Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22587500

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Orbán falujában mesterséges sziget épül

Sok lepusztuló félben lévő, vagy már lepusztult vidéki település állapota marad ott, ahová juttatták.

Legutóbbi óriás beruházás a sportcsarnok, amely 12,5 milliárd adóforintunkból valósult meg. Fotó: wikipedia

Jövő hétfőn partnerségi egyeztetés céljából lakossági fórumra hívta össze Felcsút népét a Faluházba a polgármester, Mészáros László. Az eseményen a település településrendezési eszközeinek módosítása lesz a téma – írja a Menedzsment Fórum. A lap kiemeli, a település déli határánál lévő záportározó és környezetének szabályozása keretében a tározóban egy kis mesterséges sziget is épül, melyet híd köt majd össze a 811. sz. főút melletti parkolóval, illetve ott felépítendő étteremmel, sportpályával.

A portál híre szerint tervek szerint a tározónál szabadidő eltöltésére alkalmas környezetet fognak kialakítani turisztikai szolgáltatásokkal felvértezve. A terület a Vál-völgyi kisvasút felcsúti megállójával szomszédos.

A fejlesztések forrásai egyelőre ismeretlenek. A lap felidézi, Felcsút költségvetése EU-s forrással nem számol, 330 millió forintot ingatlanok felújítására tettek félre, ingatlanok beszerzése, létesítése soron pedig 62,6 milliót szerepeltetnek, míg egyéb tárgyi eszközök beszerzésére, létesítésére 55,5 milliót szán az önkormányzat – írja az alfahir.hu.

Amióta kitalálták, hogy a társasági adó egy része, vagy már nagy része az államkassza helyett a TAO-számlára kerüljön, azóta jelentős milliárdjaink kerülnek át oda. Az idén már 125 milliárd forint. Felcsútra 2011 óta vagy 30 milliárd forint került, de pontos összeget nem ismerhetünk meg, mert nem adják ki az adatokat, azokat úgy kell majd kiperelni. A TAO-kasszát a Magyar Labdarúgó Szövetség (elnöke Csányi Sándor) kezeli. Innen fizetik a stadionok építését, és a már átadottak fenntartását is, mert azok bizony veszteséget termelnek, mert se foci, se néző. Az NB I-es és a válogatott focisták luxus fizetése ettől az évtől adókedvezményt élvez, vagyis alig fizetnek adót. Felcsúton nemcsak akkora stadion épült, hogy minden lakos, ha elmenne a meccsre, három ülőhely jutna neki. A Puskás Akadémia is nyeli az adónkat, mint kacsa a nokedlit. A kisvasút is egymilliárd forint körüli kiadást okozott, de lesz a kisvasút felcsúti állomásánál egy mesterséges tó, amit egy híd is át fog szelni. A turizmus ettől kezdve fel fog lendülni. Lehet, hogy a vidék magyarsága oda jár majd kirándulni, irigykedni, vagy dühöngeni.

Bár az egészségügy, az oktatás, vagy az ország lakosságának szociális helyzete érintené meg ennyire a fociért rajongó miniszterelnököt, mint például Felcsút kiváltságossá tétele. Erre utaló jel azonban nincs, hiszen elutasították az idióta elnevezésű Emberi Erőforrás Minisztérium előterjesztését az egészségügy rendbetételére. Olcsóbb hobbi lenne neki a sakk, vagy a Rubik-kocka.

A kórházak fertőtlenítésére nem jutott pénz az adónkból. Jelentős, 12 milliárd forintnyi uniós pénz érkezik erre a célra hazánkba. Egy érdekes hozzászólás egy facés idővonalról: az Európai Unió ne pénzt adjon a kórházak fertőtlenítésére, hanem fertőtlenítő szert! Jogos a felvetés! A pénzt jelentős részét lenyúlnák, a fertőtlenítő szerből azért mégis csak jutna oda is, ahová szánták!

Békéscsaba, 2019. március 18.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Ha az lenne a valódi cél, hogy minél több gyerek szülessen, akkor az élet szinte minden területén védőhálót kellene húzni a gyermekeket nevelő családok alá. Olyan biztonságot adó, jóléti rendszert kellene létrehozni, amely a fiatal családokat itthon, a hazájukban tartaná, amely visszacsábítaná azokat, akik már elmenekültek innen.” (Részlet az EP-választásra gyúrt családvédelmi akcióterv című írásból) Nem lenne szabad kilakoltatni a gyermekes családokat, amelynek tiltását a Fidesz a parlamentben leszavazta!

Emlékeztető: „Sajnos nem attól lesz sikertörténet egy szabályozási húzás, ha rengetegen élnek vele. Az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett magyar állampolgárságot, hogy aztán szabadon utazhassanak a világban, kemény maffia épült a közvetítésre. Korrupt hivatalnokok, csaláshoz asszisztáló ügyvédek, dublőrök és rengeteg orosz: így működik az állampolgárság-biznisz.” (Részlet az Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot című cikkből) A közelmúltban köszöntötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egymilliomodik kettős állampolgárunkat…