Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17559898

2018. július 18.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Frigyes napja van.
Holnap Emília napja lesz.

Miért nem volt elszámoltatás? Makovecz szerint Orbán zsarolható

Orbán Viktor zsarolható – ezzel érvelt  a Fidesz neves támogatója, Makovecz Imre még a 2010-es választások előtt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor kormányon miért nem fogja véghezvinni az ígért elszámoltatást. A Hír TV Célpont című műsorából kiderül, hogy az időközben elhunyt Kossuth-díjas építész egy szarvasi lakossági fórumon beszélt erről.

– De ezt nem meri megcsinálni. Miért, miért?! Mert zsarolható ő is. Nem a családjával – fogalmazott Makovecz Imre.

A folytatás, illetve a teljes cikk a Makovecz-féle nyilatkozattal elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz nagy választási ígérete, amelynek köszönhetően fülkeforradalmi kétharmada lett a Parlamentben, az volt, hogy lesz elszámoltatás és felelősségre vonás. Aztán nem lett, de lett két elszámoltatási kormánybiztos, akik elég sok embert foglalkoztattak, és magas volt az ő fizetésük is, okoztak még néhány milliárd forint további kárt.

Makovecz Imre építész azt a bizonyos kijelentést Szarvason tette egy fórumon, még a 2010-es országgyűlési választás előtt… Aztán a kampányban Orbán Viktor összeígért mindent, annyit, hogy még az amerikai nagykövet asszony is beszólt (milyen jogon is?), hogy ne ígérjen már annyit. A választás után derült már csak ki, hogy Orbán visszaüzent, hogy ne a szavait figyelje, hanem majd a tetteit. Ezekből a tettekből aztán annyit kaptunk, hogy még mindig szédülünk tőle. A 2014-es választási ígéret mindössze annyi volt, hogy Folytatjuk… És folytatták, folytatják mind a mai napig a korrupciót, a hazudozást, a riogatást egy csaknem 90 éves aggastyánnal. Azt mondják, hogy az ellenzék engedné be a migránsokat, miközben ők már 3300-at beengedtek, és a gyalázatos letelepedési kötvény-biznisszel (amivel az offshore lovagok nagyon jól, a magyar adófizetők nagyon rosszul járnak) 20 ezer jöhet be. A kötvények ára illetékestől, mindenestől 360 ezer euró. Ugyan honnan van a „vásárlóknak” ennyi pénze? Perben áll Magyarország a migránskvóta miatt, a per tárgyát képező 1300 körüli migránst is be kell majd fogadni, és bizony elég magas, még az is lehet, hogy milliárdos perköltséget kell majd fizetnünk!

Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. Horn Gyula is átesett, aki a múltját elintézte egy Na és?-sel, és azóta is Na és-ország vagyunk. Medgyessy Péterről kiderült, hogy D-209-es rendszámú titkos ügynök volt, annak se lett következménye, de az átvilágítás megtörtént. Amennyiben gépkocsit akarok vezetni, ahhoz orvosi vizsgálat kell, ha országot akarok vezetni, ahhoz meg nem! Ez is egy lehetetlen helyzet!

1998–2002 között munkálkodott a kisgazdapártnak köszönhetően az első Orbán-kormány. 2000-ben a két éves költségvetéssel meg is szabadultak tőlük. 2000-ben 85 évre titkosították a múlt század legnagyobb maffia-tevékenységét, a 2000 oldalnyira becsült olajaktákat. Ugyancsak leadták a pénzkibocsátási jogunkat, és szinte azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn. 2001-ben bizony ők alkották meg a devizahitelezést lehetővé tevő 88/2001 (VI. 15.) kormányrendeletet… 2002-ben nyolc évre elvesztették a hatalmat, a folyósítást tökélyre már a szocik vitték, de 2010 óta csak a kiváltságosok devizahitel gondját oldották meg, vagyis a haverok megszabadultak óriási haszonnal a hiteltől (végtörlesztés). A választás után lehet, hogy több ezer devizahiteles veszíti el a lakását.

Hogy mire értette Orbán Viktor zsarolhatóságát Makovecz Imre, nem lehet tudni, hiszen a Mester évekkel ezelőtt elhunyt. Nagyon örült az ország 2010-ben, mert azt hitte, valóban lesz elszámoltatás és felelősségre vonás, megszabadult a kommunistáktól, a csalódás mára már nagyobb, mint a szocialista kormányok után. A Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! Április 8-án meg kell tőlük szabadulni, mert rámegy a Hazánk, ha maradnak! Legalább 70 százalékos részvétel kell, mert nagyon sok, 500 ezer körüli levélszavazat érkezik be a Fideszre a kettős állampolgároktól!

Békéscsaba, 2018. február 26.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!” (Orbán Viktor ellenzékben, 2008. március)

Emlékeztető: „Ki kell vizsgálni a jelenlegi kormány gyanús ügyeit, rács mögé kell juttatni azokat, akik a Malévből talicskával tolták ki a pénzt. Véget ért az úgynevezett „spongyát rá” korszak, amikor mindenki büntetlenül úszhatta meg a lopásokat, és élheti a milliárdosok életét...” (Orbán Viktor Fidesz-elnök ellenzékben, Magyar Nemzet, 2009. december 5.)

Egy felejthetetlen mondata 2002-2010 között ellenzékben sokszor: NEM TUDJÁK ÚGY TÖNKRETENNI A HAZÁNKAT, HOGY NE TUDNÁNK ÚJJÁÉPÍTENI! Tessék mondani, amit 2010 óta csinálnak, azt nevezik újjáépítésnek?