Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636804

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Koravén demokraták...

Orbán Viktor még ifjabb korában Bill Clinton volt amerikai elnök társaságában

(Fotó: PAUL J. RICHARDS / AFP)

1990-ben 22 képviselővel nagy liberális pártként a Szabad Demokraták Szövetségének farvizén, Soros György anyagi támogatásával bejutottak a parlamentbe. Orbán Viktor volt a frakcióvezetőjük. 1990. június 6-án a trianoni gyalázat 70. évfordulóján Szabad György házelnök egy perces néma felállást kért a parlamentben jelenlévőktől. Az akkori ellenzék Orbán Viktor vezetésével kivonult, nem teljesítették a kérést… Jövőre lesz a századik évforduló, akkor vajon immár jobboldalinak mondott miniszterelnökként hogy fog viselkedni?

1994-ben majdnem kiestek a parlamentből, de 1998-ban is ez történt volna, mert a választás első fordulóját a szocik nyerték. Akkor még normális, kétfordulós választás volt, és a két forduló között megegyeztek a kisgazdákkal, akik visszaléptették a jelöltjeiket a Fidesz javára. Hálából már 2000-ben a kétéves költségvetéssel meg is szabadultak azoktól, akiknek a hatalmukat köszönhették.  

Az 1998–2002 közötti kormányzásuk idején 2000-ben leadták a pénzkibocsátási jogunkat, ami annyira fontos a háttérhatalomnak, hogy háborúkat indít nemcsak az olaj miatt, hanem ezért is. Ugyancsak 2000-ben 80 évre titkosították az egyik leghatalmasabb maffiatevékenység iratanyagát, az olajmaffia tevékenységét. 2001-ben megalkották a 88/2001. (VI. 18) kormányrendelet, amellyel lehetővé vált a devizahitel folyósítása. 2002-ben megbuktak ugyan, de Járai Zsigmond maradt a jegybankelnök, aki nagy segítség lehetett a folyósításban. Évekkel később az egyik Orbán-kormánytól magas állami kitüntetést kapott…

 „Épp ott nem használják a kétharmad fegyverét, ahol fel lehetne tárni a kommunista diktatúra mérgező örökségét, lezárva a múltat. Sejtjük persze, miért a kényelmesebb megoldást, a tettek helyetti szájalást választják. A kommunizmus halott, de a hatalom mai birtokosai koravén demokratákká válva egyre jobban hasonlítanak azokra, akiket egykor kommunistáknak hívtunk”. (Részlet a Koravén demokraták című cikkből)

„A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Ungvári Krisztián történész szerint azért titkos az ügynöklista, mert a legtöbb érintett a Fideszben és a KDNP-ben található. És bizony a Fideszben van a legtöbb volt MSZMP vagy MSZP tag. A Brüsszelben Sorosozó Kovács Zoltán szóvivő is a Soros Egyetemen (a CEU-n) végzett. Vajon ő fizette a több milliós tandíjat, vagy a magyar adófizetők? Bort isznak és vizet prédikálnak!

Az 1989. június 16-án Nagy Imréék újratemetésén elmondott Orbán-beszéd nem hangozhatott volna el Horváth István akkori belügyminiszter jóváhagyása nélkül, aki az átkos utolsó belügyminisztere volt. Amikor a beszéd elhangzott, még itt volt a szovjet hadsereg, még nem volt meg az első szabad választás. Horváth István Stumpf István most elbocsátott alkotmánybíró apósa... Stumpf volt miniszter is Orbán Viktor egyik kormányában.

A teljes akkori Orbán-beszéd:

Ezt a bizonyos Orbán-beszédet elég sokszor lejátszották és lejátsszák mostanában, mert a kormány adómilliárdjaink ellenében három évig ünnepelteti a rendszerváltozást. A kasszát ebben az esetben is Schmidt Mária NER-lovagnő kezeli. Hogy kinek ünnep a rendszerváltozás? Azoknak, akik nagyon jól jártak, ketten közülük már a világ leggazdagabbjainak listáján szerepelnek. A nép egyszerű gyermekei nem úgy élik meg, mert jócskán át lettek verve. Még annyi életterük sincs, mint amennyi az úgynevezett átkosban volt.

Mostanában már a harmadik kétharmados parlamenti többségnél tartanak, amit lehetne jó célra is használni, de sajnos nem ezt teszik! Az adóforintjaink jelentős részét szétszórják veszteséges stadionok, sportakadémiák építésére, óriási veszteségű világrendezvényekre, és bizony nagyon sokat szétszórnak a nagyvilágba. Elég sok repül át a határainkon, és a határkerítés felett is. Normális esetben akkor tenne ilyet a kormány, ha országán belül minden rendben lenne, de sajnos nálunk nem ez a helyzet. Egyre rosszabb állapotba kerül anyagilag is nagyon sok honfitársunk. A fiatalabb, szakértelemmel is megáldottak, amikor már végképp nem tudnak megélni itthon, összepakolnak, és itt hagynak bennünket. Behordanak a helyükre egy rakás vendégmunkást, akiknek megoldják a lakhatási lehetőségét és tolmácsokat is kapnak. A kilakoltatott magyarok sorsa viszont nem éri el a nemzetinek és kereszténynek mondott kormány ingerküszöbét!

Békéscsaba, 2019. december 13.

F. I.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Putyin akkoriban jött rá, hogy nem kell megszüntetni az ellenzéket, mint egy diktatúrában, elég megfojtani. Valódi vetélytársak sincsenek: ha valaki felemelkedne, egyből letörik.” (Részlet az Orbán a válság haszonélvezője című cikkből)