Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27080367

2020. május 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Szakadék a jövedelmek között

11.800 Ft körüli nyugdíj-kiegészítés érkezik novemberben a nyugdíjasok számára, a 9000 Ft rezsiutalványon felül. 2,8 százalékos nyugdíjemelés lesz jövőre. Ezeket az adatokat fontos az önkormányzati választás előtt beharangozni...

Nagyon fontos csodálatos juttatás lenne, ha nem kapnának ennél kevesebbet a kisnyugdíjasok! Vajon miért kapják meg a magas nyugdíjat élvezők, és miért nem adják oda inkább azt a pénzt is a kisnyugdíjasoknak? Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, hamarosan megjelennek a havi négymilliós nyugdíjak... Közülük a nagyon magas nyugdíjhoz talán Matolcsy György jegybankelnök áll a legközelebb, 64 esztendős.

A 13. havi juttatásról annyit nem árt tudni, hogy az minden egyes embernek járna nálunk is! Hetente volt a fizetés, és ezt tették havi fizetéssé. Amerikában és Svájcban jelenleg is hetente van fizetés, nem csapják be a munkavállalókat.A nyugdíjak közötti különbségnél is elképesztőbb a hatalom és a társadalom jövedelme közötti különbség! Emberileg is, jövedelmileg is jócskán elszakadtak az ELTARTÓIKTÓL! A minimálbér adómentes volt, adókötelessé a nemzetinek mondott kormány tette. Ráadásul a havi ötmilliós jövedelmű és a minimálbéres egyaránt 15 százalékkal adózik a gyalázatos egykulcsos személyi jövedelemadó miatt.

Újabb kormányzati kampány, vagy önkormányzati választást megelőző kampány indul az adónkból, ezúttal „csak” 3,5 milliárd forintból. Hogy mit fog ábrázolni az óriásplakát, az még nem derült ki. Közérdeklődésre tarthat számot, hogy Soros György lesz az arculat, vagy már lecserélik esetleg Dobrev Klárára. Az viszont biztos, hogy a migránsok rajta lesznek, és még esetleg a határkerítés is. Amelyet egyelőre a szerb embercsempészek megvédenek…

Az önkormányzati választás előtt a kampány érthető, még érthetőbb lenne, ha a kormánypárt és az ellenzék azonos lehetőségekhez jutnának! Erről azonban Magyarországhoz a fülkeforradalmi nagy győzelem óta (2010) nincs lehetőség. A saját arculatra alakított választójogi törvényükkel csak nekik van lehetőségük a győzelemre. Az ellenzéknek azért muszáj összefognia, hogy egy Fideszes jelölt ellenében egy ellenzéki induljon és ne nyolc-tíz. Aki ezt nem érti meg, annak felesleges bármit magyarázni.

Békéscsaba, 2019. szeptember 11.

Anton

Emlékeztető: „A gond az, hogy miközben ezekről beszél (noha tettei már az elvek és értékek terén is kifogásolhatóak) Orbán Viktor, Magyarország égető problémáinak megoldását nem mozdítja elő a kormány tevékenysége. Márpedig hosszú problémalistáról van szó: alacsony bérszínvonal (már nyugodtan nevezhetjük bérválságnak), az ezzel szoros összefüggésben álló kivándorlás, a nemzet fizikai és szellemi egészsége szempontjából fontos stratégiai ágazatok forráshiánya (egészségügy, oktatás), a német nagytőke, a multinacionális nagycégek helyzetbehozása a munkavállalói érdekekkel, illetve a kis- és középvállalkozásokkal szemben, az uniós források javának intézményesített korrupció általi elnyelése… lehetne még folytatni az áldatlan állapotok sorát, melyekből nem egy sikeres ország képe rajzolódik ki, bár kétségkívül az Orbán-rendszer politikai értelemben jelenleg még stabil. Arra azonban maga a kormányfő is egyértelműen utalt tusványosi beszédében, hogy 2020-ban gazdasági válságra lehet számítani.” (Részlet a Nem azt kell nézni, hogy Orbán mit mondott, hanem azt, mit nem tett című cikkből) Ettől függetlenül jut a magyar adófizetők forintjaiból bőséggel a határon túlra és a fél világnak az itthoni dolgaink helyett!

Emlékeztető: „A reáljövedelmek mértéke mostanában érte el a 2008-as szintet! A minimálbér adómentes volt, de a fülkeforradalmi győzelem (2010) után adókötelessé tették. A gyalázatos egykulcsos személyi jövedelemadó ellehetetleníti a keményen dolgozó magyar kisembert, és jót tesz az egyre gyarapodó létszámú havi egymillió (sőt már elég sok havi ötmilliós jövedelmű is van!) feletti jövedelműeknek! Erről azonban nem igazán esik szó a mindent letaroló kormányzati médiában… Az elszabaduló infláció megállítására egyelőre nincs sem kormányzati, sem jegybanki akarat! Arról, hogy olyan intézkedések is születnek, amelyekkel a magyar társadalom jár jól, nem igazán lehet hallani! És arról sem, hogy a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját legalább 25 százalékra csökkentenék!” (Részlet a Hajmeresztő áremelkedések, felpörgő infláció című cikkből)