Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18297562

2018. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Sokkoló számok a devizás „elszámoltatásról”

A Jobbik álláspontja szerint az emberek többségének kedvezőtlen a devizahitelekkel összefüggő banki elszámolás. Z. Kárpát Dániel elég sokkoló számokat sorolt arról, hogyan is zajlik a nagy devizahiteles igazságtétel.

A párt alelnöke szerint most, hogy a károsultaknak elkezdték kézbesíteni az elszámolásról szóló leveleket, „elérkezett a szembenézés ideje”. Úgy véli, az adatokból világosan kiderül, hogy ez emberek az eddigi, éveken át fizetett törlesztő-részleteket lényegében „ajándékba adták” a bankoknak.

Civil szervezetek felmérésire hivatkozva elmondta:

az átlagosan 4,5 millió forintot felvett emberek 4 millió 230 ezer forintot visszafizettek, ám továbbra is átlagosan 7,7 millió forinttal tartoznak. Az átlagosan 12 millió forintot felvettek pedig 6,8 millió forintot fizettek vissza, ugyanakkor még 23,5 millió forinttal adósak.

Az ellenzéki politikus szerint 2010-ben a Jobbik javaslatára felvételkori árfolyamon kellett volna forintosítani, s akkor nem buktak volna az érintett családok több mint 3 millió forintot. A politikus rámutatott: összességében akár ezermilliárdos nagyságrendű összeggel is megrövidíthették a hiteleseket.

Z. Kárpát Dániel úgy véli, hogy a kormány paktumot kötött a bankokkal, így a kormányzati propagandában „a bankok elszámoltatásának” nevezett folyamat „az emberek kifosztását legalizálja”. A Jobbik ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a „pénzügyi szemetet vissza kell küldeni a feladónak”. Ha a bankokat veszteség érné a felvételkori árfolyamon való forintosítással, akkor azt nekik kell állni, hiszen ők a válság fő felelősei.

Nagykoalíció a vádlottak padján

Kérdésre válaszolva elmondta: a Jobbik a Buda-Cash és a Questor-ügy után újabb botrányokra számít. „Fejétől bűzlik a hal, az egész pénzügyi rendszer súlyosan fertőzött” – szögezte le Z. Kárpát.

A párt támogatja Rogán Antal kezdeményezését a magánvagyonok lefoglalásáról, ám úgy látják, ez biztosan nem lesz elegendő a kármentesítésre.

Z. Kárpát emlékeztetett: a két évenkénti helyetti öt évenkénti ellenőrzést annak idején az MSZP-SZDSZ kormány vezette be, de a Fidesz is megszavazta. Azok, akik ma hangosan kiabálnak és egymásra mutogatnak a brókerbotrányok kapcsán, 2010 után nagykoalícióban a Jobbik sokkal szigorúbb pénzügyi kontrollt célzó javaslatait, amelyek „kicsinálták volna” a Budacash-hez és a Questorhoz hasonló gyakorlatot folytató cégeket – tette hozzá.

A vádlottak padján ott kell ülnie ennek a nagykoalíciónak is – szögezte le a politikus.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nem sokkal az első nagy kétharmados győzelem után megalkotta a kétharmad a végtörlesztés intézményét. Akik jól jártak a végtörlesztéssel, azok a Fideszes képviselők voltak: 10–15 millió forinttal jártak jól. Most amennyiben bejelentkeznek – és be fognak! – további milliókkal járhatnak jól! A végtörlesztés nyertesei jó részt a vagyonosak, a magas jövedelműek voltak. A kisemberek még mindig az út szélén várakoznak. Nagyon úgy néz ki, hogy sajnos nagyon sokan ott is maradnak!

Békéscsaba, 2015. március 25.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Eljöhet a fair bankok ideje” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2014. június 27-én a Kossuth Rádió szokásos miniszterelnöki interjújában. Hogy is van ez? 2000-ben az első Orbán-kormány leadta a pénzkibocsátási jogunkat, és azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn! 2001-ben ők idézték elő a devizahitelezés problémáját. Ugyanis ők voltak azok, akik a hitelpiacokról és pénzügyi intézetekről szóló törvényt úgy változtatták, hogy levehetővé tették a bankok számára az egyoldalú szerződésmódosítást és a költségek egyoldalú módosítását. Szükség lenne fair bankokra, de egy fair miniszterelnökre és fair kormánypártokra is, akik őszintén elmondják, hogy előidézői voltak a devizahitelesek jelenkori problémájának (is)! (sokkaljobb összeállítás)