Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620723

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Mi az a járulékplafon, és mi az a nyugdíjplafon?

Az Orbán-kormányok nem határoztak meg sem járulékplafont, sem nyugdíjplafont. Mi lehet az oka? Lehet, hogy az, hogy nem túl sokára nyugdíjas lesz közülük már elég sok?

Példa a járulékplafonra:

A hatalmon lévők, vagy a hatalom közelében sündörgők jövedelme bizony elképesztően magas. Jövedelmileg is, emberileg is jócskán elszakadtak a társadalomtól. Ez az olló az új parlament megalakulása után nem sokkal tovább nyílt, mert a saját jövedelmüket jócskán megemelték. Az általában veszteséges állami cégek vezetőinek a fizetését már korábban ötmillió forintra emelték, de kapnak jutalmat és prémiumot is. Korábban volt járulékplafon, amire égetően és nagyon sürgősen szükség lenne! Például ötszázezer forint jövedelemig lenne a fizetés járulékköteles, az afölötti rész nem! Jelenleg az összes jövedelem, ami akár hat-hét millió is lehet havonta, mind járulékköteles, így tehát nyugdíjalap is! Nem mellesleg, a járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz!

Példa nyugdíjplafonra:

Elég sok országban van ilyen. Nálunk 700 ezer forint körül kellene meghúzni a felső határt! Van egy a nyugdíjkorhatárt a közeljövőben elérő vezető, akinek a nyugdíja a jelenlegi formula miatt akár havi ötmillió forint is lehet! Az egymillió forint feletti nyugdíjak már megjelentek. Azok is 3 százalék körül emelkednek évente, mint például a 70-80 ezer forintos nyugdíjak!

Azok, akik arról nyilatkoznak és cikkeznek, hogy veszélyben a nyugdíjkassza, erről is énekelhetnének! És hát persze a nagyon erős korrupcióról is, amely még mindig nem érte el a társadalom többségének ingerküszöbét! Vajon miért? Ennek a felszámolásáról Orbán Viktor nem beszélt, de arról igen, hogy válság közeleg. Magyarországi vagy világválság? Miért kell propagandára 90 milliárd forintot elkölteni akkor, amikor az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat már elég nagy bajban van? Állítsuk meg Brüsszelt, de öntsék az uniós támogatásokat a számlánkra?!   

Orbán Viktor Tusnádon arról beszélt, hogy „van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink” – akkor most mi az igazság? Itthon válságról beszél, külföldön meg erőt fitogtat! Kettős beszéd, el ne hagyj!

Békéscsaba, 2018. augusztus 6.

Anton

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 milliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd(!) forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-ig meghaladta az éves mértéket.

Emlékeztető 2.: „Úgy látom a történelmi helyzetet, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink, és az elmúlt években bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.” (Részlet Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből) Akik erre a sok jól járásra ráfáznak, a magyar adófizetők! A fél világot támogatja már a kormány az adónkból…