Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18985512

2018. november 15.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ma Albert, Lipót napja van.
Holnap Ödön napja lesz.

Nálunk elhallgatták, Amerikában tanítják

Évtizedeken át elhallgatták azt a tényt, hogy a nácik által megszállt Európában Magyarország volt az egyetlen, ahol a reguláris hadsereg - Horthy Miklós kormányzó parancsára - megakadályozta a zsidóság deportálását, ezzel megmentve 300 ezer budapesti zsidó honfitársunk életét. Koszorús Ferenc ezredes akciójának története Amerikában tankönyvekben olvasható - nálunk csak mostanság kezdenek beszélni róla – hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hetven éve, 1944. június 5-én és 6-án az esztergomi páncélosok megakadályozták a budapesti zsidók deportálását. Az Európában is példátlan akciót Koszorús Ferenc ezredes vezette. Rá emlékezik egy márványtábla a Dohány utca elején, a zsinagógával szemközt. Az évforduló alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a magyar katonák bátor kiállása emberek tíz- és százezreit mentette meg a biztos haláltól.Egy igaz ember emléke előtt tisztelgünk. Egy ludovikás honvédtiszt előtt, aki hivatásának mintaképe volt. A kormányzó parancsára fellépett a németek nyomására pozícióba helyezett Baki László és Endre László államtitkárok által Pestre hívott csendőrök ellen. Egyszersmind kényszerítette a 2100 csillagos házban összegyűjtött 250 000 – 280 000 zsidó deportálásának leállítását. Ez sokaknak haladékot, a többségnek a megmenekülést jelentette – mondta a honvédelmi miniszter.

A folytatás és a Kossuth Rádióban elhangzott riport hanganyaga elérhető ITT

Forrás: hirado.hu

 

sokkaljobb-kommentár: Ez azonban nem változtat a lényegen: bűnös népként kezelnek bennünket továbbra is, ráadásul a köztársasági elnök is bevállalta a magyar nép felelősségét a holokausztért. Ezt is elhallgatták előlünk, akárcsak a 907-ben történt csodálatos magyar győzelemmel végződött pozsonyi csatát.

Amiért soha senki nem felelt: Amerika és Anglia szétbombázta a műemlékekben gazdag Drezdát, Hamburgot és még néhány másik német várost, okozva rettenetes károkat és megölve sok ártatlan civil embert akkor, amikor már szinte vége volt a háborúnak. A vasúti sínekre viszont egyetlen bomba sem jutott, ahol pedig mentek még befelé a szerelvények a munkatáborokba. Csak nehogy ezért is a jelenlegi magyar társadalom legyen a felelős!

Romániából és Csehszlovákiából nem szállították el a zsidókat, országon belül követték el ellenük a gyalázatot. Igaz, hogy a két főkolompost (Antonescut és Tiso tiszteletest) a világháború után kivégezték, de kártérítéseket ők nem fizetnek. Az egyedül a már csaknem  teljesen kivéreztetett jelenkori magyar társadalom kötelessége.

Horthy Miklós kormányzót a portugáliai száműzetésben a hálás zsidóság tartotta el 1945 után. Az sem mellékes, hogy a nürnbergi perben a kormányzó nem vádlott volt, hanem TANÚ!

Békéscsaba, 2014. december 29.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában – a szerk.) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az országban, mint ahogy azt Ön is tudja. És hatalommal rendelkeznek, ami rendben is van. Tehetséges emberek, hatalmuk és pénzük van, sajtójuk és más eszközeik, és a hozzáállásuk ez: „Izrael az én országom, ha igaza van, ha nincs”. És nem állnak készen a kritikára. És nagyon könnyű antiszemitizmussal vádolni az izraeli kormány egyes lépéseit bírálókat, vagy felhozni a holokausztot és a zsidó emberek szenvedéseit, mint ami igazol mindent, amit a palesztinokkal teszünk.” (Beszélgetés-részlet Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszterrel, baloldali békepárti aktivistával)