Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27087624

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

Sneider Tamás: Szabad emberekre és szabad településekre van szüksége Magyarországnak

Önkormányzati programot hirdetett a Jobbik. A párt elnöke, Sneider Tamás szerint a kormánynak és a balliberális ellenzéknek sincs programja, pedig éppen az elgondolások, víziók ütköztetése a nyugat-európai demokrácia egyik alapja, és erős elgondolások nélkül nincs erős Magyarország.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A Jobbik elnöke szerint 2010 óta elindult egy folyamat, amelynek részeként 2019-re egy bolsevik típusú hatalomgyakorlás ütötte fel fejét hazánkban, amely elvette az önkormányzatok jogait és szabadságát. 

„Hazánk önkormányzati rendszere a világ legkorruptabb rendszerei közé süllyedt” – emelte ki Sneider. 

A jobboldali ellenzéki párt vezetője szerint a leépülő önkormányzati rendszer miatt a magyar emberek államba vetett bizalma megtört. A vidéki emberek egyedül maradtak a problémáikkal, ezért egyre jelentősebb a nagy városokba való költözés, vagy a kivándorlás. Sneider Tamás elmondta, hogy a kisebb települések „elképesztő demográfiai válságát” úgy kezelnék, hogy ezeket a falvakat, városokat élővé, élhetővé tennék például azzal, hogy ahová lehet, iskolát, óvodát, rendelőt, kórházat, templomot vinnének, gondoskodva arról, hogy legyen, aki működteti ezeket.

Hozzátette, hogy az önkormányzatoknak visszaadnák a járóbeteg-szakellátás vagy a közösségi iskola működtetésének jogát, valamint helyreállítanák az erős megyerendszert, amely korábban, ha problémákkal is, de működtette a helyi közösségi közlekedést, a hulladékelszállítást, a szociális és idősotthonok üzemeltetését. 

„Azt látni, hogy pár éven belül már 1 millió embernek nem lesz a lakókörnyezetében közvetlen orvosi ellátása, vagyis nem lesz háziorvos” 

Sneider leszögezte, hogy fontos probléma Magyarországon a mobilitás kérdése is. A vasúti szárnyvonalak felszámolása után, mára már nincs alternatívája a munkahelyek, iskolák és egészségügyi intézmények elérésére. 

Az utak javításával és a közösségi közlekedés fejlesztésével megszüntetnék a kistelepülésen élők „modern röghöz kötését”, a szegregált települések kábítószer-problémáit mobil rendőrőrsök telepítésével kezelnék, első körben pedig legalább a járási hivatalokban elért szintre emelnék a települési önkormányzatok dolgozóinak bérét.

A Jobbik elnöke fontosnak nevezte, hogy csak írni-olvasni tudó, alapvető matematikai műveletekkel boldoguló, súlyos, életellenes vagy pénzügyi bűncselekményt el nem követett ember lehessen a jövőben polgármester.

Sneider Tamás kiemelte, hogy az önkormányzatoknál is meg kell történnie az elszámoltatásnak, akkor is, ha már elévült a büntetés, mert az erkölcsi felelősség is legalább olyan fontos. 

Sneider Tamás szerint évi 150-200 milliárd forintnyi plusz forráshoz juttatnák a szerintük most kivéreztetett önkormányzatokat azáltal, hogy finanszírozásukban növelnék a normatív elemek arányát, valamint szabad felhasználásra helyben hagynák a személyi jövedelemadó nyolc százalékát és a gépjárműadó teljes összegét. 

A bérlakásépítési-program segíthetne a pedagógusokon is 

Lapunk azon kérdésére, mely szerint a pedagógushiány olyan mértékű problémává vált Magyarországon, amely azonnali megoldást sürgetne, Sneider Tamás úgy reagált, hogy: „a szakmát érintő elöregedés miatt, évente ezrével fog csökkenni a pedagógusok száma. Éppen ezért is hirdetett meg a Jobbik egy bérlakás-építési programot, amelyet azért szeretnénk megvalósítani, hogy a munkavállalók lakhatási költségeit csökkenteni lehessen. Ugyanis jelenleg irdatlan magas albérletárak mellett kell fenntartani magukat.”

Hozzátette, hogy a kistelepüléseken közfeladatot ellátó személyek, ebben a programban előnyt élveznének azért, hogy továbbra is az adott településen végezze el a feladatát.  

Sneider Tamás kifejezte, hogy ezen felül a pedagógushiány megfékezésére egy jelentős mértékű béremelésre volna szükség, amelyet egyelőre csak ígérget a kormányzat. 

A sajtótájékoztató videó-felvétele:

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)