Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24729893

2019. december 14.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.

Kilépési hullám: országos alelnök és két területi vezető is kilépett a Mi Hazánkból

Toroczkai László, a háttérben Ferenczi Gábor, alelnök

Fotó: MTI/alfahir.hu

A hétvégén egyszerre három, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból.Orbán Imre, a párt pápai szervezetének elnöke és Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője Facebook-oldalán – a kötelező és elmaradhatatlan Jobbik-szidás között – úgy fogalmaz, hogy „nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat. Mikor én idejöttem, nekem nem ezt ígértétek” – írja a párt EP-listáján is szereplő politikus. ​​​​

Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője is kilépett. Ő azzal indokolta a távozást, hogy „nagyon sok a Mi Hazánk Mozgalom vezetői között az olyan személy, akik miatt nem lehet más a párt, mint a Jobbik, amelyből kiszakadt”. Mint írja: „A mozgalom tagjai annyira eltérő utat járnak, mint azt az Alapító Nyilatkozatban vállaltuk, hogy ez számomra elfogadhatatlan, munkámat a mozgalomban fölöslegesnek érzem.”

Mellettük a párt országos alelnöke, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor is bejelentette a kilépést.

A politikus – aki a párt EP-listáján a hatodik helyen szerepelt – szintén az Alapító Nyilatkozatra hivatkozik, mint írja: a párt súlyosan letért az abban vállalt útról. „Van olyan tag, aki lejáratásokkal próbálja magát előtérbe helyezni”

Ferenczi súlyos személyi konfliktusokra is felhívja a figyelmet. Mint írja: „Döntésemet a napokban a tagságon belüli, számomra vállalhatatlan személyi gyengeségek és gyarlóságok végképp megerősítették, nem szeretnék olyan közösséghez tartozni, ahol a bajtársiasság alapelve nem mindenkire vonatkozik. Ahol van olyan tag, aki mások - akik elvileg a bajtársai - hazugságokkal való lejáratásával igyekszik magát előtérbe helyezni, akinél az ambíció megelőzi a tehetséget, és ez a fajta hibás gondolatmenet mindenféle közösségi szankció nélkül még támogatókra is talál.”

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A Mi Hazánk Mozgalom programjának alapvető része a mentelmi jog eltörlése, ezért nem marad következmények nélkül az, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) mozgalmunk által megbízott tagja nem támogatta a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését – írta lapunkhoz is eljuttatott rövid közleményében hétfő kora este a politikai alakulat.” (Részlet a Visszahívja Volner János élettársát a Nemzeti Választási Bizottságból a Mi Hazánk című cikkből) A felfüggesztés két hétig tartott, vajon hány éve tart már Czeglédy ellen az eljárás, és még hány évig fog tartani?