Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636866

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Orbán (és az oligarchái) a válság haszonélvezője

Részlet a Stefano Bottonival készült interjúból (A történész édesanyja magyar):

„– Nemrég jelent meg Olaszországban a könyve, az Orbán – Egy despota Európában. Mit ért a történész a despota szó alatt?

– Olyan uralkodót jelent, aki durva hatalmi módszerektől sem elriadva gyakorolja a főhatalmat. Ő az egyetlen szuverén politikai erő, az összes többiek a despotától függenek. Ez igaz a saját vazallusaira, de az ellenzékre is, amely szintén a despotától függ, mert tőle kapja a forrásokat. A despota így irányítani tudja a saját ellenzékét. A mai, félautóriter, Nyugat-ellenes rendszereket hívhatjuk despotikus vagy hidrid demokráciának is. Ehhez Oroszország adta meg a szellemi és technológiai kereteket a kétezres évektől. Putyin akkoriban jött rá, hogy nem kell megszüntetni az ellenzéket, mint egy diktatúrában, elég megfojtani. Valódi vetélytársak nincsenek: ha valaki felemelkedne, egyből letörik.” (Forrás: Magyar Hang)

Két nagyon jól járó oligarcha, akik a közbeszerzésen kaszálni szoktak, róluk bővebben  ITT !

Békéscsaba, 2019. december 9.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)

 Emlékeztető: „A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője. Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat. A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.” (Részlet a Miért hozták létre az Iszlám Államot című korábbi cikkből) A török hadsereg jelenleg is ott van Szíriában, de Irakban is – előszeretettel támadja a kurd katonákat, vagyis a pesmergákat.

Emlékeztető: „A Naffa család a nyolcvanas évek eleje óta él Magyarországon, és mindig is jó kapcsolatokat ápoltak az Orbán-kormánnyal. Zaid Naffa annak ellenére került közel a kormányfőhöz, hogy zűrös ügyei, egy aranycsempészési történet miatt korábban az is felmerült, hogy kiutasítják az országból. Zaid Naffa 2003-ban lett Jordánia tiszteletbeli konzulja Budapesten. 2016-ban Zaid Naffát kétszer is lefotózták, amint Orbán vejével, Tiborcz Istvánnal és a körözött Ghaith Pharaon jordán ügyvédjével kávézik a Greshem palota teraszán.” (Részlet a Megbukott az átvilágításon Orbán kedvenc arab üzletembere című cikkből)