Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24746828

2019. december 16.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Etelka napja van.
Holnap Lázár napja lesz.

Magyarkanizsa főtéri ligete megtelt

2500 körüli létszámú migráns piheni ott ki a fáradalmait, összevissza vécézve mindent.

Migránsok a szerbiai Magyarkanizsa központjában 2015. július 22-én.

MTI Fotó: Molnár Edvárd

A polgármester ájuldozott egy sort a Kossuth Rádióban. Elmondta, hogy konténerek és mobil WC-k beállításával próbálkoznak. Akkora szeméthegyek vannak körülöttük, hogy a városka éves költségvetése kimerül, mire rendet tesznek. Szeretné őket a polgármester város határán kívül tudni, ezért valószínűleg a konténerek már a határban kerülnek kihelyezésre. Ez a 2500 mind egy szálig nálunk fog kikötni. Egy menedékes egy magyarkanizsai asszonynak elmondta, hogy félnek a rendőröktől, mert durván bánnak velük. Általában pénzt is kérnek, ő öt eurót adott az egyik rendőrnek.

Ugyancsak nálunk fognak kikötni azok, akik egy szabadkai üzemen kívüli téglagyárban húzódnak meg. Észak-Szerbiában, vagy Belgrádban vonatra pakolják őket, és Szabadkáig elhozza a vonat őket, először Szabadka, majd a mi nyakunkra. Van olyan eset is, hogy Szabadkáról autóbuszokkal érkeznek rendőri kísérettel a magyar határra. A közlekedési eszközökön csak nálunk utaznak ingyen, és csak nálunk van jó ellátás a számukra.

Magyarkanizsára Koszovóból elég sok romát telepített be az egyik koszovói maffiavezér. Jó pénzért megvásárolta nekik az üresen álló magyar házakat. Rájár a rúd erre az ötezres, eddig magyar lakta településre is.

Kósza információk terjednek arról, hogy 2000 euró körül fizetnek az embercsempészeknek. Ezeknek a menedékeseknek létezhetetlen, hogy ennyi pénzük lenne. Sok közülük a háború sújtotta országokból érkezik, honnan lenne nekik eurójuk? A feladó kilétét kellene megtudni, és véget vetni ennek a „zarándoklatnak”.

A Földközi-tengeren megint elsüllyedt egy ladik, kb. 100 fővel. 450 ezer főre becsülik azt a létszámot, amely már úton van. A francia–angol határon a Csalagútnál (Calais) elviselhetetlen a kamionosok helyzete. Amennyiben a kamion hátsó ajtaját feltörve feljutnak a kamionba, Angliába érve elkapják a kamionsofőrt embercsempészésért. Egy magyar kamionos erre a sorsra jutott. Egy lengyel kamionos próbálta védeni a járművet és a szállítmányt, amiért életével fizetett. A kamionosok védelmére még mindig nincs megoldás.

Mi lesz Európával, ha a már 450 ezerre becsült létszámú tanulatlan (néhány kivétel lehet, hogy van köztük), csak saját nyelvét beszélő ember rátelepszik? A feladó jól kifundálta ezt az elképesztő manővert: elárasztani a vén Európát egy sor más kultúrájú szerencsétlennel. És mi lesz, ha a 450 ezres létszám egy háttér-információ szerinti kétmilliárdig felmegy?   

És mi lesz, ha beköszönt a tél?

Békéscsaba, 2015. július 24.

F. I.

Emlékeztető: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)