Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24724952

2019. december 14.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.

Mától szabadlábon mondhat köszönetet a Fidesznek és Poltnak az olaszliszkai lincselő

Hétfőn hajnalban elhagyta a szegedi börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja – írja az Index. A férfi szabadlábra helyezéséről első fokon májusban, másodfokon júniusban döntöttek. Ám, mielőtt a bíróságokat kezdenénk el szidni, jó, ha tudjuk: a büntetés-végrehajtási bírónak mérlegelési jogköre sem volt az ügyben– méghozzá egy Fidesz által kétharmaddal átnyomott törvény és az ahhoz Polt Péter által írt utasítás alapján. 

Fotó: alfahir.hu

Ifj. H. D.-nek 2023 októberéig kellene rács mögött maradnia. Május végén mégis úgy döntött a bíróság, hogy feltételesen szabadlábra helyezhető. Az ítélet indoklása szerint most azért szabadulhat, mert "a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított", 53 alkalommal jutalmat kapott, érvényben lévő fenyítése nincs,  tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. 

Szögi Lajost 2006. október 15-én gyilkolták meg a Borsod megyei Olaszliszkán. A tiszavasvári tanárról azt hitték a helyi cigányok, hogy elgázolt egy kislányt, holott a gyerek valójában maga ugrott az árokba, és semmi baja nem esett. A pillanatok alatt összesereglett tömeg azonban vadállati kegyetlenséggel saját gyermekei szeme láttára meglincselte.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke idővonaláról:

IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS? – Ma hajnalban el is hagyta a börtönt az egyik olaszliszkai lincselő. Nemrég jártunk a támadás helyszínén, ahol a lincselés körülményeinek részleteit ismerőktől meghallgattuk, hogy milyen állatias brutalitással végezték ki a szerencsétlenül járt tanárt a gyermekei szeme láttára. Elképesztő, hogy az egyik elkövetőnek ennyi volt az evilági büntetés a tettéért, Magyarországon tényleg ennyire olcsón meg lehet úszni egy ilyen brutális kivégzést.

A Jobbik olyan Magyarországot szeretne, ahol az igazságszolgáltatás nem a társadalmat bünteti, hanem a bűnözőket. Ahol nem elég a börtönben jól viselkedni, de odakint is példásan kell, különben az ítélet is példátlanul szigorú lesz. Ahol a kormány nemcsak a bevándorlókkal foglalkozik, de azokkal is, akik ide születve terrorizálják a magyarokat.

Az eset részleteiről bővebben: https://index.hu/belfold/2019/07/15/olaszliszka_szabadulas_gyilkossag_karterites/?fbclid=IwAR3y3aZvilGjaktssxtKdjn9EQF3kFqFJTfulARLetYvu9_WcqklZJvVNg4

Emlékeztető: „Közel-keleti viszonyok uralkodtak el azon a napon Olaszliszkán, miután Szögi Lajos földrajztanár autójával véletlenül elsodorta az úttestre felelőtlenül berohanó H. Kitty-t. A lány az incidens után hiába kiáltotta az utcára kirohanó családjának, hogy "nincs baj, életben vagyok", a hordává verődő családtagok már neki is estek az ártatlan tanárnak és az autójának annak ellenére, hogy a járműben ott ült Szögi Lajos két gyermeke: az akkor még 14 éves Emese és az 5 éves Zsófi.” (Részlet a Tíz éve gyilkolták meg a cigányok Szögi Lajost című írásból – 2016. október 15-ei a cikk).