Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22568628

2019. július 20.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.

Március 15-én látogat Kárpátaljára az ukrán államfő

Március 15-én, Magyarország nemzeti ünnepén Kárpátaljára várják Petro Porosenko hivatalban lévő elnököt és elnökjelöltet a Karpatszka Ukrajina (az úgynevezett Kárpát-Ukrán Köztársaság) kikiáltásának 80. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre – írja a Kárpátalja hetilapra hivatkozva a Kárpáthír.

Az államfő a huszti járási Rakasz mellett található Vörös Mező Emlékparkban rendezett ünnepségre érkezik.

Az esemény az úgynevezett Kárpát-Ukrán Köztársaság – Csehszlovákia 1939-es szétesését követően a Kárpátalja megszerzésére irányuló ukrán kísérlet keretében létrejött, kérészéletű, semmiféle legitimitással nem rendelkező, egyedül az ukránok által elismert operettállam – és Magyarország csapatai közötti „egyenlőtlen csatát” hivatott dicsőíteni.

A Kárpátalja visszafoglalása során a cseh reguláris erőkkel és a szélsőséges ukrán szabadcsapatokkal, az úgynevezett Szics-gárdisták vívott harcok vörös mezei betetőzését az ukrán történészek a „krutai hősök” – annak a körülbelül 300 ukrán diáknak az elnevezése, akik a város vasútállomásánál 1918. január 16-án próbálták útját állni a szovjet-orosz csapatoknak, akik végül legázolták őket - tettéhez szokták hasonlítani.

A Huszt melletti volt a kárpátaljai hadműveletek legjelentősebb fegyveres ütközete, melynek keretében március 16-án a magyar honvédség megfutamította a helyi magyar lakosságot terrorizáló ukrán soviniszták legnagyobb fegyveres erejét.

A Kárpáthír azt is kiemeli, hogy Hennagyij Moszkal, a Petro Porosenko kárpátaljai választási stábját vezető megyei kormányzó rendelete nyomán javasolta, hogy március 15. legyen munkaszüneti nap a régióban, amelyet azonban egy későbbi időpontban „le kellene dolgozni” (az állami intézmények így is zárva lesznek).

Az ukrán államfő valószínűleg az éppen március 15-én újrainduló Kijev–Ungvár repülőjárattal érkezik a megyeszékhelyre, ahonnan helikopteren folytatja útját a Vörös Mező Emlékparkba.

Porosenko ezt megelőzően 2018 májusában járt Kárpátalján, amikor részt vett az új beszkidi vasúti alagút átadásán.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az Ukrajna szó szabad fordításban annyit jelent, hogy Oroszország határvidéke. Az oroszok farvizén eléldegéltek az ukránok, de ennek Amerika a Hamis zászlós hadművelettel véget vetett. Azóta jócskán leromlott az életszínvonal. Érdekes módon Oroszország szerepét lassan átveszi Magyarország, annyi támogatás megy ki Ukrajnába, de nemcsak Kárpátaljára, mint ahogy igyekeznek az emberekkel elhitetni. Még a Donyeck medencéből is van ukrán nyugdíjasunk. Évi 25 milliárd körüli adóforintunkba kerül már az, hogy egy 1963 évi szovjet-magyar egyezményt életben tart a magyar kormány. Nem kellene, mert államforma változás történt nálunk, a túloldalon meg szétesett a Szovjetunió! Miféle egyezmény az, amelyik csak az egyik félre ró kötelezettséget? Vagy magyarok is átjárnak ukrán nyugdíjért és ingyen gyógyulni? Az ide átjáró ukrajnai időseknek választójoguk is van nálunk, és egyre inkább beleszólnak most már a magyar választási eredményekbe. Szervezetten áthordják őket autókkal, kisbuszokkal szavazni, kioktatva őket, hogy a szavazólapon hol találják a Fideszt. Vagyis ezt a gyakorlatot egyúttal választási csalásnak is kell tekinteni!

Az Ukrajnába folyósított magyar nyugdíjakról egy 2012-es összeállítás elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. március 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)