Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25724654

2020. február 24.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Már a román politikusok zsebét is magyar közpénzzel tömik

Magyar Levente külügyi államtitkár és Kelemen Hunor RMDSZ elnök

A román baloldal politikusa is pénzt nyert azon a pályázaton, amelyet a magyar kormány 2017-ben az RMDSZ segítségével bonyolított le az erdélyi Mezőségen. A Magyar Hang járt utána  , hogy mi lett a sorsa a két évvel ezelőtti pénzosztásnak, amely alapvetően a határon túli magyaroknak lett kitalálva. 

A pályázatot az RMDSZ-közeli Pro Economica alapítvány segítségével bonyolították le, de a nyertesek nevét azóta sem hozták nyilvánosságra. A román sajtó viszont néhány nyertes nevét megszellőztette, köztük van a román szociáldemokrata párt, a PSD Maros megyei elnöke, volt kéviselő. Vasile Gliga nem tagadta, hogy ő is az ötszáz győztes között volt, de nem árulta el, hogy pontosan mennyi pénz kapott.

A Magyar Hang azt írja: létezik egy háttéralku a magyar kormány és a PSD között, mely szerint a baloldali párt vezette bukaresti kormány engedi többek között az erdélyi mezőgazdasági pályázatok zavartalan lebonyolítását, cserébe viszont a saját emberei vihetik haza a magyar adófizetők pénzének egy részét. A projektzáró ünnepségen Magyar Levente külügyi államtitkár külön köszönetet mondott Liviu Dragnea PSD-elnöknek. Dragnea azóta börtönben ül korrupció miatt.

Liviu Dragnea, a Fidesz jelenleg börtönben ülő román szövetségese

A Magyar Hang szerint ez lehet a magyarázat arra is, miért nem nyilvánosak a mezőségi pályázat eredményei, de azt is más színben tünteti fel, hogy nem jelenhetett meg a magyar közszolgálati és kormánypárti sajtóban egyetlen sor sem az RMDSZ különleges fegyvertényéről, hogy a PSD uralta Kárpátokon túli román megyékben szerzett szavazatokkal ugrotta meg az EP választás bejutási küszöbét.

A teljes cikk a pénteki Magyar Hangban jelenik meg.

Forrás és fotók: alfahir.hu

sokkaljobb-megjegyzés: A Fidesz Erdélyben két pártot is megszerveztetett, de nem igazán jártak sikerrel. Ezért térhetett át az RMDSZ támogatására. Nem mellesleg az RMDSZ a szocialistákhoz volt köthető párt. A magyar adófizetők pénzén lefolytatott kampányukat követően két képviselője lesz az RMDSZ-nek az unióban. A tűzfészeknek is mondott Balkán minden országába, így Romániába is beleavatkozik adónk milliárdjait elszórva a választási kampányokba. Romániában és Szerbiában teljes a siker, de Macedónia és Szlovénia nem igazán jött be. Ez utóbbi országban Habonynak már tv-csatornája is van, a jelöltjük viszont nem tudott kormányt alakítani. Lendvai jelöltjük bejutott a szlovén parlamentbe, ezért hálából ott is építünk kétmilliárdért egy stadiont, remélve, hogy lesz focicsapat is majd.

Békéscsaba, 2019. június 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Együtt akarunk működni a szomszédjainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban mondott beszédet.” (Részlet a Figyelem, Orbán Viktor kifejlesztett egy szelfimosolyt és nem fél használni című cikkből, 2019. június 4.) A jól járók a Fidesszel együttműködők, és rosszul járnak azok, akik ennek a számláját kifizetik. Vagyis a magyar adófizetők!

Emlékeztető: „Itthon egyre több megye leszakad, egyre szegényedik a népesség. Sem ez, sem az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete nem éri el a kormány ingerküszöbét. Nagyon szomorú, hogy egyre nagyobb méreteket öltenek a kilakoltatások, és sok gyerek kerül állami gondozásba, mert a szülőknek nincs lakhatási lehetősége! A devizahitelnek csúfolt hitellel átvert családok sokasága kerül lehetetlen helyzetbe, és megjelenik most már a rezsit fizetni nem tudó kiskeresetűek kilakoltatása is. A családi támogatásokkal a magas jövedelmű családok fognak tovább gazdagodni, a kicsik ebből is kimaradnak, hiszen olyan hitelt, amelynek már induláskor 50 ezer forint körül van a törlesztő részlete, nem tudnak bevállalni.” (Részlet A magyar kormány a mianmari katonai juntát is segíti című cikkből)