Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17957875

2018. augusztus 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.

Nyíltan a fideszes jelölt mögé állt a hódmezővásárhelyi plébános

Egyáltalán nem ördögtől való, ha bármely egyház képviselőinek saját véleményük és értékrendjük van, melyet adott esetben át kívánnak adni a közösségnek, de ritkán szerencsés, ha megpróbálnak nyíltan beleszólni az aktuálpolitika alakulásába. Hódmezővásárhelyen sincs ez másképp.

Németh László esperes-plébános a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban, hogy ne Márki-Zay Péter ellenzéki jelöltre szavazzanak a hívek – írta a Vásárhely24-re hivatkozva az Index.

Németh úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól”. Az esperes-plébános „ripacskodásnak, gyenge színészi teljesítménynek” nevezte a független jelölt megnyilvánulásait, és szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani.

„Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában” – summázta véleményét Németh.

A Vásárhely24 azt írja, hogy a római katolikus hívek folyamatosan érdeklődnek a városi plébánián: „mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak”.

Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször leszögezte: katolikus vallású, amivel a lap szerint „tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát”.

„Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – nyilatkozta Németh László, aki ezek szerint nem akarta észrevenni, hogy állásfoglalásával épp ő adott „egyházi szellőt” a fideszes vitorláknak, ezzel pedig akarva-akaratlanul is azonossá vált azzal a rosszindulatú sztereotípiával, amivel a Márki-Zay által hivatkozott diktatúrák szellemi örökösei már az első Orbán-kormány óta riogatták/hergelték híveiket: a szószékről nyíltan a Fidesz mellett prédikáló keresztény pap figurájával.

Tényleg sajnálatos, hogy ilyen mélyre vitte a közélet színvonalát a mostani hatalom, az pedig még sajnálatosabb, hogy ehhez egyes egyházi személyiségek hajlandók statisztálni.

Frissítés: Reagált a független jelölt

sokkaljobb összeállítás:

A plébános úr odáig ment, hogy szidalmazta a független jelöltet! Van ennél lejjebb is, a Fidesz még a választásig rátesz néhány lapáttal…

A Jobbik nem indít jelöltet Vásárhelyen. Erről bővebben ITT !

sokkaljobb-kommentár: A múlt évi költségvetés maradványaiból, valamint az idei költségvetés átcsoportosításából nagy pénzt kapnak a sportszervezetek és az egyházak, viszont jelentősen csökken – egyebek mellett – a lakástámogatás. Erről döntött a kormány a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban. (Részlet az Újabb 80 milliárdot kaptak az egyházak – a lakástámogatástól 37 milliárdot vett el a kormány című cikkből, 2017 december)

A legnagyobb támogatás a református egyháznak jutott, Balog Zoltán református lelkész a kormány alkalmatlan csúcsminisztere, de ennek az egyháznak a tagja Orbán Viktor miniszterelnök is. Csaknem 27 milliárd forint jutott az erdélyi református egyháznak is. Tavaly a katolikus egyház is jócskán részesült év közben is támogatásból.

Hogy is mondta A tanú című filmben Virág elvtárs?

 

Dicsértessék!

Békéscsaba, 2018. január 13.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)

Emlékeztető 2.: Orbán Viktor kormánya anyagilag is minden évben támogatja a sport- és kulturális szervezeteket azokon a területeken, ahol magyarok élnek. Ennek keretén belül 3,3 millió eurót (1 milliárd forintot) ad az NK Osijek futballiskolájának.” – írta a Blikk 2017 januárjában. Mészáros Lőrinchez kötik az eszéki csapatot, de hát már a második egymilliárdot pumpálja bele szeretett pártunk és kormányunk. Minél több az ilyen eset, annál népszerűbb a Fidesz! Vajon mennyi magyar él még Eszéken? Rákerestünk a wikipédián, íme az eredmény: 2011-ben 108 048 lakosából 96 746 (89,54 %) horvát, 6 751 (6,25 %) szerb; 979 (0,91 %) magyar; 263 (0,24 %) német és egyéb. Tehát Eszéken már csak nyomokban vannak magyarok! A magyar adóforintok Horvátországnak, Romániának, Szlovákiának, Szerbiának termelnek hasznot. Hogy a magyar adófizetőknek mégiscsak mikor lesz már ebből elege, ezt a kérdést is el kell dönteni az áprilisi választáson! (sokkaljobb kommentár az újabb 70 milliárdot költ a kormány sportra című cikk végén)