Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25253314

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Rácz Zsófia államtitkár-helyettesi kinevezéséről

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EU-s képviselőjének írása

Amikor a kormány üzen – Azt hiszem, mondhatom magamról, hogy nagy támogatója vagyok a fiataloknak és a fiatalok közéleti szerepvállalásának. Munkatársaim között most is vannak tehetséges huszonéves fiatalok, sőt a mai napon éppen a Jobbik egy 25 éves megyei képviselőjével fogok találkozni. Október 13-án este pedig büszkén láttuk, hogy egy kitartóan dolgozó 24 éves tagunk Encsen polgármesteri mandátumot nyert. Elnyerte, mert keményen megdolgozott érte, bebizonyította, hogy alkalmasabb a tőle idősebb jelölteknél és nem utolsósorban azért, mert megfelelt minden törvényi feltételnek.

Ez az, ami a tegnap ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkárrá kinevezett 22 éves Rácz Zsófiáról nem mondható el, hiszen nincsen egyetemi diplomája, ami a helyettes államtitkári poszt betöltésének alapfeltétele. Több sem kellett a kormánynak, hamarosan jön a törvénymódosítás, amellyel az idevágó előírásokat éppen Rácz Zsófia 22 éves joghallgatóra szabják majd. Bár komoly kétségeim vannak a Rácz Zsófiát korábban foglalkoztató Alapjogokért központ „szakmai tevékenységével” kapcsolatban, tegyük fel, hogy Rácz Zsófia egy értelmes, felelősségteljes fiatal, akinek volna helye a magyar közéletben és az ifjúságpolitikában. Csakhogy nem helyettes államtitkárként, mert ahhoz nincs meg a szükséges képesítése.

A sajtó szerint Rácz Zsófia kinevezésének egyik célja, hogy a fiatalok körében egyre népszerűtlenebb Fidesz-kormány megpróbáljon üzenni valamit az ifjúságnak. Nos, ez sikerült. A kormány üzenete a fiataloknak az, hogy ha valaki hétköznapi magyar polgár gyermeke, akkor rá a rabszolgatörvény vonatkozik: az iskoláit legjobb, ha gyorsan befejezi (gyanús sorosista dolog az a sok tudás ám!), aztán húzzon a szalag mellé éhbérért robotolni, vegyen fel jó sok hitelt és gyorsan tanulja meg, hogy hallgass a neve. Ha nő, akkor pedig kezdjen el szülni is a sok szövegelés helyett. Ha pedig ez nem tetszik, akkor el lehet menni külföldre, annak terhe mellett, hogy a kormány megmondó emberei még az illető szüleit is lehazarulózzák. Ám ha valaki esetleg a Fidelitas tagja és olyan szorgalmasan osztja a közösségi médiában Novák Katalin bölcsességeit, mint Rácz Zsófia, akkor nem robot, hitel meg túlóra van, hanem féléves washingtoni ösztöndíj, külföldi konferenciák és személyre szabott törvények, igény szerint.

1998-ban, amikor a Fidesz egy normálisabb, európaibb jövő ígéretével először kormányra került, Orbán Viktor akkori miniszterelnök még visszaküldte Deutsch Tamást az iskolapadba, hogy szerezzen diplomát, mielőtt miniszterként hivatalba lép. Pedig Deutsch Tamás politikai tisztségre vállalkozott, nem is egy szakmai apparátus irányítására. Én akkor úgy gondoltam, hogy ez a következetesség egy lépés egy igazságosabb ország felé, ahol az elvárások mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Diákra, melósra, miniszterre egyaránt. Innen jutottunk el a 2019-es Fidesz rendszeréhez, ahol egy Varga Judit európai parlamenti asszisztensi munka után egyből igazságügyi miniszterré avanzsálhat. Szakmai tapasztalat és hozzáértés nem szükséges, csak az Orbánhoz való feltétlen hűség, valamint a Fideszt körüllengő arrogancia és nagyképűség gyakorlása. Az eredményt láthatjuk.

Most ez egy újabb szintet lép azzal, hogy a Fidesz tagjai már nem csak fölötte állhatnak a törvényeknek, de ők maguk a törvény. Ha nincs diploma, akkor kihúzzák a törvényből. Sajnos, nem példa nélküli ez a történelemben: a szocialista rendszer éppen így működött. Majd pedig megbukott, mert arroganciára, hatalmi gőgre és személyre szabott törvényekre jól működő államot nem lehet építeni. A Fidesznek sem fog menni. Én Varga Judit, Rácz Zsófia és a többi orbáni kegyből címet és rangot kapott percemberke helyében néha elgondolkodnék, hogy mit fogok majd csinálni 2022 után.

Forrás: Gyöngyösi Márton idővonala

sokkaljobb-kommentár: Rácz Zsófia édesapja popzenész volt, vagy most is az. Az alábbi cikkben Boldog István Fideszes országgyűlési képviselővel látható, akinek pályázatíróját, munkatársát a napokban korrupció miatt előállították. A cikk elérhető ITT !

A jogászhallgató államtitkár-helyettes véleménye a jogról ITT !

Békéscsaba, 2019. december 6.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt az euró-árfolyam, és az államadósság 20 ezermilliárd forint volt. Ebből lett mára a 337 forintos euró, és az államadósság 30 ezermilliárd forintra úgy nőtt, hogy a kormányzati kommunikáció szerint csökkent! Arról időnként szó esik, hogy a Világbankot kipenderítette a Fidesz-kormány, de arról nem, hogy úgy szabadult meg az IMF-hiteltől, hogy kedvezőtlenebb kamatokkal vett fel más forrásból hiteleket! Árulják a kedvező kamatozású állampapírokat öt éves lejáratra, amit a következő kormánynak kell visszavásárolnia. Az állampapírokkal tovább növelik az eladósodást, mert a belső eladósodás is eladósodás!” (Részlet a Hogy állunk Magyarország című cikkből)