Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27021531

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Sport- és Konferenciaközpont 12,5 milliárdért Felcsúton

Nem fogja elhinni, mi jutott eszébe Orbánnak az utánpótlás-nevelésről! Igen, az!

Felcsúton átadták a 12,5 milliárdból épült Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontot. Az ünnepségen Orbán Viktor az utánpótlás-nevelés kapcsán természetesen a migrációról beszélt. (Mórickának is mindig ugyanaz a dolog jutott eszébe! – F. I.)

Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén.

A magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy „elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (…), de legalább is a saját világunkat”.

Úgy fogalmazott, „nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ”. (A világ lehet, hogy megy előre, de mi lesz így a magyar társadalommal, vagyis az eltartóival kedves miniszterelnök úr! – F. I.)

Orbán Viktor hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország jövője „a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá. Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni”.

Vannak azonban – folytatta –, akik erre készülnek Európában: amikor ugyanis egy brüsszeli bürokrata a kontinens jövőjéről beszél, akkor a bennszülött európaiakat temeti, „a mi helyünkre érkezőket” pedig általában élteti. (Hány migránst is tetszett befogadni? És ki szereti legjobban Európában a török elnököt és diktátor társait? – F. I.)

Ezt a képet a magyarok nem fogadják el – jelentette ki a miniszterelnök –, helyette „inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkozunk”. Az utánpótlást ezért első számú nemzeti ügynek tartja, és szavai szerint így függnek össze a nagy dolgok, Európa és Magyarország jövője „a mi kis akadémiánk életével”.

Azt mondta: a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont legfontosabb feladata a nevelés, „mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a Magyarországon működő nyolc komolyan vehető labdarúgó-akadémia közül mindegyik tízévente felnevel két nemzetközi szintű játékost, akkor készen is van egy európai szintű magyar futballválogatott. A Puskás Akadémia az első tíz évét lezárta, és „mi megvagyunk”: Sallai, Kleinheisler – jegyezte meg. (Két játékost sikerült kinevelni öt év alatt? Gratulálunk! – F. I.)

Jelezte azt is, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

Közölte továbbá, hogy a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, így az arra fogékony gyermekeket a tanári pálya felé irányítják majd.

A miniszterelnök szerint, ha az akadémiák jól végzik a munkájukat, akkor tehetségek indulhatnak útnak számos sportágban. Azt is mondta, hogy az akadémiák nagy egyéniségek köré épülnek: a kosárlabda-akadémia például Rátgéber László köré, a kézilabdában pedig Mocsai Lajos köré épült, és hamarosan egyéni sportágaknak is épülnek akadémiák, megállapodni készülnek ugyanis Kovács Katalinnal, „a magyar kajak-kenu sport nagyasszonyával”, valamint a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinkával.

A kormányfő megjegyezte, könnyebb lett volna a dolga, ha pénteken Kleinheisler László vagy Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatottban „berámolt volna egy vagy két gólt” a görögök hálójába, hiszen könnyebb érvelni az akadémia mellett, ha a válogatottban helyt állnak a volt diákjaik, de sajnos nem így történt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy szeptemberben Budapesten mindketten gólt lőttek a görög válogatottnak.

A felcsúti komplexumot Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át.

A központról kiadott, az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban azt írták, hogy majdnem egyhektáros területen épült fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.

A többfunkciós létesítményben a labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas. A csarnokban a futópálya, bokszring és konditerem mellett a szertornához szükséges összes eszköz is megtalálható. Az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.

A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló tartozik. A központ nyitva áll a Magyar Labdarúgó Szövetség és más szakági szövetségek továbbképzései, tudományos szimpóziumai előtt, de az akadémia tervezi a konferenciaközpont üzleti célú hasznosítását is, így abban nem sporttal kapcsolatos rendezvényeket is tarthatnak – írták.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-megjegyzés: Lehet, hogy itt fog ebben az új létesítményben ülésezni időnként a parlament? Arra is van lehetőség. Ahhoz képest, hogy eleinte 2-3 milliárdra tervezték a bekerülési költséget, ezt is sikerült a vizes vébéhez és sok más létesítményhez hasonlóan jócskán túlszárnyalni!

Jó lenne látni egy olyan statisztikát, hogy Magyarországon az egy főre jutó állami támogatás, TAO-pénz (az is közpénz!), uniós pénz melyik településen a legmagasabb? Valószínűleg Felcsút lenne a befutó, és nem sokkal mögötte lemaradva Kisvárda. Az ukrán határ közeli település is jócskán jól jár a terhünkre! A fél világot támogatja már az adónkból a kormány. Meddig lesz képes ezeket finanszírozni a jövedelemhez alig jutó magyar társadalom?

Békéscsaba, 2018. október 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A társasági adóból egy jelentős rész átkerül a TAO-ba, ahonnan nagyobb részben a sportot, az itthoni és immár a határokon túli stadionépítéseket, kisebb részben a kultúrát támogatják. A már átadott stadionokban se foci, se néző, vagy csak alig. Mégis erőltetik a stadionépítéseket, mert Orbán Viktor szereti a focit. És persze a kisvasutat is. Jobban járnánk, ha olcsóbb hobbijai lennének!”…

„A jegybank összes kiadása (több mint ezer alkalmazott munkabére és járulékai, az összes rezsi) a magyar adófizetőket, nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol elképesztő vásárlások, rokoni összefonódások vannak. Mivel a jegybank állam lett az államban, ezért szabadon gyakorolja ezeket a cselekedeteket. Néhány újságíró feltárja a tényeket, de változás nem történik. A forint gyengülése vagy gyengítése nem érinti meg a jegybank monetáris tanácsát, ezért nincs változás. Az ezen keletkező hatalmas nyereség is az alapítványokhoz kerül? De mi lesz a sorozatosan nagyon rosszul járó magyar társadalommal?” (Részletek a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből) A TAO-ba és a jegybanki alapítványokba évente 100–100 milliárd forint körüli adónk kerül át!

Emlékeztető 2.: „Érdemes elgondolkozni, vajon miért avat a kormány ugyanazon a napon 3 milliárd forintnyi közpénzért Topolyán (Szerbia) fociakadémiát, illetve jelenti be, hogy a teljes hazai hajléktalanhelyzetre 300 millió forintot biztosít. Illetve miért 58 900 forint jelenleg az otthonápolás díjának maximuma. Talán csak nem azért, mert utóbbiakban nem lát hasznot Mészáros Lőrinc és köre?”(Részlet a Focimilliárdok határon belül és túl című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Volt a trafikmutyi idején egy csörte Csányi Sándor és Lázár János között. Csányi Sándor kijelentette: „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”. Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva azt mondta, hogy az OTP-vezér „a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik”, majd az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért.” (Részlet a Lázár János megkapta a mezőhegyesi ménesbirtokot című cikkből) A TAO-kassza kulcsát Csányi Sándor MLSZ elnök kezeli…