Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27198801

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Mi fog előbb-utóbb megszorításokhoz vezetni?

Tavaly év végén óriási pénzeső volt, mintegy 200 milliárd forint körüli, szavazatvásárlási céloknak is mondható pénzek kerültek kiszórásra. Pénzszórás bejglimámorban címmel összesítette az egyik hírportál a történteket. Mintegy százmilliárd forintot juttatott a kormány az egyházaknak az év végi közlönyök alapján, miközben durván visszavettek a közmunkaprogram forrásaiból, elmaradt Paks II. tőkeemelése és a lakástámogatásokra is 40 milliárddal kevesebbet költ a tervezettnél az állam. Vagyis amire kellett volna, arra már nem jutott. Elszámolnak vajon az adóforintjainkkal a megjutalmazottak? Elég sok került ki külföldre…  

Problémát fog okozni az, hogy 

– A társasági adó jelentős részét kiszervezik a TAO-ba, és onnan finanszírozzák a sportot, főleg a focit. A legtöbbet Felcsút kapja. Épülnek az adónkból most már stadionokat Horvátországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, és csak a jó ég tudja, még hol! Fenn is kell majd őket tartani, mert mind veszteséges lesz az eddigi adatok szerint, mert se foci, se néző.

– A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a jelentős nyereségét (nagy része a devizahiteleseknek és a külföldön dolgozók hazautalásainak köszönhető!) kiszervezi Matolcsy hat jegybanki alapítványba. A TAO-ba és a jegybanki alapítványokba kiszervezett nyereség is egyre jobban hiányzik a költségvetésből. – Az egykulcsos adónak köszönhetően a magas jövedelműek nagyon jól, a kis keresetűek (a csendes többség) nagyon rosszul járnak! A kieső 600 milliárd forint körüli adóbevétel is kezd már hiányozni. Egy részét pótolják a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával. Az megint csak a szegény emberek különadója. Az egyre emelkedő üzemanyag árában is iszonyatos az adótartam, amit illene végre csökkenteni!

– Egyre népesebb magas jövedelmű hatalom uralkodik a társadalom felett, amit a társadalom anyagilag is, emberileg is egyre nehezebben visel el.

– A fél világot támogatja a kormány a magyar adófizetői pénzből. Mongóliát, Vietnamot, Mianmart ahol elképesztő módon nem az üldözötteket, hanem az üldözőket támogatták), a Fülöp-szigeteket, Ghánát, Nigériát, Horvátországot, Szlovéniát, és csak a Jó Isten tudja, hogy kit nem! A devizahiteleseken nem segítenek, pedig nagyon jól járt nekik köszönhetően főleg a jegybank, és a legtöbb devizahitelt folyósító OTP, de a többi bank sem panaszkodhat.

– Az állami beruházások és az uniós pénzekből végzett beruházások körül nagyon sok a probléma. A pályázatot elnyerő személye előre le van vajazva, és bizony nagyon jelentős a panama. Az uniós pénzekből sok felesleges beruházás valósul meg, egyre több a csak további költséget okozó, sőt hasznavehetetlen létesítmény. Az élelmiszer-feldolgozók újraindítására viszont nincs kormányzati akarat! Jelenleg koszos sufnikban is történik sokszor élelmiszergyártás, lebuknak az elkövetők a kosz miatt, kitakarítanak és kifizetik a büntetést, majd tovább végzik ezt a gyalázatos tevékenységet!

– Az eltűnő adóforintjaink és az uniós pénzek megcsapolása akkora, hogy az egyszerű ember fel sem tudja fogni, hogy mi mindent veszít Magyarország miattuk!   

– Az oligarchák nem itthon adóznak, adóparadicsomokban jegyeztetik be a cégeiket, és kitalicskázzák azokat a milliárdokat, amelyekhez itthoni pályázati és uniós pénzeknek köszönhetően jutnak hozzá. Általában Szingapúr a kiszemelt adóparadicsom… Az ország leggazdagabbjainak listáját megismerhetjük, de hogy mennyi adót fizet be a magyar államkasszába, azt az adatot nem!

