Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17964854

2018. augusztus 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Huba napja van.
Holnap István napja lesz.

Tisztázza magát a VMSZ a délvidéki választási csalások gyanúja kapcsán!

A Jobbik részéről eddig is tudtuk, a Fidesz bármit megtenne annak érdekében, hogy elkerülje az elszámoltatást és despotikus hatalmát akár évtizedekre is bebetonozza. A választások megnyerése érdekében mindenre képesek, még a választási visszaélésektől sem visszariadva. Ezért többször is felszólaltunk már például annak kapcsán is, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazása széleskörű lehetőséget biztosít a visszaélésekre. Sajtóinformációk szerint Erdélyben törvényellenesen történt magyar állampolgárok tömegének választási regisztrációja, Kárpátalján szervezetten buszoztatják a magyarokat a konzulátusokra szavazni, és Délvidék esetében is úgy tűnik, hogy aggodalmunk nem volt alaptalan.

A Délhír délvidéki magyar hírportál megdöbbentő beszámolóban adott hírt arról, hogy a Fidesz helyi fiókpártjává vált Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái kibontják a gyanútlan választópolgárok által rájuk bízott szavazási levélcsomagokat, és ha azokon nem a Fidesz logója alatt szerepel az X, akkor akár az érintettek telefonos zaklatásától sem riadnak vissza. Egy másik esetben azt kérték egy nem a kormánypártra szavazó választópolgártól, hogy ne zárja le a levélcsomagját, illetve annak gyanúja is felmerült, hogy illegálisan szerzik meg magyar választópolgárok adatait. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben a Jobbik, illetve több délvidéki magyar párt is figyelmeztette a helyieket, hogy ne bízzák szavazatukat a VMSZ-re. Nemrégiben egyébként a VMSZ tisztségviselői beszéltek arról egy hajdújárási fórumon, hogy a szövetség aktivistái „segítenek a szavazólapok helyes kitöltésében”.

Eközben bár a Nemzeti Választási Iroda pontos szám szerint és elszámolási rend mellett nyomtatja a szavazólapokat, mégis vannak a hírek szerint olyan VMSZ-es aktivisták, akik kitöltetlen szavazólapokhoz jutottak. Ez egybecseng a Szabad Magyar Szó portál által közölt írás információival, miszerint Zentán 100 dinárt (kb. 260 forint) adnak egy kitöltetlen szavazólapért.

A Jobbik kiáll a választások tisztasága mellett, és árgus szemekkel figyeljük a Fidesz, valamint szövetségesei ezzel kapcsolatos ténykedését. Amennyiben a sajtóban megjelent esetek valóban megtörténtek vagy megtörténhetnek, felvetik a választási csalás alapos gyanúját. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért felszólítja a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy a visszaélések gyanúja kapcsán tisztázzák magukat!

Szávay István országgyűlési képviselő, Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Forrás: jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: A kormány ötven milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban – jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, melyet Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével tartott. (2015. november)

Akikért nem emelte fel a szavát Pásztor István, azok a temerini fiúk. Róluk egy 2010-es cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. április 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A magyarok helyett sajnos már a fél világot támogatja a nemzetinek mondott kormány Lázár úr! Az nem igaz, hogy Ön erről nem tud! Támogatjuk Vietnamot, Laoszt, a Fülöp-szigeteket, Mongóliát, Srí Lankát, Nigériát, Mianmart (ahol nem az üldözötteket támogatjuk, hanem az üldözőket!), és csak a jó ég tudja, kiket nem. Már Ghánában is sportkomplexumot építünk, és a határ mentén körbe sok helyen stadionok is épülnek az adónkból, amiket majd fenn is kell tartanunk. 2017 év végén 200 milliárd adóforintunkat szórták szét a szélben. Orbán Viktor Tusnádfürdőn ráijesztett az erdélyi magyarokra, mondván, ha nem a Fideszre szavaznak, elzáródnak a pénzcsapok. Sajnos idehaza az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra és több más fontos célra nem nyílnak meg…” (Részlet a Lázár János ezúttal Romániából migránsozott című cikkből)