Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22113195

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Németországban 28 órás lett a munkahét

A német autógyárak örömmel nyugtázták a magyarországi rabszolgatörvény bevezetését. Otthoni gyáraikban a fém- és elektronikiai iparban sztrájksorozat után 28 órás lett a munkahét, az itteniekben pedig 48 órás a Fidesznek és kormányának köszönhetően.

Ettől függetlenül nem leszünk gyarmat, mert már elég régen azok vagyunk. A túlórák számát úgy emelik meg, hogy az érte járó fizetséget a munkavállalók három év múlva kapják meg. Azok a parlamenti képviselők, akik csak szavazás idején járnak be a munkahelyükre, levonás nélkül megkapják a teljes, milliós jövedelmet. Jön a BMW is, a Debrecenben felépítendő gyárához jelentős vissza nem térítendő támogatást kap ő is, és kap milliós munkahelyteremtési támogatást is. Mivel nálunk munkaerőhiány van, így érthetetlen ez a giga támogatás. A milliárdokkal támogatott munkahelyekre jönnek az ukrán és szerb vendégmunkások. Vagyis a környező országoknak teremtenek az adónkból munkahelyeket!

Wass Albert egyik írásában azt taglalta, hogy Erdély elszakítását az tette lehetővé, hogy a grófok és a bárók behozták az olcsó munkaerőt, akiket elég gyorsan követett a család, és el is szaporodtak bőven. Németország is törököt fogott, náluk már legutóbb hárommillió török szavazhatott a kormánykoalíció ellen. Hogy ebben mekkora szerepe lehetett Erdogan szultánnak, nem lehet tudni, de valószínűleg sok. Mi lesz, ha nálunk is túl nagy szerephez jutnak a vendégmunkások és családjaik? Novák Katalin jóságos államtitkár asszony lehet, hogy fel is karolja őket. Százmilliókért megy a magyar hirdetés belső Ukrajnában a nagy lehetőségről, és már 20 ezernél is több ukrán bent van, de jönnek a szerbek is.

2012. január 1-jén lépett hatályba nálunk a csak a Fidesz által megszavazott, és csak a Fidesznek kedvező új választójogi törvény. Már akkor lépnie kellett volna az ellenzéknek ellene, nem kicsit, nagyon! Először a 2014-es országgyűlési választáson alkalmazták, és már akkor bebizonyosodott, hogy mennyire csak a Fidesznek van győzelmi esélye miatta. A választás korábban kétfordulós volt, és a két forduló között volt lehetőség az egyeztetésre. Most már egyfordulós, és felforgatták a Kubatov-lista (minden választópolgárról tudják, hová szokott szavazni!) alapján a választókerületeket. A szalámi-taktika, a pártok leszeletelése is sikeresen működik, a Fidesz ebben is profi. Persze a sikerhez az is kell, hogy mindig megtalálják az árulókat. Abból pedig nálunk általában túlkínálat van.

A rabszolgatörvény ellen holnap (december 8-án) Budapesten tüntetés lesz, de félő, hogy megint eredménytelenül végződik, és a Fidesz oligarchái mindent visznek! Még a maradék maradékát is!

Holnap (december 8-án szombaton) 10 órától indul a szakszervezet által szervezett tüntetés a Kossuth térre.

Békéscsaba, 2018. december 7.

Anton

Emlékeztető: „A fél világnak juttatnak az adónkból, és egyre szegényedik a magyar vidék! Budapest még nem igazán, mert ott akkora vízfej halmozódott fel, hogy az egyszerű vidéki ember nem győz álmélkodni! Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat helyzete katasztrófa felé közelít, és még mindig azon töri a kormány a fejét, hogy az afrikai vagy az ázsiai diktatúrákba, a szomszédos országokba és a Balkánra mennyi pénzünket juttassanak ki! Meddig lesz képes ez a leszegényített nép mindezt finanszírozni, és ekkora jövedelmű népes hatalmat eltartani? Egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik mutyitól a másikig tántorgunk, és egyelőre Budapestről nézve még megvan az ország... Vagy aki géppel száll fölénk, miközben meccsre repül, még úgy látja!” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)