Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19874041

2019. január 23.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Timót napja van.
Holnap Pál napja lesz.

Orbán még 12 évig maradna, de a választók ezt nem szeretnék

A választók többséges (58 százaléka) nem tartja reálisnak, hogy Orbán Viktornak van módja 2030-ig tervezni, és nem is szeretnék, hogy így legyen – derül ki a Ténygyár kutatásaiból.  Orbán Viktor a beiktatási beszédében beszélt arról, hogy még további 12 évre, vagyis 2030-ig tervez.

Semjén Zsolt és Orbán Viktor a parlamentben (Fotó: alfahir.hu)

A Ténygyár 1000 fős reprezentatív kutatásai szerint azok is többségben vannak, akik szerint rosszul jár az ország, amelyiknek hosszú távon ugyanaz a személy a vezetője. Azt már csak feltételezi a Ténygyár az RI Závecz Research által mért legfrissebb pártpreferencia adataira hivatkozva, hogy a Fidesz támogatói között is szép számmal vannak, akiknek ez az újabb 12 év már inkább beláthatatlan messzeség. (Forrás és fotó: alfahir.hu)

Valószínű, hogy nem vehették biztosra a kétharmados parlamenti többséget, mert az uniós támogatási pénz jelentős részét előre kiosztották. 2017 év végén ki is osztottak jelentős prémiumokat azoknak a munkatársaknak, akik a gyors munkában részt vettek. Nagyon jól jártak a Balog Zoltán és Lázár János emberei. Átlagban két millió forint ütötte a markukat. Hogy a magyar adófizetők jól jártak-e, az majd csak jóval később derül ki. A kifizetéseket az államháztartás terhére számolták el, és ha nem jön be annyi pénz, amennyit kifizettek, az bizony megint a magyar adófizetők terhe lesz!

Amiről nem igazán lehet hallani, illetve olvasni a közmédiában: Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek, úgy, hogy 2008-ban gazdasági válság volt.

„A költségvetés változatlanul megelőlegezi az uniós támogatásokat. Ezek így már megközelítették az 1925,2 milliárd forintot, ami több mint 500 milliárddal haladja meg a tavalyi év novemberéig kifizetett összegeket. Az Európai Unió eddig 381,7 milliárd forintot utalt át a hazai költségvetésnek.” (2017. december, napi.hu) 

A miniszterek ma teszik le az esküt a parlamentben. Utána elkezdődhet a munka, és újra be fog indulni a törvénygyár. Vajon néhány törvényben legalább figyelembe veszik az állampolgárok (az eltartóik!) érdekeit is? Nem mellesleg Putyin 2024-ig tervezi, hogy hatalomban marad…

Békéscsaba, 2018. május 18.

Összeállította: F. I.  

Emlékeztető 1.: „A fideszes propaganda olyan egyszerű és primitív üzentekkel bombázta a magyar választókat, hogy „Orbán vagy turbán”, miközben Vonát úgy ábrázolták, mint egy muszlim főmuftit. Rendszeresen megzavarták lakossági fórumait, fizetett aktivisták kiabáltak be, hogy „Allah akbar”, vagy ezzel a felirattal ragasztottak matricát az országjárásra használt autójára, illetve müezzin imáját kapcsolták be sajtótájékoztatói közben. Persze az alávaló és gusztustalan – az egyébként az iszlámot is gyalázó – kampányban a kormánymédia arról mélyen hallgatott, hogy Orbánnak milyen üzleti kapcsolatai voltak szaúdi üzletemberekkel. Az sem került terítékre, hogy korábban nem volt rest méltatni az iszlámot.” (Részlet Az iszlám szent városainak őrzői elragadtatással értesültek Orbán Viktor győzelméről című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében.”  (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból)