Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19330951

2018. december 10.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Judit napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Magyarország a halódó Európai Unióban

Az unióban ahány tagország van, annyi a miniszter, jelenleg tehát 28, és van egy bizottsági elnök, aki korábbi hivatali idejében adóparadicsomot működtetett, Luxemburg miniszterelnöke, illetve pénzügyminisztere volt. A miniszteri elnevezések sokszor komédiába fulladnak, és sok tagállam tekinti az uniót kádertemetőnek.

Az uniós vezérkar és a képviselők jövedelme olyan magas, hogy az valami elképesztő! Az uniós képviselők például havi nyolcezer euró körül keresnek, de minden egyéb költségüket, amit számlával igazolnak, kifizetik. Hihetetlen, de igaz: sem adót, sem járulékot nem fizetnek, de a tagállamok sanyargatására különböző elképesztő ötletekkel állnak elő. A legelképesztőbb az volt, amikor az uborka görbületét előírták és az uborkával nem egyeztettek.

Strasbourg az Európai Parlament hivatalos székhelye, évente tizenkétszer itt tartják a plenáris üléseket.

Strasbourgba repülnek ülésezni évente tizenkétszer, teljesen feleslegesen! A létesítmény bérleti díja elképesztő, és a repülés költsége, valamint a környezetszennyezés is jelentős. Mert nemcsak a képviselők utaznak, hanem a bürokraták is, és viszik a számítógépeket, az irathalmazokat. Brüsszelben hatalmas maga az unió központja, fenntartási költsége nyeli a milliárdokat. Hatvanezer bürokrata lézeng a csodálatos épületekben, és hatezer fős személyzet gondoskodik róluk, hogy nehogy éhen haljanak. Óriási fenntartási költsége lehet az Európai Központi Banknak is, amely Frankfurtban székel, és jócskán vannak az uniónak egyéb kapcsolódó intézményei is például Luxemburgban.

Emiatt az óriási költséghalmaz miatt uniós visszaosztás, amit hamisan támogatásnak neveznek, nem, vagy alig jut a tagállamoknak. Amikor érkezik valamennyi pénz vissza, annak örvendezik egy sort a közmédia. Csak nem teszi hozzá, hogy mennyit is fizetünk be, főleg a szerencsétlenné tett, nemzeti vagyonától megfosztott volt szocialista országoknak? A régi tagállamok gyarmatként használják őket, így bennünket is.

Az előző tíz évben Portugália bukott, volt maoista miniszterelnöke (Barroso) állt az Európai Bizottság élén, most pedig egy adóparadicsomos, Luxemburg bukott miniszterelnöke (Juncker), aki pénzügyminiszter is volt. A jövő héten bizalmatlansági szavazás lesz ellene, mert jó nagy károkat okozott az uniós tagállamoknak. Nyilván nem fognak tőle elköszönni, bizalmat szavaznak a 67 éves embernek… A nem megfelelő káderkiválasztásoknak, a hatalmas fenntartási költségeknek is „köszönhető”, hogy az Európai Unió halódik, és egyre népszerűtlenebb azok körében, akiknek finanszíroznia kell ezt a bürokrata társaságot és luxus kiadásait. A tagállamokban is elég sok léhűtőt tartatnak el a jövedelemhez alig jutó, leszegényített polgárokkal. Hogy ez az állapot meddig tartható fenn, azt még egyelőre nem lehet tudni. Remélhetőleg már nem sokáig, mert az unió és a tagállamok élén álló vezetőket észhez kell téríteni!

Magyarország javainak 30 százalékát adja oda az Európai Uniónak, és egy százalékot kap vissza „támogatásként”. Ráadásul úgy, hogy előírják, mire lehet felhasználni. Jövedelmet termelő gyár, üzem nem épülhet belőle, sőt azt finanszírozzák, amit elpusztítanak. Például Magyarországon nyolc cukorgyárat. Megszépülnek viszont a belvárosok, épül sok szép szökőkút, és lepusztulnak a falvak.

Dr. Pavics Lázás nyugalmazott közgazdász előadása arról, hogy mennyibe kerül nekünk az Európai Unió, és arról is, hogyan jutottunk ilyen elképesztő helyzetbe:

Békéscsaba, 2014. november 23.

Anton

Emlékeztető: „Hozunk egy döntést, letesszük az asztalra, és ha a népek nem lázadnak föl, mert nem értenek belőle semmit, akkor megyünk előre tovább... Addig megyünk ilyen formán előre, míg nem lesz visszaút.” (Interjú részlet Jean-Claude Junckerrel, az adóparadicsomként funkcionáló Luxemburg bukott miniszterelnökével, az Európai Bizottság új elnökével a Der Spiegelben)