Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27081281

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

Magyarországon van a legnagyobb veszélyben az uniós pénz

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF brüsszeli székháza (Forrás: Google Maps)

Bemutatta éves jelentését  az EU csalás elleni hivatala (OLAF), amelyből kiderült, az ügynökség emberei Magyarországon látnak a legtöbb problémát, számos mutató tekintetében az uniós pénzek hazai felhasználása áll a legrosszabb helyen. Az OLAF tavaly 167 vizsgálatot zárt le, és 256 ajánlást intézett az érintett nemzeti és uniós hatóságokhoz, vagyis ennyi esetben értékelték úgy, hogy nyomozás megindítására van szükség. Több mint 371 millió eurónyi uniós költségvetési forrás visszafizettetését javasolják, ennek meglépése azonban már az Európai Bizottság hatásköre. Ezen túl a szervezet szakértői által elkészített 1259 előzetes elemzés alapján 219 új vizsgálatot indított.

Az OLAF tevékenysége országhatárokon is átnyúlik, ezért egyedi képet tudnak alkotni az Európa-szerte elkövetett csalások természetéről.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Az OLAF sajnos csak feltárja a tényeket, de nem büntethet. A magyar kormány nem hajlandó csatlakozni az Európai Ügyészséghez, inkább Polt Péterre bízza a vizsgálódást. Az OLAF vonatozott is itt egyszer a felcsúti kisvasúton, eredménye annyi lett, hogy jól érezték magukat. A kisvasút termeli a veszteséget, 600 millió forint uniós pénz van benne. A fennmaradó részét a magyar adófizetők állják, és ők fizetik ki a veszteségeit is.

A felcsúti sportlétesítmények (foci akadémia, Pancsó Aréna, egy nagyméretű valami sport akármi, amelynek hasznosításáról nem igazán lehet tudni. A 12,5 milliárdba került létesítményről a tavaly októberi cikk fotókkal a csodálatos fotókkal ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 4.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A társasági adó mértéke Németországban 15 százalék, Magyarországon 18 százalék volt. A magyarországi mértékét a multik esetében levették 9 százalékra, vagyis az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak nagyon jól jártak. A kis- és középvállalkozások társasági adóját mindössze egy százalékkal csökkentették, holott a magyarországi munkavállalók 75 százalékát ők foglalkoztatják. A társasági adóból 125 milliárd forintot átpakolnak a sport támogatására, elsősorban a veszteséges stadionok építésére és a már átadottak fenntartására! Mert hát se foci, se néző! A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Hogy ez hány milliárd forint, az az adat nem ismert, de az igen, hogy elképesztő költekezések zajlanak ott, és haveri kifizetőhelyként is használják őket.” (Részlet Az offshore lovagokról című cikkből)

Emlékeztető: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél… Ott is jelentős a kár, de a 150 milliárd körüli hasznot a Rogán-féle haveri ökörkör vágta zsebre!” (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből)