Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23532456

2019. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Szeptember elején rendezik az előrehozott választást Ausztriában

Alexander Van der Bellen, Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache

Szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően.

Az MTI szerint Kurz hangsúlyozta, hogy elsődleges fontosságú számára a kormány stabilitásának és tárgyalóképességének megőrzése a választásig.

A kancellár szombat este jelentette be, hogy felbontja a koalíciót az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ), miután annak vezetője, Heinz-Christian Strache egy korrupciós botrány miatt lemondani kényszerült alkancellári és pártelnöki tisztségéről.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök vendége volt Strache, a most megbukott osztrák alkancellár. Az ausztriai helyzetet példaértékűnek nevezte akkor a miniszterelnök. Az alkancellár lebukásához vezető hanganyagon az alkancellár többször említi Orbán Viktor nevét, példaértékűnek nevezve, hogy ez mintát adhat Ausztriának is, hogyan kell a sajtót legyűrni. Most Havasi Bertalan sajtófőnök azt mondta, hogy a kormány nem foglalkozik üzletei ügyekkel… A Jobbik vizsgálatot, vizsgáló bizottság felállítását követeli.

Az alkancellár lemondását okozó 2017-ben Ibizán készült  videón elhangzik példaként  a magyar média kormány alá gyűrése.  Amikor Strache a 700 ezres példányszámú Kronen Zeitung osztrák bulvárnapilap megszerzéséről ábrándozik, Orbán Viktor médiabirodalmát tekinti példának és Heinrich Pecina osztrák vállalkozó közvetítői szolgálatait ajánlja az állítólagos orosz befektetőnek. Pecina – aki bezárta a Népszabadságot és a Mediaworks-öt átjátszotta kormányközeli köröknek – tagad, szerinte soha nem volt köze a videón tervezgetett akcióhoz.

„Amibe Strache belebukott, az Magyarországon egy működő rendszer!” Az alfahir.hu részletes összeállítása a történtekről ITT

Békéscsaba, 2019. május 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Orbánéhoz hasonló médiabirodalomról álmodozik (álmodozott) a szélsőjobbos osztrák alkancellár és ezért sok mindenre hajlandó lenne. Az Ausztriát tegnap este óta megrázó botrányban kiderült: a Népszabadságot bezáró, a Mediaworksöt Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecina valóban csak egy stróman volt és úgy tűnik föl, hasonló szerepet máskor is hajlandó lenne játszani.” (Részlet az Orbánig ér az osztrák szélsőjobb Ausztriát megrázó botránya című cikkből)