Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25633141

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Orosházán Raffai János ellenzéki jelölt győzött

A Békés megyei városban szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a választást az 1-es számú választókerületben Az ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, Momentum, MMM) jelöltje, Raffai János a szavazatok 53 százalékát megszerezve győzte le a Fidesz jelöltjét, Tóth Zoltánnét.

„Hatalmas ellenszélben kellett kampányolnunk, a Fidesz nagyon komolyan vette a választást. Itt volt a megyei elnökük, az országgyűlési képviselőjük, még ma is az utcát járták folyamatosan mondta érdeklődésünkre Szabó Ervin, a Jobbik orosházai elnöke és városi képviselője.  

Hozzátette: sajnos nagyon alacsony volt a részvétel, de ez egy időközi választáson azért nem is olyan meglepő. Emlékeztetett: a Közösen Orosháza Városáért lokálpatrióta egyesület mögött ott vannak az ellenzéki pártok, így a Jobbik, a Momentum és a DK, illetve a Mindenki Magyarországért Mozgalom.Ahogy arról portálunk is beszámolt, az októberi helyhatósági választással ellentétben, ezúttal nem indított jelöltet az MSZP, így megvalósulhatott a teljes ellenzéki egység (ha a mindig, mindenhol elinduló Munkáspártot nem számoljuk ide).

„Ez nekünk erőt ad, és továbbra is azt mondjuk: együtt, közösen. Együtt, közösen dolgozunk tovább, ahogyan most is, úgy a jövőben is”.

Kérdésünkre, miszerint vállalja-e a képviselő jelöltséget, amennyiben Simonka György lemondani kényszerül (az orosházi választókerület Fideszes egyéni országgyűlési képviselője az eljárás alá vont Simonka – F. I.) és új országgyűlési választásra kerül sor a körzetben, igennel válaszolt Szabó Ervin.

Forrás: alafahir.hu