Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620715

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Letarolhatja a magyar gazdaságot az autóipar válsága!

Ezért nem lett volna szabad a német multik összeszerelő csarnokává tenni az országot!

Büszke, erős, európai és szuverén hazánk gazdasága hosszú évek óta a német nehézipar, elsősorban az autógyártás hátsóudvara. Az egymást követő jobb-, illetve baloldalinak hazudott kormányok ciklusokon átívelő bölcsessége, hogy a lelkesen építgetett tízmilliós összeszerelő csarnok valójában zöldellő télikert, ahol vígan hűsölünk majd a soha véget nem érő gazdasági növekedés pálmáinak árnyékában. Csakhogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a zordon valóság lyukat üt a magunk fölé álmodott üvegházon. 

„A remény szikrája is kihunyt” – ezt a drámai címet adta a Portfolio az elmúlt időszak európai autóiparának vészjolsó adatait elemző cikkének. Nem véletlenül. Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA ) legfrissebb jelentése szerint júniusban az előző évihez képest  csaknem 8 százalékkal esett vissza az új járművek eladása. 

A 2019-es esztendő első féléve pedig összesen több mint 3 százalékos csökkenést hozott ezen a területen. Még durvább a helyzet, ha Európa legjelentősebb autópiacait vesszük górcső alá. Franciaországban 8,4.  Spanyolországban 8,3, az Egyesült Királyságban 4,9, Németországban 4,7 százalékos a visszaesés. 

Az ACEA jó ideje először jósol csökkenést az autóeladások terén. A kibontakozó válság oka a szakértők szerint a gazdasági növekedés lassulása és a Brexit. 

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Hozzák befelé tömegével a vendégmunkásokat, a legtöbbet Ukrajnából. Hogy közülük hány kerül be az ideiglenesen itt állomásozó autógyárakba, nem lehet tudni. Őket lakhatási lehetőség várja, de a kilakoltatott magyarok sorsa nem érdekli a kormányt! Mi lesz akkor, ha úgy Isten igazából beüt a robotizáció is, és valóban kivonulnak a multik Magyarországról?

Debrecenben még ezután kezdődik a java, bár lehet, hogy a beruházást késleltetni fogják! Jó nagy földterületet, beruházási és munkahely-teremtési támogatást, adókedvezményeket fog ez a gyár is kapni, és épül egy elitiskola is. Még az is lehet, hogy a leendő gyár német főnökeinek gyermekeire is tekintettel voltak az építtetők. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. július 18.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A magyar társadalom számára fontos tételeket „kifelejtették” az alaptörvényből! Vagyis továbbra sincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk)! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami nagyon jót tett a magas jövedelműeknek, benne a hatalomnak, és rosszat a keményen dolgozó kisembereknek! A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Ez is okozhatja azt a hatalmas problémát, amellyel az egészségügy, a kórházak küszködnek! Ezek miatt is alaptörvény-módosítás kell, nemcsak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében! (Részlet Az alkotmány tiltja az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást? című cikkből)