Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22587589

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Spiegel: Orbán a legveszélyesebb politikus az unióban

Orbán Viktor a legveszélyesebb politikus az Európai Unióban – állapítja meg szombati számában a Der Spiegel, amely szerint az európai fővárosokban nincs meg az erős akarat ahhoz, hogy szembeszálljanak vele.

A német hírmagazin megjegyzi, hogy a Fidesz–KDNP szövetség választási győzelme után Magyarország ténylegesen ismét egypártrendszer, hiszen a Fidesz kétharmados győzelme révén ugyanúgy egyetlen párt „uralkodik”, mint az 1989-es fordulat előtt.

A Spiegel szerint a magyar kormányfő „lopakodó” módon terjesztette ki hatalmát, fokozatosan valamennyi fontos tisztségbe fideszes emberek kerültek, a gazdaságot pedig egy „baráti vállalkozókból” álló hálózaton keresztül ellenőrzi, miközben a nyilvános vitákat a „nacionalizmusa uralja.”

A Spiegel mindezek után felteszi a kérdést, hogy ki tudja Orbán Viktort feltartóztatni.

Forrás: hirtv.hu

Emlékeztető: „A törvény egyik passzusa alapján a győztes mindent visz! Így történt ez most is, a győztes Fidesz további 1,2 millió szavazatot kapott meg a töredékszavazatokból. Választási szakértők kiszámolhatnák, hogy ez hány parlamenti képviselői helyet is jelent? Akár negyvenet, vagy még többet! Ha ez a passzus nincs, nincs újabb parlamenti kétharmad! A bizottságokban dől el minden fontos kérdés, ott is jelentős lesz emiatt a passzus miatt a Fideszes többség. Az ellenzéknek lehetősége lesz megint törvényjavaslatokat benyújtani, amelyeket a Fideszes többség leszavaz – a demokrácia nagyobb dicsőségére! Ezzel a választójogi törvénnyel a Fidesz hatalma be van betonozva. Ráadásul az Ukrajnából törvénytelen módon (vannak olyan házak, ahová 300 is be van jelentkezve!) nyugdíjban részesülők teljes jogú választópolgárok is, és Szabolcsban bizony el is döntik azt is, hogy ki lesz a megye egyéni országgyűlési képviselője, és ki lesz majd a falvak polgármestere…” (Részlet a Győztes mindent visz! A jövőnket is? című cikkből)

Emlékeztető: „Szavazatvásárlás milliárdokért, támogatások nemcsak a határainkon túlra, hanem világ már szinte minden tájára Srí Lankától Mongóliáig, Mongóliától Egyiptomig, Egyiptomtól Nigériáig, Vietnamtól a Fülöp-szigetekig, a Fülöp-szigetektől Laoszig. Hogy ez a Magyarországot ellehetetlenítő felelőtlen pénzszórás miért történik, arra is választ kell majd adni… És arra is, hogy miért nem mondják fel végre az 1963(!)-ban Magyarország és a Szovjetunió közötti egyezményt, amely csak Magyarországra ró már kötelezettséget? Miért mi fizetjük rengeteg ukrán nyugdíját, és miért ingyenes nekik a betegellátás, és miért járnak rá szabadon az amúgy is gyatra szociális ágazatra? Magyarországon a magyar legyen a fontos, hiszen ő szenvedi el a temérdek megszorítást, a rettenetes adókat, a világ legmagasabb áfáját! Az elszámoltatást és a VALÓDI rendszerváltoztatást nem lehet most már megúszni, mert végképp leépül a Hazánk!” (Részlet a Mi lesz akkor, ha a munkahelyeinket elfoglalják a robotok? című cikkből)