Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22112921

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Semmi, de tényleg semmi határa nincs a pofátlanságnak

Orbán nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította a lakájmédia összevonását. A magyar médiatörténet legnagyobb vagyoni és hatalmi koncentrációját így nem vizsgálhatja semmilyen hatóság. 

Múlt csütörtökön jelentették be a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozását, amelynek a NER-oligarchák  azon nyomban oda is adományozták sajtóérdekeltségeiket. A hatalmas csomagban benne van a Mediaworks (a Nemzeti Sport, a megyei lapok és egy sor termék kiadója), a Modern Media Group (a Lokál és a 888 kiadója), a Magyar Idők, az Origo, illetve a kormánypárti rádiók és tévék nagyobbik része.

Orbán Viktor egy ma megjelent rendeletben nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az ügyletet. 

Jól olvassa: Nemzet. Stratégia. A nyilvánvaló blődség mögött minden bizonnyal az áll, hogy ilyen jellegű tranzakciókat sem a Gazdasági Versenyhivatal, sem a Médiatanács nem vizsgálhatja. 

Pedig egyébként vizsgálni volna mit. Például azt, hogyan lehetséges, hogy teljesen ingyen,  minden jogról lemondva ajánlottak fel egy alapítványnak olyan cégeket, amelyekre korábban a G7 összegzése szerint nagyjából 30 milliárd forintot költöttek. (Valószínűleg strómanok lehettek. – F. I.)

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: Van egy kutatóintézetünk is, ami hasonló nevet visel: Nemzetstratégiai Kutatóintézet a neve. A harmadik Orbán-kormány hozta létre 2012-ben a miniszterelnökség közvetlen javaslatára. Éves költségvetése jócskán meghaladja az egymilliárd forintot, magas jövedelmű vezetői és munkatársai vannak. Elnöke Szász Jenő, Székelyudvarhely kétszeresen bukott polgármestere és erdélyi bukott pártelnök, aki nem mellesleg Kövér László házelnök keresztkomája. Hogy tevékenységük mennyi hasznot termel Magyarországnak, azt nem lehet tudni, de ha már hat év óta eltartja őket a kis jövedelmű magyar adófizető, fontosak lehetnek, akárcsak a veszteséges stadionok építése és fenntartása. Mert se foci, se néző.

Békéscsaba, 2018. december 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány birtokolja innentől a kormányközeli média 98 százalékát. Mostantól hivatalosan is egy cég diktál a Magyar Időknek, az origónak és a Hírv TV-nek is. (Részlet a Villámgyorsan felállt a Fidesz központi tájékoztatási hivatala című cikkből – 2018. november 28.)

Emlékeztető: „A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta: „Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.” (Részlet az Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból című cikkből) Szervezetten szoktak behordani a Fideszre szavazó, magyar nyugdíjat élvező ukrán–magyar kettős állampolgárokat, okozva évente több milliárdos költséget.