Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19382144

2018. december 14.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.

Nyílt hadüzenet: új hidegháborút kockáztat az Egyesült Államok

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai kongresszus által a múlt héten elfogadott, Oroszországgal szembeni újabb gazdasági szankciók bevezetését lehetővé tevő törvényt, de egyelőre nincs szándékában újabb büntetőintézkedéseket foganatosítani Moszkva ellen – jelentette be a Fehér Ház.

Az amerikai elnök közleményében azt is leszögezte, az Egyesült Államok továbbra is együtt fog működni európai partnereivel és szövetségeseivel, hogy koordinálják az Oroszországgal szembeni fellépést és szankciókat. Azt is hangsúlyozta, hogy kész visszavonni a gazdasági büntetőintézkedéseket, amennyiben Oroszország "megteszi a szükséges lépéseket".

Ez pedig nyilván az, hogy Oroszország hagyjon fel a saját érdekei megvédésével. Az USA, hogy ezt elérje képes arra, hogy nyíltan és brutális eszközökkel avatkozzon be a világgazdaságba (tudják, azt, amelyet piacgazdaságnak hívnak néhányan). Európa államai pedig – ki boldogan, ki megfenyegetés miatt nyüszítve – asszisztál.

Röhej.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Van már annak hatvan esztendeje is, hogy Kubát megtámadta, majd vereséggel kellett kivonulnia a Disznó-öbölből. Ezt követően a kapcsolat megszakadt közöttük. Most viszont Amerika megkezdte a békülést. Ez valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy nyilvánosságra került a CIA Amerika határain kívül végrehajtott fogolykínzásainak dokumentumai. Ahol a legtöbb gyalázatot végrehajtották, az a sziget Kubához tartozik. Tőlük bérelték. Így aztán elképzelhető, hogy ez a békülés oka: továbbra is börtönként kell a sziget Amerikának.

Egy korábbi írásunk arról, mi folyik azon a szigeten, elérhető ITT !

Az Európai Unió az Amerikai Egyesült Állomok pincsije lett.

Békéscsaba, 2014. december 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az amerikaiak már jó ideje rossz szemmel nézik az EU korlátozásait az Egyesült Államokból származó genetikailag módosított (GMO) összetevőkből előállított élelmiszeripari termékekkel kapcsolatban. Emellett a növekedési hormonokkal hizlalt amerikai hústermékek is zavarják az EU-t. Barroso kijelentette, hogy a fogyasztók egészsége területén az EU nem hajlandó kompromisszumokat kötni. Ron Kirk, az USA kereskedelmi képviselője szerint azonban „minden az asztalon van, legyen az GMO vagy más egyéb téma”. (Részlet A valaha volt legnagyobb biznisz körvonalazódik című írásból)