Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23043761

2019. augusztus 19.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Huba napja van.
Holnap István napja lesz.

Milliós prémiumokat kaptak a közmédia vezetői

Milliós prémiumokat kaptak a közmédia vezetői

Átlagosan bruttó 4,5–4,8 millió forintos prémiumot kaptak a közszolgálati médiumok – az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda – vezérigazgatói a tavalyi munkájukra. A jutalmakról legutóbbi ülésén döntött a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

Medveczky Balázs (MTV) 4,5 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,8 millió, Dobos Menyhért (Duna TV) 4,8 millió, valamint az MTI vezérigazgatói posztjáról tavaly év végén távozott Belénessy Csaba 4,8 millió forint prémiumot kapott. (A jutalom az előző évi munka értékelése alapján jár az első számú vezetőknek, Belénessy ezért kaphatott prémiumot.)

A vezérigazgatók munkaszerződése azt rögzíti, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén éves személyi alapbérük meghatározott százalékát kaphatják meg jutalomként. A feltételek között szerepel például, hogy elvégezzék a közmédia-rendszer átalakításával kapcsolatos feladatokat, készítsék el és tartsák be az intézmény üzleti tervét, az adott médiumot ne marasztalja el a médiahatóság, ne veszítsen sajtó-helyreigazítási pert, növelje a nézettséget/hallgatottságot.

A négy intézményvezető közül tavaly még az MTI vezérigazgatója kereste a legtöbbet, havi bruttó 1,9 millió forintot, az adható prémiuma pedig az éves személyi alapbérének 33 százaléka volt. Azóta egységesítették a béreket, most mind a négy vezető bruttó 1,7 millió forintot keres havonta, prémiumuk pedig a bér maximum 25 százaléka lehet. Az egész éves munka értékelése alapján Belénessy a maximálisan adható prémium 65 százalékát kapta, a többiek 90-95 százalékot. (A közmédia 2000 dolgozóját foglalkoztató MTVA vezérigazgatójának jutalmáról a Médiatanács dönthet.)

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta: a négy vezérigazgatónak a jogszabályok és a megkötött munkaszerződésük alapján jár a teljesítményfüggő prémium. Bérük és adható prémiumuk is jóval kevesebb, mint a közmédiumok korábbi vezetőinek fizetése, amelyekhez külön juttatások és akár egyéves bérnek megfelelő jutalom is társult. Külön kiemelte, hogy a több évtizedes gyakorlattal szemben a mostani vezérigazgatók elé valóságos prémiumfeladatokat tűztek ki, a jutalom nem automatikusan járt nekik.

A prémiumok kifizetése ellen szavazott Kránitz László, a közalapítvány kuratóriumának szocialista és Németh Vladimir, a testület LMP-s delegáltja.

Forrás: Nol nyomán kuruc.info

sokkaljobb-kommentár: A közszolgálati csatornák műsorai nézhetetlenek, az ismétlések ismétlése zajlik folyamatosan. A Dunát és a Duna Autonómiát (újabban Duna Word) bekapta a nagy közös üzemeltetés. Hogy mi lett a Mészáros utcai hatalmas székházzal, szinkronstúdióval, miegyébbel, azt nem tudjuk. A híradóban megmaradt a régi szlogen: Csak a Fidesz. Tényleg megérdemlik a jutalmakat, prémiumokat, mi meg őket! A megszorítások sem ezekre, sem a megbízóikra nem vonatkoznak! A hatalom és a társadalom jövedelme között ekkora szakadék még soha nem volt! Ezt kaptuk, persze nemzeti szósszal nyakon öntve!

A Magyar Televízió a Szabadság téri székházból kiköltözött egy üvegpalotába, ahol hatalmas bérleti díjat fizetnek a magyar adófizetők euróban! Az épület bérbeadója állítólag a Wallis Rt, vagy valamelyik leánycége (Bajnai Gordon libafelvásárló cége is ide tartozott).

Arról, hogy mennyi bérleti díjat is fizetünk, egy korábbi írást el lehet olvasni ITT !

Békéscsaba, 2013. július 18.
F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A korrupció szintén folyamatosan nő Magyarországon, ami összefügg a pályázati rendszer problémáival, hiszen sok esetben a megállapodás része, hogy mekkora összeget, kinek kell visszaosztani, hogy valakit nyertesnek hozzanak ki. A kicsiknek pedig nincs lefizetésre tőkéjük. Egyelőre nem tudjuk, a jövőben mindez hogy alakul, de az biztos, hogy eddig az volt a jellemző, hogy a nekünk szánt EU-s pénzekből is többségében a külföldi cégek, meg egy hozzájuk kötődő hazai „szűk kör” csinált magának jó üzletet.” (Minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat lettünk – Részlet a Csath Magdolna egyetemi tanárral készült interjúból)