Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22113060

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Nem változott a jegybanki alapkamat

A jegybank monetáris tanácsa megint nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos mértékén. A szomszédok ezt a mértékét már elhagyták.

A monetáris tanács tagjainak havi jövedelme 3,6 millió forint. Vajon heti hány órát dolgoznak érte? A monetáris tanács háromhetente ülésezik, és nem változtat a kamaton. Rájuk aztán igazán nem fog vonatkozni a rabszolgatörvény. A monetáris tanács tagja Parrach László (a kereskedelmi is iparkamara NER-lovagja) ifjú feleségét is. Parrach egy interjúban elmondta, hogy a felesége nem igazán járul hozzá ezzel a jövedelemmel a konyhapénzhez. Az elhűlt riporter rákérdezett, hogy akkor neki mennyi a fizetése, és nem merte elárulni. Valószínűleg kiverte volna a biztosítékot, és megszűnt volna az adás.

Az eléggé közismert, de megismételjük! A jegybank összes kiadása, a több mint ezer dolgozó jövedelmével és az épületek fenntartási költségével, gépkocsik üzemeltetésével, vagyis a rezsivel megfejelve mind a magyar adófizetőket terheli. A tetemes nyereségét, amit például a devizahiteleseken, vagy a külföldön dolgozók hazautalásain ért el, hat jegybanki alapítványba kiszervezi, és nem utalja át a költségvetésbe! Ahonnan lakmározik!Matolcsy és vezető társai (például Polt Péter legfőbb ügyész neje) havi ötmilliót kapnak az adónkból. Matolcsy jövőre eléri a nyugdíjkorhatárt és mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíja akár havi NÉGY MILLIÓ forint lehet. Mivel egyre több a havi ötmilliós jövedelem, egyre több lesz a négymillió forintos nyugdíjas. A jövedelemhez alig jutó dolgozók nyugdíja jó, ha eléri a létminimum összegét.

„A jegybanknál a legfrissebb adatok szerint több mint 1400-an kapnak fizetést, kb. 90-en pedig állományban vannak, de nem kapnak járandóságot, ők pl. szülési szabadságon, fizetés nélküli szabadságon vannak, és ide tartoznak a felmondási idejük alatt a munkavégzés alól felmentettek is. Matolcsy György 2013-as érkezésekor a létszám még csak 580 volt, kb. 40 nem fizetett dolgozóval. Az óriási létszámnövekedés java úgy jött össze, hogy 2013 októberében beolvasztották a pénzügyi felügyeletet (PSZÁF) a jegybankba, ezzel 502 ember került át hozzájuk. Ha innen számoljuk, akkor erről az 1080 főről ment fel a létszám a mostani 1410-re, ez így is jelentős, 30 százalékos gyarapodás” – írta egy évvel ezelőtti cikkében az mfor. 

A hatalom jövedelmileg is, emberileg is elszakadt a magyar társadalomtól. Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű kormánya nem volt még Magyarországnak.

Békéscsaba, 2018. december 7.

Emlékeztető: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)

Emlékeztető: Ángyán professzor arról, hogy kik nevezik ki a kormánytagokat?