Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22584295

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Rejtélyes vevők vásároltak 100 milliárd forintért állampapírt

Nonprofit szervezetről/szervezetekről van szó.

Az mfor.hu szúrta ki   hogy február végére a háztartásokat segítő nonprofit intézményeknél lévő állampapír-állomány óriási mértékben növekedett. Januárban 101,6 milliárd, februárban 25,2 milliárd forint értékben nőtt az állomány, ami teljes egészében tranzakcióból eredő emelkedés volt.

2014 őszén volt hasonló, akkor a Magyar Nemzeti Bank alapítványai kezdtek vásárolni, de ők 2016 májusa óta nem vettek államkötvényt.

2017 elején szintén az első két hónapban ugrott látványosan az állomány, akkor 101,8 milliárd forinttal. Január és február után viszont háttérbe vonult a titokzatos vásárló.

Tavaly év végén 223,7 milliárd forintnyi, február végén 350 milliárdnyi lakossági állampapír volt a birtokukban.

Kik azok?

Vajon melyik szervezetnek van annyi pénze, hogy ekkora tranzakciót lebonyolítson? A jegybanki alapítványokat kizárhatjuk, mert ahogy írtuk, nem vásárolnak már állampapírokat.

Az sem kizárt, hogy több vevőről van szó, de a sokmilliárdos tétel miatt szűk a potenciális vásárlók köre. Talán még az egyházakra gondolhatunk, náluk viszont nem érhető el nyilvános beszámoló erről.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Tavaly év végén 200 milliárd forintot szórt szét a szélben pártunk és kormányunk az adónkból. Elég sok ment belőle szavazatvásárlásra és ukrán nyugdíjra, valamint az ukrán nyugdíjasok szervezett behordása szavazni! A romákat is össze kellett fogni, bulikat és osztogatást kellett nekik szervezni.

Az államkasszába bizony cincognak az egerek! És megvan a további négy év nagy lehetősége a korrupcióra, a lopásra, az uniós pénzek, az adóforintjaink elherdálására. Talán a legelképesztőbb a TAO-ba kiszervezett 550 milliárd forint és a jegybankból alapítványokba kiszervezett 300 milliárd forint körüli összeg. Egyik a stadionépítést és focizni nem tudó focisták több milliós fizetését szolgálja, a másik a Matolcsy-rokonokat hozza helyzetbe. Ez a pénz már bizony nagyon hiányzik az államkasszából!

Az államadósság és az államháztartási hiány már a csillagos eget nyaldossa! Ugye erről nem hallottatok a közmédiában? Az IMF-hitel vissza lett fizetve, de bejött helyette sok más hitel, sokszor kedvezőtlenebb kamattal, mint az IMF-hitel. Félő, hogy a Letelepedési kötvény árusítását is tovább folytatják a Fidesz oligarchái, mert a törvény nem lett visszavonva, csak szüneteltetve!

Békéscsaba, 2018. április 16.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A Magyarországról a megélhetést nem biztosító jövedelem miatt külföldön munkát vállalók által hazautalt pénzeken nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank is. Választójogukat ők levélben nem gyakorolhatják, vagy haza kell jönni nekik, vagy elutazni jó nagy költséggel a kinti konzulátusokra, nagykövetségekre. Az idén 18 órakor a Londonban szavazó jelentős számú magyar orra előtt becsukták a kaput, közülük sokan nem tudtak szavazni! Több százan lehettek… Mekkora szerepe lehetett ebben annak, hogy ők nem Fidesz-szavazók?” (Részlet a Győztes mindent visz! A jövőnket is? című cikkből) 

Emlékeztető 2.: „Nem kell kormányozni, itt gyűlöletet kell kelteni! (Puzsér Róbert újságíró) Vajon hozzáfognak végre kormányozni, vagy tovább dübörög a médiahazugságok gyártása?