Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636908

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Rövid időn belül jelentős üzemanyagár-emelkedés várható!

A kőolaj exportáló országok szövetsége Oroszországgal kiegészülve pénteki, bécsi ülésén a termelés visszafogásáról és a Brent árának emeléséről állapodott meg. 

Az olajkitermelés volumenének csökkentését Szaúd-Arábia kezdeményezésére vállalták a tagországok, a piac védelme érdekében. – írja többek között az mfor.hu.

Magyarországon a drágulásba jócskán bele fog játszani a gyenge forint.

Szaúd-Arábia olaja kifogyóban van, már be is jelentették, hogy nyitni kívánnak a világ felé. Egy új Dubaj kerülhet kiépítésre. Ezért kellene megszereznie leginkább Amerikának az iraki, a líbiai, a szíriai olajat, de még az is lehet, hogy leginkább a legnagyobb olajtartalékkal rendelkező Venezuela olaját.

A Mol észak-iraki olajkútjait a magyar zsoldos hadsereg védi. Az, hogy a számlát miért nem a Mol állja, szóba sem kerül! Kurd harcosokat (pesmergákat) is alkalmaznak ott a terhünkre. Mi lesz, ha Erdogan elnöknek úgy szottyan úri kedve, és odaküldi a bombázókat a Mol olajmezői fölé a kurdok miatt? A Shaikan mezőnek nevezett olajmezőkről az olajat ugyanis Törökországon keresztül exportálják.

Az olajmezők melletti Erbilben is árulták a Letelepedési kötvényeket! Vajon kik vásároltak belőle? A kitermelés beindulása előtti állapotokról sajtóbejárást rendeztek 2011-ben. Erről a videó:

Békéscsaba, 2019. december 9.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Donald Trump nem is titkolja, hogy Washington rátenné a kezét a lelőhelyekre. „Köszönetet mondott” az egyenes beszédért Donald Trumpnak a szíriai elnök. Bassár el-Aszad szerint ha kollégája azt mondja, hogy az Egyesült Államoknak kell az olaj, akkor biztos, hogy az amerikai csapatok ezért érkeztek Szíriába. Aszad bírálta Amerikát, amiért a békesség pálmaágát emeli a magasba, miközben háborúkat gerjeszt, és folyamatosan megsérti a nemzetközi jogot.” (Részlet az Amerika az olajért ment Szíriába című cikkből)

Emlékeztető: „A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője. Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat. A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.” (Részlet a Miért hozták létre az Iszlám Államot című korábbi cikkből) A török hadsereg jelenleg is ott van Szíriában – előszeretettel támadja a kurd katonákat, vagyis a pesmergákat. A török katonák már ott vannak az olajban szintén gazdag Irakban, de megjelentek a líbiai olajért is, esetleg Amerika érdekében is eljárva. Lehet, hogy közreműködnek már a törökök Libanonban a migránsok tengerre rakásában is!