Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18326749

2018. szeptember 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Eufrozina napja van.
Holnap Jusztina napja lesz.

Orbán Viktor tegnap fontos bejelentést tett Sopronban

Mind a 23 megyei jogú várossal együttműködési megállapodást köt a fejlesztésekkel kapcsolatban. Ezek az együttműködések hozzájárulnak majd a vidéki városok fejlődéséhez.

A vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése, ezért a kormány létrehozta a Modern városok elnevezésű programot, amelynek keretében elsőként Sopronnal kötött együttműködési megállapodást – közölte a miniszterelnök Sopronban.

 A kormányfő elmondta, hogy Sopron esetében három fejlesztés biztosan megvalósul 2018-ig: az M85-ös kétszer kétsávos autóút megépülése Sopron és Csorna, valamint Sopron és az országhatár között, a barokk belváros felújítása, valamint a Fertő tavi világörökségi terület fejlesztése.

Az M85-ös autóút fejlesztése meghaladhatja a 100 milliárd forintot, ezt az Európai Unió a jelenlegi ciklusban nem tudja támogatni, így az adófizetők pénzéből fog megépülni - jelezte a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, hogy 2018-ig „meg kell, hogy épüljön” az út, mert a cél az, hogy addigra az összes megyei jogú várost bekapcsolják az autópálya-rendszerbe és legyen összeköttetés az országhatárral.A barokk belváros felújításával kapcsolatban azt mondta Orbán Viktor, hogy a város vezetői konzultációt hirdetnek majd az egyházi, magán- és köztulajdonban lévő épületek felújításáról, hogy a város polgárai érezzék, beleszólhatnak a pénz elköltésébe. Szóba került a Fertő-tó magyarországi részének rendbetétele is. (hirado.hu híre alapján) 

Nincs új a nap alatt. Rákerestünk: a szocialista kommunistáknak is volt hasonló elképzelése, de ők pólus városoknak nevezték őket.

„A hét magyar pólustérség összesen 450-500 milliárd forinthoz juthat a tudásgazdaság letelepítésére, a vezető iparágak kialakítására, megerősítésére - mondta érdeklődésünkre Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

A kormány 2005 végén jelentette be, hogy fejlesztési pólusokat jelöl ki. Akkor több nyilatkozat elhangzott ezzel kapcsolatban, s az érintett nagyvárosok vezetőinek többsége úgy értelmezte: pólusonként úgy százmilliárd forint felhasználásáról dönthetnek. A versenyképességi listára Budapest mellett Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, valamint a Közép-Dunántúlról társpólusként Székesfehérvár és Veszprém került fel.”

Orbán Viktor lehet, hogy a brókerbotrányról igyekszik most elterelni a figyelmet. Valószínűleg a nagyérdemű nem igazán kapta fel a hírre a fejét. Egy valamit még Sopronban bejelenthetett volna: a kisbefektetőket miért nem tájékoztatta a készülő csődről? Vajon ezek a becsődöltek Fidesz-szavazók lesznek?

A másik, talán még ennél is fontosabb kérdés: MIÉRT TŐZSDÉZNEK A MINISZTÉRIUMOK ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOK? A kérdésfeltevő lehet, hogy nem ért hozzá és ostobaságot kérdez? Az adóforintjainkat vitték tőzsdére, és nem a saját pénzüket!

Egyik titkosítástól a másik titkosításig (ügynöknévsor és az olajakták talán a legfájóbbak, érdekes módon a Fidesz nem engedi nyilvánosságra hozni az ügynökügyet, és az olajaktákat ő titkosította 2000-ben 85 évre!), egyik mutyitól a másikig (termőföld mutyi, trafik mutyi, mutyi a pályázatok körül) tántorgunk, és jutunk egyre mélyebbre a gazdasági bajokon túl az erkölcsi mocsárba is. Ettől függetlenül zeng a kormánypropaganda: Magyarország jobban teljesít, most meg már Magyarország erősödik! Nem kellene ilyenekkel ingerelni az egyre szegényedő társadalmat. Mert mi is nő az utóbbi időben? Az államadósság és az erkölcsi fertő! Mi lehet a nóta vége? Egy akkora államcsőd, amekkorát még nem látott Európa!

Hogy került az önkormányzatok pénze a brókercég karmaiba? Erről egy korábbi írás elérhető ITT !

Békéscsaba, 2015. március 26.

Anton

Emlékeztető: „Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.” (Orbán Viktor miniszterelnök 2014 októberében Brüsszelben). Jelentjük, jócskán felmerült…