Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17262884

2018. június 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

Orbán cimborája Erdoğan lebombázta a Közel-Kelet egyik legfontosabb régészeti emlékét

Erdoğan elküldte a fenébe az aggódó Egyesült Államokat, miközben 25 ezer katona sorakozott fel a kurdok ellen. A hétvégén 100 légicsapás érte Afrin kantont, ahol több menekült él, mint helyi lakos. Az Iszlám Állam buldózerrel rombol, de közben lop is Évezredes városokat robbantanak fel, de közben ezerszámra próbálják eladni a műkincseket. Mi a baja a modern Iszlám Államnak az ókor Iszlám Államával? Északnyugat-Szíriában egy 3000 éves templomot rongáltak meg török harci repülők egy légitámadásban.

Ain Dara romjai Fotó: Phas/Getty Images Hungary

Az Afrin kanton kurd milíciái elleni háborúban részt vevő gépek Ajn Dara településének ismert műemlékének számító neo-hettita kegyhely 60 százalékát elpusztították. A még a múlt hét végén történt támadásról a londoni székhelyű ellenzéki Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja és a damaszkuszi kormányzat műemlékvédelmi hivatala is beszámolt. A műemlékvédelem kemény hangú nyilatkozatban ítélte el a támadást, mely a török rezsim szíriai identitás és a szíriai emberek múltja, jelene és jövője iránti gyűlöletét és barbár hozzáállását tükrözi.

A templom feltárása 1955-ben kezdődött, miután véletlenül felszínre került a templom egyik bazalt oroszlánszobra. A 80-as években végződött ásatás a kor egyik tudományos szenzációjának számított, mivel az időszámításunk előtt 1300 ás 700 között működő kegyhely számos vonásában emlékeztet Salamon jeruzsálemi templomára, mely azonban – mivel i. e. 586 körül Nabu-kudurri-úszur babilóniai hadai elpusztították - csak a Királyok könyvének leírásából maradt az utókorra.

Ajn Dara templomát a Hettita birodalom elpusztítása után Termékeny Félhold északnyugati csücskébe költöző népek – valószínűleg arámiak – építették, és valamelyik népszerű közel-keleti entitásnak, Istárnak, Astarténak, netán Baal-Hadadnak szentelhették.

Évezredes városokat robbantanak fel, de közben ezerszámra próbálják eladni a műkincseket. Mi a baja a modern Iszlám Államnak az ókor Iszlám Államával? Nem Ajn Dara az első régészeti emlék, mely súlyos károsodásokat szenvedett a szíriai polgárháborúban. Az Iszlám Állam például tudatosan pusztította a „pogány” emlékeket, hogy így keltsen megbotránkozást a nemzetközi közvéleményben, de közben számos ásatást szponzorált, hogy a műkincseket az illegális piacon tudja értékesíteni.

A Kalifátus egyik legismertebb szíriai propagandaáldozata Palmüra romvárosa volt, melyet 2015-ös elfoglalása után állítólag szinte a földdel tettek egyenlővé, de azután amikor visszafoglalták, a régészek megállapították, hogy „a terület összességében jó állapotban van”.

Forrás: index.hu/keleten.hu

sokkaljobb-kommentár: Palmüra mellett vannak, vagy már csak voltak a Mol–INA olajmezői. Amint a kitermelés megkezdődött, szinte azonnal kitört a polgárháború Szíriában. Az ottani olajmezőkkel kapcsolatban egy négy évvel ezelőtti, Szijjártó megszólat az elfoglalt Mol olajmezők ügyében című cikk ITT

Az Észak-Iraki kurd területen lévő Mol-INA olajmezőről egy 2011-es videó:

Az olajmezők Iszlám Állam elleni védelmét a magyar zsoldos katonák biztosítják, a magyar adófizetők terhére. Alkalmaznak néhány kurd (pesmerga) katonát is ugyancsak az adónkból. Még az is előfordult, hogy a kurd terület fővárosában (Erbilben) árulták valakik a magyar Letelepedési kötvényt.

Líbiában a Vegyépszer ragadt be, autópálya építés maradt darabba, nagy értékű gépek vesztek oda. A felszámolás és annak összes terhe (45 milliárd forint körül) szintén a magyar adófizetők kára!  

Amennyiben ezek a háborúk nem lettek volna, nem lett volna sem menekült-, sem migráns áradat.

Békéscsaba, 2018. január 31.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)