– A Balkánon szeret beleavatkozni a választási kampányokba a kormány. Legutóbb Szlovéniát tüntette ki a figyelmével az Orbán–Habony csapat. Egy olyan miniszterelnök-jelöltet támogattak, akit jogerősen két évre elítéltek a szlovén hatóságok korrupció miatt. A Szerbiában támogatott elnök múltja sem egészen szeplőtlen. Macedóniába is ott ténykednek, és persze, Horvátországban is. Építünk stadionokat is ezekben az országokban, mintha itthon rendben lennének a dolgaink. Hogy ezekre hány milliárd adóforintunk megy el, még az is megtörténhet, hogy sose tudjuk meg.

– Óriási összeget, másfél év alatt 70 milliárd adóforintunkat költöttek el felesleges propagandára! Főleg a migránsok elleni kampány volt nagyon erős, miközben csendben elég sok migránst befogadtak. Ellátásukat a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül oldja meg a hatalom. A szerb–magyar határ szerb oldalán várakozó migránsok ellátását is ők oldják meg az adónkból.

– Ukrajnába nemcsak nyugdíjat, hanem munkabért is jócskán fizetünk, amit az ukrán állam megadóztat! A magyar adófizetői pénzt! Ment ki tetemes mennyiségű kukorica-vetőmag és húsz darab erőgép is ajándékba. Oroszország farvizén eléldegélt a 45 milliós ország, de Amerika közbeavatkozott. Ezt követően úgy gondolják, hogy a 10 milliós Magyarország el tudja tartani őket?

Kormányzás helyett tovább dübörög a propaganda, a sorosozás, a gyűlöletkeltés, amelynek alkalmazásához és finanszírozásához megvan megint a parlamenti kétharmad a jelentős külhoni levélszavazat és az ukrán nyugdíjasok szavazatának is köszönhetően. A következményeit a jövedelemhez alig jutó magyarországi adó- és járulékfizetők viselik. Közülük egyre többen szedik a sátorfájukat, és elhagyják az országot. Jövedelmük egy részét hazautalják, amin óriásit kaszál az állam, a jegybank és a számlavezető bankok. A kivándorlás nem okoz gondot a kormánynak, de a bevándorlás, az igen! Zajlanak a kilakoltatások, és úgy néz ki, hogy ez sem igazán éri el a magyar társadalom ingerküszöbét hasonlóan a korrupcióhoz. Emiatt aztán a hatalom jócskán nekibátorodott…

Az alaptörvényben nem védte le a Fidesz a magyar társadalom négy alaptételét: nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Mind a négy terület veszélyben van, a termőföldet illetően már kaptunk bemutatót, és bizony az egészségügy sem tartozik a kormány kedvenc ágazatai közé, de nem sorolható oda az oktatás és a szociális helyzet se. Az egykulcsos adót levédték, amellyel nagyon jól jártak a magas jövedelműek, és nagyon rosszul jártak a kis keresetűek. Erre az alaptörvényre tettek esküt a napokban az országgyűlési képviselők. Nemsokára átéli szegény a hetedik módosítását, de a négy alaptétel miatti módosítás szóba sem kerül! A választójogi törvény csak a Fidesznek kedvez. Az alaptörvényt Szájer József, a választójogi törvényt Áder János alkotta meg.

A választási csalásokat nemsokára belepi a jótékony homály. A gyalázatos kamupártos csalást is „sikerült” törvényesíteni. Egyre több ügyeskedő jelenik meg a választásokon kamupártok színeiben, és vág zsebre jelentős kampánypénzeket! Zuschlag János, a szocik egykori üdvöskéje mindjárt négy kamupártot is össze akart hozni, de az idei választás előtt lekapcsolták, egy időre hűvösre tették.

Propagandára rengeteg megy el. Arra mikor lesz majd pénz végre, amire nagyon kell(ene)?

Békéscsaba, 2018. június 6.

F. I.

Emlékeztető: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél… Ott is van eddig 18 milliárd forint körüli kár, és 150 milliárd körüli hasznot termeltek a kötvények a Rogán-féle haveri ökörkörnek!” (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből)