Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26288604

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Miről kellene nemzeti konzultációt tartani?

A jövő hónap közepén érkezik a kilencedik Nemzeti Konzultáció a postaládákba. Az eddigiek hasznáról nem igazán lehet tudni, azt viszont lehet sejteni, hogy legkevesebb egymilliárd forintot emészt fel alkalmanként. Mintha nem lenne mire költeni az adónkat, és mintha nem lehetne ÉRTELMES kérdésekkel is előrukkolni, ha már annyira párbeszédet akarnak!

Néhány javaslat a sok közül a témákat illetően:

1. Az alaptörvényt már nyolcszor módosították, de a magyar társadalom számára nagyon fontos négy tétel továbbra sincs alkotmányos védelem alatt.

2. Akarja-e, hogy a magyar parlament a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat alkotmányos védelem alá helyezze?

3. Akarja-e, hogy az egykulcsos adót váltsa fel legalább kétkulcsos adó?

4. Akarja-e, hogy a magyar parlament törvényt alkosson a rokkantaktól igazságtalanul elvett ellátás rendezéséről?

5. Akarja-e, hogy bevezetésre kerüljön ismét a járulékplafon, amelynek következtében kialakulna a nyugdíjplafon, és nem állna fenn azt a veszély, hogy rövid idő múlva megjelenjenek a négymillió forint feletti nyugdíjak, és a járulékokat ne adóként, hanem a régi gyakorlat szerint járulékként szedjék be?

6. Akarja-e, hogy megszűnjenek az igazságtalan havi ötmilliós jövedelmek, főleg akkor, amikor abban veszteséges állami cégek vezetői részesülnek?

7. Akarja-e, hogy a jegybank a nyereséget ne szervezhesse ki hat alapítványba, hanem a régi gyakorlatnak megfelelően a költségvetésbe utalja?

8. Akarja-e, hogy a társasági adó ne kerüljön kiszervezésre a tao-kasszába, hanem rendezett körülmények között, ellenőrizetten kerüljön sor a felhasználásra?

9. Akarja-e, hogy igazságos, egyenlő esélyeket biztosító választójogi törvénye legyen Magyarországnak, amelyben rendelkezzenek arról, hogy törlik a kamupártokat és a kettős állampolgárok magyarországi választójogát?

10. Akarja-e, hogy igazságos, munkavállalóknak is kedvező munkatörvénykönyve legyen az országnak, amely nem tartalmaz rabszolgatörvényt?

11. Akarja-e, hogy a magyarok adója elsősorban Magyarországon kerüljön felhasználásra legalább addig, amíg Magyarországon rossz helyzetben van az egészségügy, az oktatás, a szociális helyzet?

12. Akarja-e, hogy megpróbálja a hatalom itthon tartani a magyar fiatalokat, ne kerüljön be egyre több vendégmunkás az országba, és ne csak az ő lakhatási körülményei legyenek megoldva, hanem a kilakoltatott magyaroké is?

13. Az 1963 évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió között létrejött Egyezmény ma már csak Magyarországra ró kötelezettséget, amit a kormány jelenleg szavazatvásárlásként is használ. Mivel nincs már Magyar Népköztársaság és nincs Szovjetunió, nincs magyar érintett sem a Szovjetunióban, sem az utódállamaiban, érthetetlen az alkalmazása. Egyáltalán szükség lenne-e annak felmondására, vagy egyszerűen meg kell szüntetni a sok milliárdos folyósításokat, azzal az ügyvédeknek kellene foglalkozni végre annál is inkább, mert fennáll a veszély, hogy a bejövő ukrán és orosz vendégmunkások felmenőire is kiterjesztik a magyar nyugdíjfolyósítást. Az a bizonyos egyezmény elérhető ITT

Arról, hogy milyen elképesztő módon zajlik a magyar nyugdíj folyósítása munkaviszonytól, járulék- és adófizetéstől mentesített formában, egy néhány évvel ezelőtti felvétel:

A kormány a jövő hónap közepén indítja az újabb, immár kilencedik nemzeti konzultációt, újabb milliárdokat elköltve olyan kérdésekkel, amelyekre a kormány a választ már meg is adta. Az eddigi konzultációk hasznáról nem találtunk adatot… A forint gyengítése sem a miniszterelnöki évértékelőben, sem a nemzeti konzultációban nem kerül szóba. Vajon miért ennyire érdektelen ez a téma, holott a társadalom nagy részét sújtja az infláció elszabadulása miatt?

Békéscsaba, 2020. február 17.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Magyar embert csak magyarral lehet pótolni.” (Orbán Viktor, 2019. november) 

Emlékeztető: „Nem én üldöztem el az országból számtalan, tisztes megélhetésre vágyó dolgozót, és az sem én vagyok, aki százezernyi ukrán, vietnámi, mongol, szír munkást fuvarozott ide, miközben kerítést épít és idegengyűlöletet gerjeszt, de persze fű alatt árulja az állampolgárságot, de csak kőgazdagoknak, még ha azok esetleg bűnözők is./ Nem én loptam el százmilliárdokat a közpénzből, nem én loptam el százmilliárdokat az uniós támogatásokból, nem az én rokonaim-haverjaim nyerik a legzsírosabb közbeszerzéseket, nem én tettem általánossá a mutyit a túlárazásokat, a korrupciót./ Nem én ijedtem meg a népszavazástól, és vontam vissza az olimpiai pályázatot, és nem én építem meg ennek ellenére az olimpiai stadionokat./ Nem én verek éket a nemzet két fele közé, nem én rekesztem ki az egyik felet az „igazi magyarok” köréből, és nem én ösztönzöm a másik fél frusztrált gyűlölködését.” (Részlet a Nem én voltam… című cikkből)