gyakorló kaméleon volt (Medgyessy Péter… akit ekkoriban szúrt hátba Gyurcsány). Pályafutása alatt úgy váltotta színeit, mint alsóneműjét, hogy a mindenkori környezetbe beilleszkedjen. De nem volt egyedül. A hatalmat a trón mögül gyakorló szocialista Kovács László pártelnökként és külügyminiszterként oly sok politikai credót nyelt le, hogy belőle lett a minta-kaméleon. De mivel ez az állat féltékeny fajta, a volt miniszterelnök Medgyessy alkonyóráiban Kovácsot Kaméleonföldről minél messzebbre, Brüsszelbe kívánta uniós országbiztosnak. (időközben hazatért 1,5 millió eurós végkielégítéssel…). Korábban a párt elveszítette az európai parlamenti választásokat. Csúfosan véget érő hadjáratuk kiérdemelte az ország legvisszataszítóbb politikai kampánya címet.”

… Itt érdekes részletek következnek a politikai fogócskáról, a ki kivel van vagy kivel nincs ördögi játékokról…

„…Tapasztalatból tudta, hogy a hála ismeretlen fogalom, nem jár szükségképpen az érdekkapcsolatokkal. Ez annál jobban bosszantotta Kerék Csabát, minél többet gondolt tarthatatlan helyzetére. Vajon még mi jöhet ezután? A régi banda széthullóban, mint bábuk a tekepályán.

Különösen erős késztetést érzett arra, hogy felhívja Puch Lászlót, a szocialista párt pénztárnokát, aki közbenjárója volt a szervezeten belül. Összeszedve bátorságát, elővette Batman mobilját, de hirtelen megállt a keze. Egy hónappal korábban látta Puchot utoljára, abban a BMW-ben, melyet ő ajándékozott a kincstárnoknak. Eredeti megállapodásuk az volt, hogy Puch minden évben kap egy új autót. Ha emlékezete nem csal, a Britton Kft. állta a telefonszámláit is. Most mégsem hívhatja, mert kiborulhat a bili, jutott Kerék a végkövetkeztetésre. Ugyanilyen elérhetetlenné vált Baja Ferenc államtitkár, egykori környezetvédelmi miniszter, a Királyi Páholy ajtónállója.
Kerék nem csak igazgatója, hanem névadója is volt a Britton-gépezetnek. Ebben a csodaszerkezetben a pénz mind nyersanyagként, mind késztermékként szerepelt, melynek „kerekét” ő forgatta. Minden fordulatával forint-milliókat tisztított.”

„…Kerék továbbindult. Az utolsó pár kilométer végtelen hosszúnak tűnt. Szamárfüles útlevele az anyósülésen hevert. Ejött a szabadság órája – most vagy soha. Az ártándi határátkelőnél nyolcadikként állt be a zöld sávba. Maga elé bámult, amikor a magyar határőr belelapozott az útlevelébe. Végigmérte, aztán bement a bódéba, hogy ellenőrizze az adatokat. Kerék Csaba számára legördült a függöny, és ő ezt jól tudta. Halálosan ki volt merülve, fizikailag és lelkileg is. Rádöbbent, hogy utolsó dobása nem jött be. Valószínűleg hosszú ideig élvezheti majd a monoton börtönélet örömét.
Eldöntötte, hogy a rendőrökkel nem kíván bratyizni. Ha már vallania kell, azt az ügyészségen teszi, annak ellenére, hogy az igazságszolgáltatásnak ezt az ágát soha nem szívlelte. Megvetette a magyar rendőrséget, és volt is rá oka. Ismerte őket. Sok magas rangú tiszt kapott rendszeresen jelentős „természetbeni juttatást” a Brittontól a Szent Szövetség nevében.”

…A következő részekben elmeséli Tom Kennedy, hogyan mulat az új magyar felsőosztály Gyurcsányostól, Lamperth Mónikástól, Baja Ferencestől…

„…Egy évvel a csalási és pénzmosási botrány kirobbanása után Salgó (ekkor országos rendőrfőkapitány) kezéből kicsúszott az ügy. Hivatásbeli alkalmatlansága kényes helyzetbe hozta azokat, akik ártatlannak vallották magukat, de végül mégis bűnösnek találtattak. Az is siettethette távozását, hogy Salgó tehetetlennek bizonyult a rendőrség anyagi problémáinak megoldásában. A teljes magyar rendfenntartó hatóság tényleges, bár be nem ismert csődhelyzetben volt Salgó főkapitányi munkásságának két éve alatt. A rendőrségnek mintegy 2 milliárd forint társadalombiztosítási tartozása van. Gyakorlatilag a teljes állományt ki kell volna már zárni a Tb-ellátásból, vagyis akkor minden szolgálati személy és családtagja biztosítás nélkül maradna. Ugyanilyen hatalmas tartozásokat halmozott fel a rendőrség máshol is, és a beszállítók számláit is lassan fizetik ki. ”

„…Bizonyítékok kerültek elő ugyanis, hogy Salgó a nyolcvanas években aktívan közreműködött költők, írók és más művészek elnémításában. (Csodák csodája, Salgó elvtárs mégis csak az új európai rendőrségen kötött ki. Ha nem is annak fejeként – mert azt a posztot a franciák maguk számára lefoglalták – helyettes főnökként gyakorolja a kapitalista rendfenntartás módszereit, és élvezi annak előnyeit.)


Békéscsaba, 2010. január 27.
F. I. – K. M.
(folytatjuk)

Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)