Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17957777

2018. augusztus 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.

Misén kampányolt a Fidesznek a plébános

Beer Miklós szerint ha egy pap elköteleződik egy párt mellett, csak annak szimpatizánsait tekinti híveknek. A püspök kijelentette: ez óriási hiba.

Nyíltan beszállt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásba a katolikus egyház. Németh László plébános – bár a vasárnapi misét nem ő tartotta – a szertatás végén kiállt a hívek elé, és arról beszélt, hogy az egyháznak sosem volt még olyan jó dolga, mint az Orbán-kormányok alatt, ezért arra kérte a híveket, hogy lelkiismeretük szerint ne a független jelöltet támogassák a választáson. A hívek körében komoly felháborodást keltett a közel 10 perces szónoklat. Katolikus papok már a 2010-es és a 2014-es kampányokban is kiálltak a Fidesz mellett. 

A folytatás, illetve a teljes cikk a hódmezővásárhelyi pap szónoklatának videófelvételével elérhető ITT

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Nem ő celebrálta a szentmisét, de civil öltözetben a szentmise végén kiállt, és elmondta a kampánybeszédet! Szentbeszédet azt nem mondott… Valóban rengeteg pénzt kaptak az egyházak az adónkból, és nem csak itthon, hanem mondhatjuk már, hogy szerte a nagyvilágban. Itthon szerencsére minden rendben van.

Hogy miért jutottak eszünkbe a hódmezővásárhelyi papról a békepapok? A fiatalabbak kedvéért egy részlet a wikipedián fellelhető információból, de az idősebbek számára is ráfér az ismétlés…

„Amikor a papi békemozgalom elindult, az egyházak már túl voltak a kommunista hatalomátvétel első nagy próbatételein, amely sokak számára a halált jelentette. Megkezdődött a papok, szerzetesek, nővérek keletre hurcolása, bebörtönzése és internálása, megkínzása és megalázása, lezajlottak az egyházak és a hívők megfélemlítését szolgáló koncepciós perek.

Az erőszak a mozgalom megindulása után is sokáig folytatódott – a békepapi mozgalom azt volt hivatva demonstrálni, hogy a hatalom csak abban a formában tűri meg a vallásgyakorlást, ha az neki teljes mértékben alávetetten, a társadalmi befolyásgyakorlás teljes kizárásával folyik, illetve ha ez a befolyás a kommunista rendszer nyílt támogatásában merül ki.

A mozgalom a megfélemlítés közepette túlélési mintát mutatott a papoknak, amelyhez az is hozzátartozott, hogy a kulcshelyekre juttatott békepapok útján a plébániákon tapasztalt legkisebb aktivitást is áthelyezéssel, vagy ennél drasztikusabb módon büntették.

Erre részben azért volt szükség, mert a hatalomátvétel előtt az egyházak köré hatalmas, milliós tagságú, színes civil élet szerveződött, amelyet szét akartak zúzni, mert a rendszer széthullásáig nem tűrte a hatalomtól független szerveződéseket. Másrészt az egyház belső felbomlasztását azért kísérelték meg, mert az erőszak mérsékelt sikerre vezetett, a hívők megvédték papjukat, vagy elhurcolása után is szimpatizáltak vele és a szabad média fokozatos felszámolásával egyre erősebb egyházellenes propaganda sem volt átütő sikerű, az üldözés és a rágalmak ellenére az egyház és a vallás még mindig élt.

Több sikertelen korai próbálkozás után a magyar kommunista párt, a Magyar Dolgozók Pártja  Központi Vezetőségének (MDP KV) jegyzőkönyvei szerint a békemozgalmat a vezetőség tervezte meg. A háttérből való irányítására 1950-ben Kádár János kapott megbízást.” A mozgalom alapító vezetője Beresztóczy Miklós volt.

A plébános elgondolkodhatna azon is, ha Lázár János nem lenne vásárhelyi, akkor jutna oda annyi milliárd, amennyi az ország többi részéről már igencsak hiányzik?Épül ott hatalmas költséggel elkerülő út és a vonat- és buszközlekedésen felül lesz majd villamosközlekedés is Szeged és Vásárhely között 70 milliárdért. Ez a költség ugyanúgy nem térül majd meg soha, mint a Budapest–Belgrád Kínának fontos vasútvonal.  

Márky-Zay Péter nem élt még az átkosban, de élt a nagyapja (Lajos bácsi) Gyulán, és mesélhetett arról az időről az unokájának – írja egy levelezőtársunk. A becsületes keresztény jelöltet szégyenszemre hátba támadja a plébános. Aki úgy viselkedik, mint a békepapok.  

Békéscsaba, 2018. január 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A média már szinte teljes egészében a kormány kezében van, és arra törekszik, hogy a még esetleg más tulajdonban lévő médiát is bekapja. Hogy akkor honnan tudja meg a választópolgár az ország helyzetével kapcsolatos VALÓS híreket, az nehéz kérdés! Mert a Facebookon is szeretik letiltani azokat a bejegyzőket, akik IGAZAT írnak. Az RTL-Klub nézettebb, mint Andy Vajna kormányszócsöve, ezért azt is kormányszócsővé kell(ene) degradálni. Mert Ha sokat mondom, sánta vagy, elkezdesz sántítani! Ha sokszor mondják minden csatornán, hogy Soros György, vagy azt hogy migráns, már meg is feledkezel az egészségügy, az oktatás, vagy a szociális ágazat sanyarú helyzetéről, és arról, hogy lassan már több migráns érkezett be az országba, mint ahányat a kvótával be kellene fogadni!” (Részlet a 160 milliárdot csoportosított át a költségvetésben a kormány című cikkből)