Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26304216

2020. április 03.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Buda, Richárd napja van.
Holnap Izidor napja lesz.

Meglódult az infláció a gyenge forint miatt

„Januárban a fogyasztói árak átlagosan 4,7%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ennél magasabb inflációs adatot utoljára 2012-ben láthattunk. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben - jelentette a KSH. A Portfolio által megkérdezett közgazdászok 4,4%-os inflációra számítottak. Ilyen magas, 4,7%-os inflációra egyetlen közgazdász sem számított, és az adat meglepetést jelent az MNB számára is. Az inflációs adat jelentősen kilépett az MNB toleranciasávjából (a 3%-os inflációs cél körüli 1%-pontos sávból) is. A maginfláció, amely kiszűri az egyedi, gyorsan változó árú tételeket, 4%-ra emelkedett” (portfolio.hu)

A forint gyengüléséről, illetve gyengítéséről:

Gulyás Gergely a kormányinfón megint egy megnyugtatót mondott: nem gond a magas euróárfolyam, mert a devizahiteleket forintosították.

Ez bizony nagyon nagy baromság miniszter úr.

Az alfahir.hu cikke a következményekkel kapcsolatban elérhető ITT !

Elég lenne Gulyás Gergelynek kimennie egy piacra, vagy elmenni bevásárolni egy élelmiszerboltba! Meggyőződne róla, hogy mennyire nagy probléma az, amit a forint magára hagyásával elkövetnek a magyar társadalom ellen. Gondoljon közben ne csak a saját és kormányzati társai magas jövedelmére, hanem a több mint egy millió nettó 107 ezres minimálbéresre, a közmunkásokra, a nagyon alacsony nyugdíjjal vagy 28 ezer forintos minimál-nyugdíjjal rendelkezőkre is. A minimál nyugdíj összegéhez nagyon sok egyéb ellátás kötődik, ami szintén nagyon sok embert érint.

Nem mellesleg a minimálbér adómentes volt, azt a gyalázatos egykulcsos adó bevezetésével a Fidesz-kormány kezdte el megadóztatni. 15 százalékkal adóznak, mint a havi ötmilliós jövedelműek! A jegybanki alapkamat nálunk 0,9 százalék évek óta, amellyel nagyon jól jár a jegybanki nyereséget hat – szinte már magánalapítványként működtetett – alapítványba kiviszi a jegybankelnök. Csak a forint gyengítésén, vagy ahogy Medgyessy Péter mondaná: ócsításán van eddig már vagy 200 milliárd forint nyeresége. A magyar kisemberrel mi lesz, az miért nem éri el ennek a kereszténynek mondott kormánynak az ingerküszöbét?

A jegybanki alapkamatot pedig meg kell emelni, a környéken 2,5 százalék körüli jegybanki alapkamatok vannak. A spekulánsok máris megkezdték a forint támadását shortolással (banki fogadással, vagyis fogadnak arra, hogy bedől-e?) Minek van a jegybankban monetáris tanács, ha nem teszik a dolgukat? Az adónkból 3,6 milliót kapnak havonta a háromhetenkénti fél órás, alapkamatot változatlanul hagyó összejövetelekért. Matolcsy György Orbán Viktor miniszterelnök jobbkeze, még vagy öt évig jegybank elnök lesz, és nemsokára rájár a nyugdíjkasszára is, úgy négy millió forint nyugdíjért havonta. Ha meglesz a tízmilliós jövedelem, magasról tenni fog ő is arra, mi lesz a magyar társadalommal, vagyis az ELTARTÓIKKAL!

A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereség meg a hat jegybanki alapítványt?! Ez is a világon egyedül álló gyakorlat. A jegybank állam lett az államban! És az is egyedülálló gyakorlat, hogy egy ország kormánya a multik és a gazdagok kormánya legyen! A hat jegybanki alapítványt pedig el kell számoltatni, és fel kell számolni! A jegybanki nyereségnek a KÖLTSÉGVETÉSBEN van a helye, és nem szinte magánalapítványokban! Volt az egyik jegybanki alapítványnál egy bank, a szép nevű Növekedési Hitelbank, amelyet Matolcsy György egyik unokatestvére működtetett. Százmillió feletti hiteleket vettek ott fel a rokonok, majd bedőlt a bank. Felszámolták és a betétbiztosítási alap lerendezte az adósságot.

A költségvetésbe nem befizetett nyereségből mire is költött Matolcsy György alapítványa, vagy már magánalapítványa? Erre csak egyetlen példa, milyen bődületes ösztöndíjat osztogattak az adónkból alapítvány átpakolt pénzből ITT !

Békéscsaba, 2020. február 14.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Arra az újságíró kérdésre, hogy mit lehet kezdeni majd a Fideszt ért korrupciós ügyekkel, Lánczi úgy felel, hogy „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája” (Részlet a Századvég alapítvány volt vezetőjével készült interjúból)

Emlékeztető: „Már több mint 658 milliárd forintra rúg az az összeg, amelyet a nyereséges cégek a tao-rendszeren keresztül a látványsportok támogatására áldoztak ahelyett, hogy befizették volna az államkasszába. Nyolc év alatt Orbán Viktor falujába majdnem 25 milliárd forint támogatás ment így. Felcsútot a sikerlistán nem futball-, hanem kézilabdaklubok követik.”  (Részlet a 658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett című cikkből)