Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18288654

2018. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Törvényt sértett az Állami Számvevőszék

Az Állami Számvevőszék mai napon megjelent jelentése a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2015-2016. évi gazdálkodásáról nagyrészt szó szerint megegyezik a december 6-án megjelent jelentéstervezettel. A Számvevőszék semmilyen új információt, körülményt nem tudott találni az elmúlt 1 hónapban állításai igazolására, ez az idő nem volt elég arra sem, hogy belássa jelentéstervezetének és eljárásának törvénysértő, szakmaiatlan mivoltát. Az Állami Számvevőszék az eljárás során és a mai napon megjelent jelentés alapján sem tartotta be a rá vonatkozó törvényeket, ezt a 2017. december 21-én megjelent észrevételekben részletesen elemeztük.

A ma megjelent jelentéssel újabb pontokban sértette meg az ÁSZ a hatályos törvényeket, hiszen az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény az alábbiak szerint rendelkezik: 29. § (3) Az Állami Számvevőszék az észrevételre a beérkezésétől számított harminc napon belül írásban válaszol. A figyelembe nem vett észrevételeket köteles a jelentésben feltüntetni, és megindokolni, hogy azokat miért nem fogadta el.

A Számvevőszék nem küldött az általunk leadott észrevételekre választ. A jelentésben fel sem tüntette észrevételeinket, csupán kettőt önkényesen kiragadott, de ezeknél sem az észrevételt emelte be a jelentésbe, hanem csak annak saját értelmezését. Az ÁSZ hazug állítása az is, hogy a Jobbik mindössze két észrevételt tett a jelentéstervezetre, hiszen – mellékletekkel együtt – 36 oldalas dokumentumot nyújtott be, tételesen cáfolva az ÁSZ állításait. Domokos László nem vállalta saját kezűleg a törvénytelen jelentés aláírását, inkább áttolta a felelősséget egy pár hónapja kinevezett munkatársára. A megjelent jelentésben nem szerepel felhívás a Számvevőszék által hasraütésszerűen megállapított tiltott vagyoni hozzájárulás befizetési kötelezettségéről, így érthetetlen az ÁSZ közleményben „megállapított” tiltott vagyoni hozzájárulás befizetése.

A Jobbik hangsúlyozza, hogy mindenben a hatályos törvények szerint járt el, az ÁSZ nem végzett érdemi vizsgálatot, sőt maga akadályozta azt, jelentésében pedig semmit sem bizonyított.

Schön Péter gazdasági igazgató

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Forrás: jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom adománygyűjtési felhívása: adományt várnak az alábbi számlaszámra: Számlatulajdonos neve:  Jobbik Magyarországért Mozgalom Bankszámlaszám: 11705008-20485643-00000000 Közlemény: adomány, adományozó neve, lakcíme.

Emlékeztető: „Ha tehát az Országgyűlés a pártoknak nyújtott pénzügyi támogatás törvényellenes felhasználását szankcionálni kívánja, a feladatot nem az ÁSZ-ra, hanem kizárólag az alaptörvény 23. cikkében rögzített önálló szervezetre – köznyelven hatóságra – bízhatja. Miért is nem ezt teszi a Fidesz-kormány? Hát azért, mert a hatósági intézkedésekre az alaptörvény biztosítja a jogorvoslás lehetőségét. Mivel a szándék olyan intézkedések meghozatala, amik nem mennének át az igazságszolgáltatás szűrőjén, kell találni egy olyan szervet, ami nem esik a bíróságok hatásköre alá. Ilyen az ÁSZ, mint az Országgyűlés szerve. Nem kevesebbről, mint hazánk alkotmányos berendezkedése ellen elkövetett merénylet kísérletéről van szó. Az Országgyűlés felelőssége most óriási. Alkotmányos kötelessége határozatban utasítani szervét, az ÁSZ-t intézkedése azonnali visszavonására, az ellenzéki pártok felelőssége pedig bármiféle ÁSZ-intézkedés teljesítésének elutasítása.” (Részlet Róna Péter: Az ÁSZ és az alkotmány ellen elkövetett merénylet című írásából)