Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24746872

2019. december 16.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Etelka napja van.
Holnap Lázár napja lesz.

Koszovóba, Afganisztánba és Libanonba küldenek újabb 260 magyar katonát

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország nemzetközi katonai szerepvállalásának növeléséről szóló kormányhatározat.

Eszerint a 2019–2022 időszakban három művelethez adnak plusz magyar katonai forrást, legfeljebb 260 fő erejéig:

  1. a NATO koszovói válságreagálásban részt vevő nemzetközi erőihez (KFOR),

  2. a NATO afganisztáni Eltökélt Támogatás Művelethez (RSM),

  3. az ENSZ libanoni békefenntartó missziójához (UNIFIL).

Ennek fedezetére a Honvédelmi Minisztérium jövő évi költségvetésében mintegy 1,5 milliárd, 2021-ben nagyjából 2,9 milliárd, 2020-ban pedig több mint 2 milliárd forintot kell biztosítani.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter februárban Brüsszelben a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozása alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország a honvédelmi haderő-fejlesztési program keretében komoly képességfejlesztésbe kezdett, ami egyebek mellett több eszköz megjelenését jelenti.

A miniszter elmondta, hogy a tanácskozáson bejelentette: Magyarország a program keretében a NATO misszióiban vállalt szerepének ezerfős szintjét 1200-ra növeli.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Amerikai–magyar közös hadgyakorlat zajlik a Bakonyban. És Észak-Irakban is magyar zsoldosok vigyázzák a Mol olajmezőit. Vajon fizet be annyi adót az államkasszába a Mol, amely fedezi ezt a költséget?

Afganisztánban nem lehet győzni – erre figyelmeztette Gorbacsov Amerikát. A szovjet hadsereg 18 évig próbálkozott, beletört a bicskája. Amerika mégis bement, mi pedig csicskaként kísérjük. Koszovóból a romákat a maffia áttelepíti a Vajdaságba. Libanonba ment jelentős magyar adóforintunk is, a migránsok miatt támogatja a kormány őket is, Jordániát, de főként Törökországot is. Ez utóbbit vagy kétmilliárd euróval…

A Még több magyar zsoldos katonát Irakba című cikkünk elérhető ITT

Békéscsaba, 2019. június 13.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly (2017) év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)